Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Niger

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Niger te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Afrika - Niger

Welk weer te verwachten in Niger

Het klimaat in Niger is overwegend heet en droog, soms stoffig. In het zuiden kun je tropisch weer verwachten. Het grootste deel van het land is een woestijn.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: Agadez, Air and Ténéré Natural Reserve, Ayorou, Baleyara, Koure, Maradi, Niamey, Northern Niger, Southern Niger, Southwestern Niger, W National Park, Zinder.

Laten we nu eens kijken welk weer u kunt verwachten in het gebied rond de hoofdstad en in veel andere steden. De warmste maand hier is april, de gemiddelde maximumtemperatuur is 41.2 ℃ (106.16 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 26.7 ℃ (80.06 ℉). De koudste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 32.6 ℃ (90.68 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 16.4 ℃ (61.52 ℉).

Wanneer u naar sommige plaatsen in Niger reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier Idoukal-n-Taghes (2022 m) en het laagste punt is Niger River (200 m). Dus de hoogteverschillen in dit land zijn niet verwaarloosbaar en je zou verwachten dat het weer anders is op plaatsen in verschillende hoogtes. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Niger te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Niger in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Niger in januari is 32.6 ℃ (90.68 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 16.4 ℃ (61.52 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.4 ℃ (92.12 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.85 ℃ (92.93 ℉). De gemiddelde regenval is 0 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:20 (uren en minuten), in midden in de maand 11:24 en aan het einde van de maand 11:32.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Niger in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Niger in februari is 35.1 ℃ (95.18 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 18.9 ℃ (66.02 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.85 ℃ (92.93 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 37.1 ℃ (98.78 ℉). De gemiddelde regenval is 0 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:32 (uren en minuten), in midden in de maand 11:41 en aan het einde van de maand 11:52.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Niger in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Niger in maart is 39.1 ℃ (102.38 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 23.4 ℃ (74.12 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 37.1 ℃ (98.78 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 40.15 ℃ (104.27 ℉). De gemiddelde regenval is 3.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:52 (uren en minuten), in midden in de maand 12:03 en aan het einde van de maand 12:15.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Niger in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Niger in april is 41.2 ℃ (106.16 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 26.7 ℃ (80.06 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 40.15 ℃ (104.27 ℉). Op de eind april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 40.4 ℃ (104.72 ℉). De gemiddelde regenval is 5.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:15 (uren en minuten), in midden in de maand 12:26 en aan het einde van de maand 12:36.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Niger in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Niger in mei is 39.6 ℃ (103.28 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 27.7 ℃ (81.86 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 40.4 ℃ (104.72 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 38.9 ℃ (102.02 ℉). De gemiddelde regenval is 34.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:36 (uren en minuten), in midden in de maand 12:44 en aan het einde van de maand 12:51.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Niger in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Niger in juni is 38.2 ℃ (100.76 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 26.3 ℃ (79.34 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 38.9 ℃ (102.02 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 36 ℃ (96.8 ℉). De gemiddelde regenval is 69.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:51 (uren en minuten), in midden in de maand 12:54 en aan het einde van de maand 12:54.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Niger in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Niger in juli is 33.8 ℃ (92.84 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 24.7 ℃ (76.46 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 36 ℃ (96.8 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.9 ℃ (93.02 ℉). De gemiddelde regenval is 152 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:54 (uren en minuten), in midden in de maand 12:51 en aan het einde van de maand 12:44.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Niger in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Niger in augustus is 34 ℃ (93.2 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 23.2 ℃ (73.76 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.9 ℃ (93.02 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 34.35 ℃ (93.83 ℉). De gemiddelde regenval is 167.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:44 (uren en minuten), in midden in de maand 12:35 en aan het einde van de maand 12:25.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Niger in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Niger in september is 34.7 ℃ (94.46 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 24 ℃ (75.2 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 34.35 ℃ (93.83 ℉). Op de eind september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 36.7 ℃ (98.06 ℉). De gemiddelde regenval is 93.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:25 (uren en minuten), in midden in de maand 12:14 en aan het einde van de maand 12:03.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Niger in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Niger in oktober is 38.7 ℃ (101.66 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 25 ℃ (77 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 36.7 ℃ (98.06 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 37.95 ℃ (100.31 ℉). De gemiddelde regenval is 9.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:03 (uren en minuten), in midden in de maand 11:52 en aan het einde van de maand 11:41.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Niger in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Niger in november is 37.2 ℃ (98.96 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 19.7 ℃ (67.46 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 37.95 ℃ (100.31 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 35.7 ℃ (96.26 ℉). De gemiddelde regenval is 0.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:41 (uren en minuten), in midden in de maand 11:32 en aan het einde van de maand 11:25.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Niger in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Niger in december is 34.2 ℃ (93.56 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 16.9 ℃ (62.42 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 35.7 ℃ (96.26 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.4 ℃ (92.12 ℉). De gemiddelde regenval is 0 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:25 (uren en minuten), in midden in de maand 11:20 en aan het einde van de maand 11:19.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Niger kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Bilmatemperatuur: 18.8 ℃ (65.84 ℉)hoogste temperatuur: 27.6 ℃ (81.68 ℉)laagste temperatuur: 10.1 ℃ (50.18 ℉)regenval: 0mmregenachtige dagen: -
Agadeztemperatuur: 21.7 ℃ (71.06 ℉)hoogste temperatuur: 29.7 ℃ (85.46 ℉)laagste temperatuur: 13.5 ℃ (56.3 ℉)regenval: 0mmregenachtige dagen: -
Tillaberytemperatuur: 26 ℃ (78.8 ℉)hoogste temperatuur: 33.6 ℃ (92.48 ℉)laagste temperatuur: 18.4 ℃ (65.12 ℉)regenval: 0.1mmregenachtige dagen: -
Tahouatemperatuur: 24.2 ℃ (75.56 ℉)hoogste temperatuur: 32.6 ℃ (90.68 ℉)laagste temperatuur: 17.1 ℃ (62.78 ℉)regenval: 0mmregenachtige dagen: -
NGuigmitemperatuur: 22 ℃ (71.6 ℉)hoogste temperatuur: 30.9 ℃ (87.62 ℉)laagste temperatuur: 14.4 ℃ (57.92 ℉)regenval: 0mmregenachtige dagen: -
Birni NKonnitemperatuur: 25.1 ℃ (77.18 ℉)hoogste temperatuur: 31.6 ℃ (88.88 ℉)laagste temperatuur: 17.1 ℃ (62.78 ℉)regenval: 0mmregenachtige dagen: -
Maraditemperatuur: 23 ℃ (73.4 ℉)hoogste temperatuur: 31.4 ℃ (88.52 ℉)laagste temperatuur: 14 ℃ (57.2 ℉)regenval: 0mmregenachtige dagen: -
Zindertemperatuur: 23.1 ℃ (73.58 ℉)hoogste temperatuur: 44.9 ℃ (112.82 ℉)laagste temperatuur: 15.6 ℃ (60.08 ℉)regenval: 0mmregenachtige dagen: -
Magariatemperatuur: 21.9 ℃ (71.42 ℉)hoogste temperatuur: 32.8 ℃ (91.04 ℉)laagste temperatuur: 12.9 ℃ (55.22 ℉)regenval: 0mmregenachtige dagen: -
Maine Soroatemperatuur: 22.6 ℃ (72.68 ℉)hoogste temperatuur: 31.4 ℃ (88.52 ℉)laagste temperatuur: 13.9 ℃ (57.02 ℉)regenval: 0mmregenachtige dagen: -
Gayatemperatuur: 26 ℃ (78.8 ℉)hoogste temperatuur: 34.4 ℃ (93.92 ℉)laagste temperatuur: 19.7 ℃ (67.46 ℉)regenval: 0.1mmregenachtige dagen: -
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.