Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Nouvelle-Aquitaine

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Nouvelle-Aquitaine te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Europa - Frankrijk - Nouvelle-Aquitaine

Welk weer te verwachten in Nouvelle-Aquitaine

Nouvelle-Aquitaine maakt deel uit van Frankrijk. Frankrijk is een vrij groot land, dus het klimaat is hier divers. De meeste laaggelegen gebieden van Frankrijk liggen in de oceanische klimaatzone, dus u kunt over het algemeen koele winters en milde zomers verwachten. Maar er zijn milde winters en hete zomers langs de Middellandse Zee. In de meeste overzeese gebieden van Frankrijk kunt u een tropisch klimaat verwachten.

Wanneer u spreekt over het gebruikelijke weer in dit gebied, is de informatie bijvoorbeeld relevant voor deze populaire plaatsen: Aire sur l'Adour, Angoulême, Arcachon, Bayonne, Bergerac, Beynac et Cazenac, Biarritz, Biscarrosse, Bordeaux, Brive la Gaillarde, Charente, Charente Maritime, Deux Sèvres, Dordogne, Euronat, Eygurande et Gardedeuil, Gimel les Cascades, Gironde, Hendaye, La Bastide Clairence, La Rochelle, Landes, Limoges, Limousin, Lot et Garonne, Léon, Mimizan, Monpazier, Mont de Marsan, Montignac, Niort, Oradour sur Glane, Ostabat Asme, Pau, Poitiers, Pyrénées Atlantiques, Périgueux, Riberac, Rocamadour, Royan, Saint Jean Pied de Port, Saint Paul lès Dax, Saint Émilion, Saint Jean de Luz, Sarlat la Canéda, Soulac sur Mer, Thouars, Vienne.

Laten we nu kijken wat voor weer u kunt verwachten in het gebied rondom Bordeaux en in veel andere steden. De warmste maand hier is juli, de gemiddelde maximumtemperatuur is 27.2 ℃ (80.96 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 15.7 ℃ (60.26 ℉). De koudste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 10.3 ℃ (50.54 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 3 ℃ (37.4 ℉). De meest regenachtige maand hier is december, het gemiddelde aantal regendagen is 12.9. De minst regenachtige maand is hier juli, het gemiddelde aantal regendagen is 6.9.

Wanneer u rond Nouvelle-Aquitaine reist, moet u altijd overwegen de hoogte van de plaats ook. We willen u eraan herinneren dat het hoogste punt in Frankrijk Mont Blanc (4810 m) en het laagste punt is Rhone River delta (-2 m). Er zijn dus enorme hoogteverschillen in dit land en daarom is het weer heel anders. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Nouvelle-Aquitaine te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Nouvelle-Aquitaine in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Nouvelle-Aquitaine in januari is 10.3 ℃ (50.54 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 3 ℃ (37.4 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 10.6 ℃ (51.08 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 11.2 ℃ (52.16 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 12.3. De gemiddelde regenval is 92 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 8:50 (uren en minuten), in midden in de maand 9:10 en aan het einde van de maand 9:43.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Nouvelle-Aquitaine in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Nouvelle-Aquitaine in februari is 12.1 ℃ (53.78 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 3.6 ℃ (38.48 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 11.2 ℃ (52.16 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 13.4 ℃ (56.12 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 11.1. De gemiddelde regenval is 80.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:43 (uren en minuten), in midden in de maand 10:24 en aan het einde van de maand 11:09.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Nouvelle-Aquitaine in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Nouvelle-Aquitaine in maart is 14.7 ℃ (58.46 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 4.8 ℃ (40.64 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 13.4 ℃ (56.12 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 15.7 ℃ (60.26 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 11.3. De gemiddelde regenval is 68.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:09 (uren en minuten), in midden in de maand 11:56 en aan het einde van de maand 12:43.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Nouvelle-Aquitaine in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Nouvelle-Aquitaine in april is 16.7 ℃ (62.06 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 6.7 ℃ (44.06 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 15.7 ℃ (60.26 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 18.5 ℃ (65.3 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 12. De gemiddelde regenval is 79.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:43 (uren en minuten), in midden in de maand 13:29 en aan het einde van de maand 14:12.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Nouvelle-Aquitaine in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Nouvelle-Aquitaine in mei is 20.3 ℃ (68.54 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 10.4 ℃ (50.72 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 18.5 ℃ (65.3 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22 ℃ (71.6 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 11.8. De gemiddelde regenval is 82.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:12 (uren en minuten), in midden in de maand 14:50 en aan het einde van de maand 15:18.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Nouvelle-Aquitaine in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Nouvelle-Aquitaine in juni is 23.7 ℃ (74.66 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 13.3 ℃ (55.94 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22 ℃ (71.6 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.45 ℃ (77.81 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 8.8. De gemiddelde regenval is 64.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 15:18 (uren en minuten), in midden in de maand 15:34 en aan het einde van de maand 15:33.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Nouvelle-Aquitaine in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Nouvelle-Aquitaine in juli is 27.2 ℃ (80.96 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 15.7 ℃ (60.26 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.45 ℃ (77.81 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.05 ℃ (80.69 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 6.9. De gemiddelde regenval is 54.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 15:33 (uren en minuten), in midden in de maand 15:17 en aan het einde van de maand 14:48.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Nouvelle-Aquitaine in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Nouvelle-Aquitaine in augustus is 26.9 ℃ (80.42 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 15.1 ℃ (59.18 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.05 ℃ (80.69 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.6 ℃ (78.08 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 7.7. De gemiddelde regenval is 59.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:48 (uren en minuten), in midden in de maand 14:10 en aan het einde van de maand 13:27.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Nouvelle-Aquitaine in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Nouvelle-Aquitaine in september is 24.3 ℃ (75.74 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 12.5 ℃ (54.5 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.6 ℃ (78.08 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.85 ℃ (71.33 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 9.8. De gemiddelde regenval is 90.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:27 (uren en minuten), in midden in de maand 12:42 en aan het einde van de maand 11:55.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Nouvelle-Aquitaine in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Nouvelle-Aquitaine in oktober is 19.4 ℃ (66.92 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 9.6 ℃ (49.28 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.85 ℃ (71.33 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16.4 ℃ (61.52 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 11.5. De gemiddelde regenval is 92.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:55 (uren en minuten), in midden in de maand 11:09 en aan het einde van de maand 10:24.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Nouvelle-Aquitaine in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Nouvelle-Aquitaine in november is 13.4 ℃ (56.12 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 5.6 ℃ (42.08 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16.4 ℃ (61.52 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 12.15 ℃ (53.87 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 12.8. De gemiddelde regenval is 104.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:24 (uren en minuten), in midden in de maand 9:44 en aan het einde van de maand 9:11.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Nouvelle-Aquitaine in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Nouvelle-Aquitaine in december is 10.9 ℃ (51.62 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 4.1 ℃ (39.38 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 12.15 ℃ (53.87 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 10.6 ℃ (51.08 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 12.9. De gemiddelde regenval is 104.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:11 (uren en minuten), in midden in de maand 8:51 en aan het einde van de maand 8:47.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.