Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Northern Spain

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Northern Spain te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Europa - Spanje - Northern Spain

Welk weer te verwachten in Northern Spain

Northern Spain maakt deel uit van Spanje. Het klimaat in Spanje is gematigd. Je kunt in het binnenland heldere en hete zomers verwachten, maar meer gematigde en bewolkte zomers langs de kust. De winters zijn vrij vaak bewolkt en koud in het binnenland, maar deels bewolkt en koel langs de kust. In het noorden van het land heerst er een zeeklimaat, u kunt tijdens de winter sneeuw verwachten. In het zuidoostelijke deel van het land is het klimaat half droog. Langs de zuidelijke en oostelijke kust is het klimaat mediterraan. In de bergen kun je kouder weer verwachten.

Wanneer u spreekt over het gebruikelijke weer in dit gebied, is de informatie bijvoorbeeld relevant voor deze populaire plaatsen: Ainsa, Alquezar, Ansó, Aragon, Balmaseda, Barbastro, Basque Country, Bilbao, Calatayud, Campo, Echo, Ezcaray, Getaria, Guernica, Haro, Hondarribia, Huesca, Jaca, La Rioja, Logroño, Monegros, Mundaka, Murillo de Gallego, Navarre, Pamplona, Roncesvalles, San Millán de la Cogolla, San Sebastián, Teruel, Torla, Villanueva de Sigena, Vitoria Gasteiz, Zaragoza, Zarauz.

Laten we nu kijken wat voor weer u kunt verwachten in het gebied rondom Bilbao en in veel andere steden. De warmste maand hier is augustus, de gemiddelde maximumtemperatuur is 26.8 ℃ (80.24 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 16 ℃ (60.8 ℉). De koudste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 13.8 ℃ (56.84 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 5.3 ℃ (41.54 ℉). De meest regenachtige maand hier is april, het gemiddelde aantal regendagen is 16.6. De minst regenachtige maand is hier juli, het gemiddelde aantal regendagen is 11.6.

Wanneer u rond Northern Spain reist, moet u altijd overwegen de hoogte van de plaats ook. We willen u eraan herinneren dat het hoogste punt in Spanje Pico de Teide (Tenerife) on Canary Islands (3718 m) en het laagste punt is Atlantic Ocean (0 m). Er zijn dus enorme hoogteverschillen in dit land en daarom is het weer heel anders. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Northern Spain te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Northern Spain in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Northern Spain in januari is 13.8 ℃ (56.84 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 5.3 ℃ (41.54 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 14 ℃ (57.2 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 14 ℃ (57.2 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 16.2. De gemiddelde regenval is 124.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:01 (uren en minuten), in midden in de maand 9:20 en aan het einde van de maand 9:50.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Northern Spain in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Northern Spain in februari is 14.2 ℃ (57.56 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 5.2 ℃ (41.36 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 14 ℃ (57.2 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 15.4 ℃ (59.72 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 14.1. De gemiddelde regenval is 85.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:50 (uren en minuten), in midden in de maand 10:29 en aan het einde van de maand 11:12.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Northern Spain in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Northern Spain in maart is 16.6 ℃ (61.88 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 6.5 ℃ (43.7 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 15.4 ℃ (59.72 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 17.2 ℃ (62.96 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 14.5. De gemiddelde regenval is 89.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:12 (uren en minuten), in midden in de maand 11:56 en aan het einde van de maand 12:41.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Northern Spain in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Northern Spain in april is 17.8 ℃ (64.04 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 7.9 ℃ (46.22 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 17.2 ℃ (62.96 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.65 ℃ (67.37 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 16.6. De gemiddelde regenval is 104.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:41 (uren en minuten), in midden in de maand 13:24 en aan het einde van de maand 14:05.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Northern Spain in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Northern Spain in mei is 21.5 ℃ (70.7 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 10.8 ℃ (51.44 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.65 ℃ (67.37 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.55 ℃ (72.59 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 15.1. De gemiddelde regenval is 77 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:05 (uren en minuten), in midden in de maand 14:41 en aan het einde van de maand 15:07.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Northern Spain in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Northern Spain in juni is 23.6 ℃ (74.48 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 13.6 ℃ (56.48 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.55 ℃ (72.59 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.45 ℃ (76.01 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 12.1. De gemiddelde regenval is 58.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 15:07 (uren en minuten), in midden in de maand 15:22 en aan het einde van de maand 15:21.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Northern Spain in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Northern Spain in juli is 25.3 ℃ (77.54 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 15.8 ℃ (60.44 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.45 ℃ (76.01 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.05 ℃ (78.89 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 11.6. De gemiddelde regenval is 51.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 15:21 (uren en minuten), in midden in de maand 15:06 en aan het einde van de maand 14:39.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Northern Spain in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Northern Spain in augustus is 26.8 ℃ (80.24 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 16 ℃ (60.8 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.05 ℃ (78.89 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.8 ℃ (78.44 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 12.4. De gemiddelde regenval is 76.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:39 (uren en minuten), in midden in de maand 14:03 en aan het einde van de maand 13:23.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Northern Spain in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Northern Spain in september is 24.8 ℃ (76.64 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 13.7 ℃ (56.66 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.8 ℃ (78.44 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.05 ℃ (73.49 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 11.8. De gemiddelde regenval is 73.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:23 (uren en minuten), in midden in de maand 12:40 en aan het einde van de maand 11:56.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Northern Spain in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Northern Spain in oktober is 21.3 ℃ (70.34 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 11.5 ℃ (52.7 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.05 ℃ (73.49 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.1 ℃ (66.38 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 14.6. De gemiddelde regenval is 113.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:56 (uren en minuten), in midden in de maand 11:12 en aan het einde van de maand 10:30.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Northern Spain in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Northern Spain in november is 16.9 ℃ (62.42 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 8.1 ℃ (46.58 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.1 ℃ (66.38 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 15.55 ℃ (59.99 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 15.8. De gemiddelde regenval is 146.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:30 (uren en minuten), in midden in de maand 9:51 en aan het einde van de maand 9:21.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Northern Spain in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Northern Spain in december is 14.2 ℃ (57.56 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 6.4 ℃ (43.52 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 15.55 ℃ (59.99 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 14 ℃ (57.2 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 15.9. De gemiddelde regenval is 119.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:21 (uren en minuten), in midden in de maand 9:01 en aan het einde van de maand 8:58.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Northern Spain kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Bilbaotemperatuur: - hoogste temperatuur: 14.2 ℃ (57.56 ℉)laagste temperatuur: 6.4 ℃ (43.52 ℉)regenval: 119.8mmregenachtige dagen: 15.9
Zaragozatemperatuur: - hoogste temperatuur: 11.2 ℃ (52.16 ℉)laagste temperatuur: 3.4 ℃ (38.12 ℉)regenval: 21.3mmregenachtige dagen: 9
Huescatemperatuur: - hoogste temperatuur: 9.4 ℃ (48.92 ℉)laagste temperatuur: 2.1 ℃ (35.78 ℉)regenval: 42.4mmregenachtige dagen: 9.6
Logronotemperatuur: - hoogste temperatuur: 10.5 ℃ (50.9 ℉)laagste temperatuur: 2.9 ℃ (37.22 ℉)regenval: 36.8mmregenachtige dagen: 11.6
Terueltemperatuur: - hoogste temperatuur: 10 ℃ (50 ℉)laagste temperatuur: -1.1 ℃ (30.02 ℉)regenval: 18.8mmregenachtige dagen: 9.1
Vitoria Gasteiztemperatuur: - hoogste temperatuur: 9.5 ℃ (49.1 ℉)laagste temperatuur: 2 ℃ (35.6 ℉)regenval: 82.9mmregenachtige dagen: 15.5
Jacatemperatuur: - hoogste temperatuur: 9.9 ℃ (49.82 ℉)laagste temperatuur: 0.2 ℃ (32.36 ℉)regenval: 78.2mmregenachtige dagen: 11.2
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.