Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Northeast

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Northeast te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Welk weer te verwachten in Northeast

Northeast maakt deel uit van Volksrepubliek China. Het klimaat in China is heel divers, omdat het land erg groot is. Het weer is tropisch in het zuiden en subarctisch in het noorden, en alpine in de hogere delen van het Tibetaanse plateau. Moessonwinden hebben een sterke invloed op het klimaat. Tijdens de zomer voert de moesson warme en vochtige lucht uit het zuiden, tijdens de winter brengt de moesson koud en relatief droog weer.

Wanneer u spreekt over het gebruikelijke weer in dit gebied, is de informatie bijvoorbeeld relevant voor deze populaire plaatsen: Acheng, Anshan, Baicheng, Baihe, Baishan, Benxi, Benxi Shuidong National Park, Central Plains, Changbaishan National Nature Reserve, Changchun, Chaoyang, Dalian, Dandong, Daqing, Eastern Hills, Fenghuangshan National Park, Fushun, Fuxin, Harbin, Heihe, Heilongjiang, Huludao, Hunchun, Ji'an, Jiamusi, Jilin, Jingpohu National Forest Park, Jingyuetan National Forest Park, Jinzhou, Jinzhou District, Jiumenkou, Jixi, Liaoning, Liaoyang, Liaoyuan, Mudanjiang, Panjin, Qianshan National Park, Qiqihar, Shenyang, Siping, Songhuahu National Park, Songyuan, Suifenhe, Tieling, Tonghua, Tumen, Western Highlands, Wudalianchi National Forest Park, Xianghai National Nature Reserve, Xingcheng, Yanbian, Yanji, Yingkou, Zhalong National Nature Reserve.

Laten we nu kijken wat voor weer u kunt verwachten in het gebied rondom Shenyang en in veel andere steden. De warmste maand hier is juli, de gemiddelde maximumtemperatuur is 29.3 ℃ (84.74 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 20.2 ℃ (68.36 ℉). De koudste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is -5.1 ℃ (22.82 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is -16.4 ℃ (2.48 ℉). De meest regenachtige maand hier is juli, het gemiddelde aantal regendagen is 14.1. De minst regenachtige maand is hier januari, het gemiddelde aantal regendagen is 4.

Wanneer u rond Northeast reist, moet u altijd overwegen de hoogte van de plaats ook. We willen u eraan herinneren dat het hoogste punt in Volksrepubliek China Mount Everest (8848 m) en het laagste punt is Turpan Pendi (-154 m). Er zijn dus enorme hoogteverschillen in dit land en daarom is het weer heel anders. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Northeast te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Northeast in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Northeast in januari is -5.1 ℃ (22.82 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -16.4 ℃ (2.48 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -3.55 ℃ (25.61 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -3.3 ℃ (26.06 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 4. De gemiddelde regenval is 7.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:11 (uren en minuten), in midden in de maand 9:28 en aan het einde van de maand 9:58.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Northeast in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Northeast in februari is -1.5 ℃ (29.3 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -12.8 ℃ (8.96 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -3.3 ℃ (26.06 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 2.55 ℃ (36.59 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 4. De gemiddelde regenval is 8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:58 (uren en minuten), in midden in de maand 10:34 en aan het einde van de maand 11:14.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Northeast in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Northeast in maart is 6.6 ℃ (43.88 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -4.2 ℃ (24.44 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 2.55 ℃ (36.59 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 11.55 ℃ (52.79 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 5.1. De gemiddelde regenval is 16.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:14 (uren en minuten), in midden in de maand 11:57 en aan het einde van de maand 12:39.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Northeast in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Northeast in april is 16.5 ℃ (61.7 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 4 ℃ (39.2 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 11.55 ℃ (52.79 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.7 ℃ (67.46 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 7. De gemiddelde regenval is 43.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:39 (uren en minuten), in midden in de maand 13:20 en aan het einde van de maand 13:59.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Northeast in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Northeast in mei is 22.9 ℃ (73.22 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 11.3 ℃ (52.34 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.7 ℃ (67.46 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.35 ℃ (77.63 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 8.8. De gemiddelde regenval is 55.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:59 (uren en minuten), in midden in de maand 14:32 en aan het einde van de maand 14:57.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Northeast in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Northeast in juni is 27.8 ℃ (82.04 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 16.7 ℃ (62.06 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.35 ℃ (77.63 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.55 ℃ (83.39 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 11.9. De gemiddelde regenval is 87.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:57 (uren en minuten), in midden in de maand 15:11 en aan het einde van de maand 15:10.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Northeast in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Northeast in juli is 29.3 ℃ (84.74 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 20.2 ℃ (68.36 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.55 ℃ (83.39 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.8 ℃ (83.84 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 14.1. De gemiddelde regenval is 163.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 15:10 (uren en minuten), in midden in de maand 14:56 en aan het einde van de maand 14:30.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Northeast in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Northeast in augustus is 28.3 ℃ (82.94 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 19 ℃ (66.2 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.8 ℃ (83.84 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.85 ℃ (78.53 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 12.3. De gemiddelde regenval is 155 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:30 (uren en minuten), in midden in de maand 13:57 en aan het einde van de maand 13:19.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Northeast in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Northeast in september is 23.4 ℃ (74.12 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 12.2 ℃ (53.96 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.85 ℃ (78.53 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.95 ℃ (67.91 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 8. De gemiddelde regenval is 77.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:19 (uren en minuten), in midden in de maand 12:38 en aan het einde van de maand 11:56.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Northeast in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Northeast in oktober is 16.5 ℃ (61.7 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 4.4 ℃ (39.92 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.95 ℃ (67.91 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 11.2 ℃ (52.16 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 7. De gemiddelde regenval is 42.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:56 (uren en minuten), in midden in de maand 11:15 en aan het einde van de maand 10:35.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Northeast in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Northeast in november is 5.9 ℃ (42.62 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -3.9 ℃ (24.98 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 11.2 ℃ (52.16 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 1.95 ℃ (35.51 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 5. De gemiddelde regenval is 16.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:35 (uren en minuten), in midden in de maand 9:59 en aan het einde van de maand 9:29.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Northeast in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Northeast in december is -2 ℃ (28.4 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -12.6 ℃ (9.32 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 1.95 ℃ (35.51 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -3.55 ℃ (25.61 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 4.1. De gemiddelde regenval is 9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:29 (uren en minuten), in midden in de maand 9:12 en aan het einde van de maand 9:08.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Northeast kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Shenyangtemperatuur: - hoogste temperatuur: -2 ℃ (28.4 ℉)laagste temperatuur: -12.6 ℃ (9.32 ℉)regenval: 9mmregenachtige dagen: 4.1
Harbintemperatuur: - hoogste temperatuur: -9.6 ℃ (14.72 ℉)laagste temperatuur: -20.2 ℃ (-4.36 ℉)regenval: 5.1mmregenachtige dagen: 7.1
Changchuntemperatuur: - hoogste temperatuur: -6.7 ℃ (19.94 ℉)laagste temperatuur: -16.6 ℃ (2.12 ℉)regenval: 3.9mmregenachtige dagen: 5
Daliantemperatuur: - hoogste temperatuur: 2.8 ℃ (37.04 ℉)laagste temperatuur: -4.2 ℃ (24.44 ℉)regenval: 9.8mmregenachtige dagen: 4
Anshantemperatuur: - hoogste temperatuur: -0.5 ℃ (31.1 ℉)laagste temperatuur: -9.1 ℃ (15.62 ℉)regenval: 10mmregenachtige dagen: 3.8
Jilintemperatuur: -13.2 ℃ (8.24 ℉)hoogste temperatuur: - laagste temperatuur: - regenval: 6.8mmregenachtige dagen: 7
Sipingtemperatuur: - hoogste temperatuur: -4.4 ℃ (24.08 ℉)laagste temperatuur: -14.7 ℃ (5.54 ℉)regenval: 7.2mmregenachtige dagen: 4.7
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.