Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i Nouvelle-Aquitaine

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til Nouvelle-Aquitaine? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.

Hjem - Europa - Frankrike - Nouvelle-Aquitaine

Hvilket vær kan du forvente i Nouvelle-Aquitaine

Nouvelle-Aquitaine er en del av Frankrike. Frankrike er ganske stort land, så klimaet er mangfoldig her. De fleste av de lavtliggende områdene i Frankrike befinner seg i havets klimasone, slik at du generelt kan forvente kjølige vintre og milde somre. Men det er milde vintre og varme somre langs Middelhavet. I de fleste oversjøiske regioner i Frankrike kan du forvente et tropisk klima.

Når du snakker om det vanlige været i dette området, er informasjonen relevant for eksempel for disse populære stedene: Aire sur l'Adour, Angoulême, Arcachon, Bayonne, Bergerac, Beynac et Cazenac, Biarritz, Biscarrosse, Bordeaux, Brive la Gaillarde, Charente, Charente Maritime, Deux Sèvres, Dordogne, Euronat, Eygurande et Gardedeuil, Gimel les Cascades, Gironde, Hendaye, La Bastide Clairence, La Rochelle, Landes, Limoges, Limousin, Lot et Garonne, Léon, Mimizan, Monpazier, Mont de Marsan, Montignac, Niort, Oradour sur Glane, Ostabat Asme, Pau, Poitiers, Pyrénées Atlantiques, Périgueux, Riberac, Rocamadour, Royan, Saint Jean Pied de Port, Saint Paul lès Dax, Saint Émilion, Saint Jean de Luz, Sarlat la Canéda, Soulac sur Mer, Thouars, Vienne.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente i området rundt Bordeaux Og i mange andre byer. Den varmeste måneden her er Juli, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 27.2 ℃ (80.96 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 15.7 ℃ (60.26 ℉). Den kaldeste måneden her er Januar, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 10.3 ℃ (50.54 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 3 ℃ (37.4 ℉). Den mest regnfulle måneden her er Desember, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 12.9. Den minste regnfulle måneden her er Juli, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 6.9.

Når du reiser rundt Nouvelle-Aquitaine, bør du alltid vurdere høyden på stedet også. Vi må minne deg om at høyeste punktet i Frankrike er Mont Blanc (4810 m) og det laveste punktet er Rhone River delta (-2 m). Så det er store forskjeller i høyder i dette landet og været er derfor veldig forskjellig i dem. Husk at temperaturen vanligvis avtar med 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m, avhengig av de andre forholdene. (Og vi må legge til at i den spesielle tilstanden termisk inversjon, selv temperaturen kan være høyere i høyere høyder.)

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til Nouvelle-Aquitaine. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Januar

Typisk (vanlig) vær i Nouvelle-Aquitaine i Januar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Nouvelle-Aquitaine i Januar er 10.3 ℃ (50.54 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 3 ℃ (37.4 ℉). På begynnelsen Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 10.6 ℃ (51.08 ℉). På slutten Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 11.2 ℃ (52.16 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Januar er 12.3. Den gjennomsnittlige nedbøren er 92 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 8:50 (timer og minutter), i midten av måneden 9:10 og i slutten av måneden 9:43.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Februar

Typisk (vanlig) vær i Nouvelle-Aquitaine i Februar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Nouvelle-Aquitaine i Februar er 12.1 ℃ (53.78 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 3.6 ℃ (38.48 ℉). På begynnelsen Februar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 11.2 ℃ (52.16 ℉). På slutten Februar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 13.4 ℃ (56.12 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Februar er 11.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 80.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 9:43 (timer og minutter), i midten av måneden 10:24 og i slutten av måneden 11:09.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mars

Typisk (vanlig) vær i Nouvelle-Aquitaine i Mars er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Nouvelle-Aquitaine i Mars er 14.7 ℃ (58.46 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 4.8 ℃ (40.64 ℉). På begynnelsen Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 13.4 ℃ (56.12 ℉). På slutten Mars du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 15.7 ℃ (60.26 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mars er 11.3. Den gjennomsnittlige nedbøren er 68.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:09 (timer og minutter), i midten av måneden 11:56 og i slutten av måneden 12:43.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

April

Typisk (vanlig) vær i Nouvelle-Aquitaine i April er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Nouvelle-Aquitaine i April er 16.7 ℃ (62.06 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 6.7 ℃ (44.06 ℉). På begynnelsen April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 15.7 ℃ (60.26 ℉). På slutten April du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 18.5 ℃ (65.3 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i April er 12. Den gjennomsnittlige nedbøren er 79.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:43 (timer og minutter), i midten av måneden 13:29 og i slutten av måneden 14:12.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mai

Typisk (vanlig) vær i Nouvelle-Aquitaine i Mai er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Nouvelle-Aquitaine i Mai er 20.3 ℃ (68.54 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 10.4 ℃ (50.72 ℉). På begynnelsen Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 18.5 ℃ (65.3 ℉). På slutten Mai du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 22 ℃ (71.6 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mai er 11.8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 82.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 14:12 (timer og minutter), i midten av måneden 14:50 og i slutten av måneden 15:18.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juni

Typisk (vanlig) vær i Nouvelle-Aquitaine i Juni er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Nouvelle-Aquitaine i Juni er 23.7 ℃ (74.66 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 13.3 ℃ (55.94 ℉). På begynnelsen Juni du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 22 ℃ (71.6 ℉). På slutten Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.45 ℃ (77.81 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juni er 8.8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 64.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 15:18 (timer og minutter), i midten av måneden 15:34 og i slutten av måneden 15:33.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juli

Typisk (vanlig) vær i Nouvelle-Aquitaine i Juli er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Nouvelle-Aquitaine i Juli er 27.2 ℃ (80.96 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 15.7 ℃ (60.26 ℉). På begynnelsen Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.45 ℃ (77.81 ℉). På slutten Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.05 ℃ (80.69 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juli er 6.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 54.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 15:33 (timer og minutter), i midten av måneden 15:17 og i slutten av måneden 14:48.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

August

Typisk (vanlig) vær i Nouvelle-Aquitaine i August er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Nouvelle-Aquitaine i August er 26.9 ℃ (80.42 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 15.1 ℃ (59.18 ℉). På begynnelsen August du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.05 ℃ (80.69 ℉). På slutten August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.6 ℃ (78.08 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i August er 7.7. Den gjennomsnittlige nedbøren er 59.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 14:48 (timer og minutter), i midten av måneden 14:10 og i slutten av måneden 13:27.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

September

Typisk (vanlig) vær i Nouvelle-Aquitaine i September er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Nouvelle-Aquitaine i September er 24.3 ℃ (75.74 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 12.5 ℃ (54.5 ℉). På begynnelsen September du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.6 ℃ (78.08 ℉). På slutten September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 21.85 ℃ (71.33 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i September er 9.8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 90.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:27 (timer og minutter), i midten av måneden 12:42 og i slutten av måneden 11:55.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i Nouvelle-Aquitaine i Oktober er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Nouvelle-Aquitaine i Oktober er 19.4 ℃ (66.92 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 9.6 ℃ (49.28 ℉). På begynnelsen Oktober du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 21.85 ℃ (71.33 ℉). På slutten Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 16.4 ℃ (61.52 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Oktober er 11.5. Den gjennomsnittlige nedbøren er 92.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:55 (timer og minutter), i midten av måneden 11:09 og i slutten av måneden 10:24.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

November

Typisk (vanlig) vær i Nouvelle-Aquitaine i November er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Nouvelle-Aquitaine i November er 13.4 ℃ (56.12 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 5.6 ℃ (42.08 ℉). På begynnelsen November du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 16.4 ℃ (61.52 ℉). På slutten November du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 12.15 ℃ (53.87 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i November er 12.8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 104.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:24 (timer og minutter), i midten av måneden 9:44 og i slutten av måneden 9:11.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Desember

Typisk (vanlig) vær i Nouvelle-Aquitaine i Desember er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Nouvelle-Aquitaine i Desember er 10.9 ℃ (51.62 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 4.1 ℃ (39.38 ℉). På begynnelsen Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 12.15 ℃ (53.87 ℉). På slutten Desember du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 10.6 ℃ (51.08 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Desember er 12.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 104.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 9:11 (timer og minutter), i midten av måneden 8:51 og i slutten av måneden 8:47.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.