Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i Northern Spain

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til Northern Spain? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.

Hjem - Europa - Spania - Northern Spain

Hvilket vær kan du forvente i Northern Spain

Northern Spain er en del av Spania. Klimaet i Spania er temperert. Du kan forvente klare og varme somre i interiøret, men mer moderat og overskyet somre langs kysten. Vintrene er ganske ofte skyfri og kalde i interiøret, men delvis skyet og kult langs kysten. I den nordlige delen av landet er det havs klima, du kan forvente snø om vinteren. I den sørøstlige delen av landet er klimaet halvt tørt. Langs den sørlige og østlige kysten er klimaet Middelhavet. På fjellet kan du forvente kaldere vær.

Når du snakker om det vanlige været i dette området, er informasjonen relevant for eksempel for disse populære stedene: Ainsa, Alquezar, Ansó, Aragon, Balmaseda, Barbastro, Basque Country, Bilbao, Calatayud, Campo, Echo, Ezcaray, Getaria, Guernica, Haro, Hondarribia, Huesca, Jaca, La Rioja, Logroño, Monegros, Mundaka, Murillo de Gallego, Navarre, Pamplona, Roncesvalles, San Millán de la Cogolla, San Sebastián, Teruel, Torla, Villanueva de Sigena, Vitoria Gasteiz, Zaragoza, Zarauz.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente i området rundt Bilbao Og i mange andre byer. Den varmeste måneden her er August, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 26.8 ℃ (80.24 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 16 ℃ (60.8 ℉). Den kaldeste måneden her er Januar, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 13.8 ℃ (56.84 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 5.3 ℃ (41.54 ℉). Den mest regnfulle måneden her er April, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 16.6. Den minste regnfulle måneden her er Juli, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 11.6.

Når du reiser rundt Northern Spain, bør du alltid vurdere høyden på stedet også. Vi må minne deg om at høyeste punktet i Spania er Pico de Teide (Tenerife) on Canary Islands (3718 m) og det laveste punktet er Atlantic Ocean (0 m). Så det er store forskjeller i høyder i dette landet og været er derfor veldig forskjellig i dem. Husk at temperaturen vanligvis avtar med 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m, avhengig av de andre forholdene. (Og vi må legge til at i den spesielle tilstanden termisk inversjon, selv temperaturen kan være høyere i høyere høyder.)

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til Northern Spain. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Januar

Typisk (vanlig) vær i Northern Spain i Januar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Northern Spain i Januar er 13.8 ℃ (56.84 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 5.3 ℃ (41.54 ℉). På begynnelsen Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 14 ℃ (57.2 ℉). På slutten Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 14 ℃ (57.2 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Januar er 16.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 124.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 9:01 (timer og minutter), i midten av måneden 9:20 og i slutten av måneden 9:50.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Februar

Typisk (vanlig) vær i Northern Spain i Februar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Northern Spain i Februar er 14.2 ℃ (57.56 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 5.2 ℃ (41.36 ℉). På begynnelsen Februar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 14 ℃ (57.2 ℉). På slutten Februar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 15.4 ℃ (59.72 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Februar er 14.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 85.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 9:50 (timer og minutter), i midten av måneden 10:29 og i slutten av måneden 11:12.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mars

Typisk (vanlig) vær i Northern Spain i Mars er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Northern Spain i Mars er 16.6 ℃ (61.88 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 6.5 ℃ (43.7 ℉). På begynnelsen Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 15.4 ℃ (59.72 ℉). På slutten Mars du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 17.2 ℃ (62.96 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mars er 14.5. Den gjennomsnittlige nedbøren er 89.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:12 (timer og minutter), i midten av måneden 11:56 og i slutten av måneden 12:41.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

April

Typisk (vanlig) vær i Northern Spain i April er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Northern Spain i April er 17.8 ℃ (64.04 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 7.9 ℃ (46.22 ℉). På begynnelsen April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 17.2 ℃ (62.96 ℉). På slutten April du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 19.65 ℃ (67.37 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i April er 16.6. Den gjennomsnittlige nedbøren er 104.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:41 (timer og minutter), i midten av måneden 13:24 og i slutten av måneden 14:05.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mai

Typisk (vanlig) vær i Northern Spain i Mai er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Northern Spain i Mai er 21.5 ℃ (70.7 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 10.8 ℃ (51.44 ℉). På begynnelsen Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 19.65 ℃ (67.37 ℉). På slutten Mai du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 22.55 ℃ (72.59 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mai er 15.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 77 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 14:05 (timer og minutter), i midten av måneden 14:41 og i slutten av måneden 15:07.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juni

Typisk (vanlig) vær i Northern Spain i Juni er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Northern Spain i Juni er 23.6 ℃ (74.48 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 13.6 ℃ (56.48 ℉). På begynnelsen Juni du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 22.55 ℃ (72.59 ℉). På slutten Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.45 ℃ (76.01 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juni er 12.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 58.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 15:07 (timer og minutter), i midten av måneden 15:22 og i slutten av måneden 15:21.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juli

Typisk (vanlig) vær i Northern Spain i Juli er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Northern Spain i Juli er 25.3 ℃ (77.54 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 15.8 ℃ (60.44 ℉). På begynnelsen Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.45 ℃ (76.01 ℉). På slutten Juli du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.05 ℃ (78.89 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juli er 11.6. Den gjennomsnittlige nedbøren er 51.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 15:21 (timer og minutter), i midten av måneden 15:06 og i slutten av måneden 14:39.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

August

Typisk (vanlig) vær i Northern Spain i August er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Northern Spain i August er 26.8 ℃ (80.24 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 16 ℃ (60.8 ℉). På begynnelsen August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.05 ℃ (78.89 ℉). På slutten August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.8 ℃ (78.44 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i August er 12.4. Den gjennomsnittlige nedbøren er 76.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 14:39 (timer og minutter), i midten av måneden 14:03 og i slutten av måneden 13:23.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

September

Typisk (vanlig) vær i Northern Spain i September er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Northern Spain i September er 24.8 ℃ (76.64 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 13.7 ℃ (56.66 ℉). På begynnelsen September du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.8 ℃ (78.44 ℉). På slutten September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 23.05 ℃ (73.49 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i September er 11.8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 73.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:23 (timer og minutter), i midten av måneden 12:40 og i slutten av måneden 11:56.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i Northern Spain i Oktober er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Northern Spain i Oktober er 21.3 ℃ (70.34 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 11.5 ℃ (52.7 ℉). På begynnelsen Oktober du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 23.05 ℃ (73.49 ℉). På slutten Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 19.1 ℃ (66.38 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Oktober er 14.6. Den gjennomsnittlige nedbøren er 113.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:56 (timer og minutter), i midten av måneden 11:12 og i slutten av måneden 10:30.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

November

Typisk (vanlig) vær i Northern Spain i November er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Northern Spain i November er 16.9 ℃ (62.42 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 8.1 ℃ (46.58 ℉). På begynnelsen November du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 19.1 ℃ (66.38 ℉). På slutten November du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 15.55 ℃ (59.99 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i November er 15.8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 146.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:30 (timer og minutter), i midten av måneden 9:51 og i slutten av måneden 9:21.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Desember

Typisk (vanlig) vær i Northern Spain i Desember er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Northern Spain i Desember er 14.2 ℃ (57.56 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 6.4 ℃ (43.52 ℉). På begynnelsen Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 15.55 ℃ (59.99 ℉). På slutten Desember du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 14 ℃ (57.2 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Desember er 15.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 119.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 9:21 (timer og minutter), i midten av måneden 9:01 og i slutten av måneden 8:58.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Nedenfor er gjennomsnittlige verdier, slik at du kan vurdere de typiske været i Northern Spain på disse stedene. Tegnet '-' betyr at vi ikke har nok data for dette elementet.

Bilbaotemperatur: - høyeste temperatur: 14.2 ℃ (57.56 ℉)laveste temperatur: 6.4 ℃ (43.52 ℉)nedbør: 119.8mmregnfulle dager: 15.9
Zaragozatemperatur: - høyeste temperatur: 11.2 ℃ (52.16 ℉)laveste temperatur: 3.4 ℃ (38.12 ℉)nedbør: 21.3mmregnfulle dager: 9
Huescatemperatur: - høyeste temperatur: 9.4 ℃ (48.92 ℉)laveste temperatur: 2.1 ℃ (35.78 ℉)nedbør: 42.4mmregnfulle dager: 9.6
Logronotemperatur: - høyeste temperatur: 10.5 ℃ (50.9 ℉)laveste temperatur: 2.9 ℃ (37.22 ℉)nedbør: 36.8mmregnfulle dager: 11.6
Terueltemperatur: - høyeste temperatur: 10 ℃ (50 ℉)laveste temperatur: -1.1 ℃ (30.02 ℉)nedbør: 18.8mmregnfulle dager: 9.1
Vitoria Gasteiztemperatur: - høyeste temperatur: 9.5 ℃ (49.1 ℉)laveste temperatur: 2 ℃ (35.6 ℉)nedbør: 82.9mmregnfulle dager: 15.5
Jacatemperatur: - høyeste temperatur: 9.9 ℃ (49.82 ℉)laveste temperatur: 0.2 ℃ (32.36 ℉)nedbør: 78.2mmregnfulle dager: 11.2
Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.