Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i Oman

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til Oman? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.

Hjem - Asia - Oman

Hvilket vær kan du forvente i Oman

Klimaet i Oman er tørt, ørken. Du kan forvente varmt og fuktig vær langs kysten, og det varme, tørre interiøret. Somrene er veldig varme, vintrene er vanligvis varme. Langt sør er det sterk sørvest sommermonson fra mai til september.

Når du snakker om det vanlige været i dette landet, er informasjonen relevant for eksempel for disse populære stedene: Bahla, Buraimi, Central Coastal Oman, Dhofar, Dibba, Duqm, Hajar Mountains, Ibra, Ibri, Khasab, Madha, Masirah Island, Mirbat, Musandam Peninsula, Muscat, Nizwa, Northern Oman, Salalah, Sohar, Sur, Taqah, Thumrait, Wahiba Sands.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente i området rundt hovedstaden og i mange andre byer. Den varmeste måneden her er Juni, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 40.4 ℃ (104.72 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 30.3 ℃ (86.54 ℉). Den kaldeste måneden her er Januar, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 25 ℃ (77 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 17 ℃ (62.6 ℉). Den mest regnfulle måneden her er Januar, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 3.2. Den minste regnfulle måneden her er September, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 0.

Når du reiser til noen steder i Oman, må du alltid vurdere høyden på stedet også. Det høyeste punktet her er Jabal Shams (3004 m) og det laveste punktet er Arabian Sea (0 m). Så det er store forskjeller i høyder i dette landet og været er derfor veldig forskjellig i dem. Husk at temperaturen vanligvis avtar med 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m, avhengig av de andre forholdene. (Og vi må legge til at i den spesielle tilstanden termisk inversjon, selv temperaturen kan være høyere i høyere høyder.)

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til Oman. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Januar

Typisk (vanlig) vær i Oman i Januar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Oman i Januar er 25 ℃ (77 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 17 ℃ (62.6 ℉). På begynnelsen Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.75 ℃ (78.35 ℉). På slutten Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.85 ℃ (78.53 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Januar er 3.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 13.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:42 (timer og minutter), i midten av måneden 10:50 og i slutten av måneden 11:03.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Februar

Typisk (vanlig) vær i Oman i Februar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Oman i Februar er 26.7 ℃ (80.06 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 17.9 ℃ (64.22 ℉). På begynnelsen Februar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.85 ℃ (78.53 ℉). På slutten Februar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.55 ℃ (83.39 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Februar er 2.7. Den gjennomsnittlige nedbøren er 13.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:03 (timer og minutter), i midten av måneden 11:21 og i slutten av måneden 11:40.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mars

Typisk (vanlig) vær i Oman i Mars er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Oman i Mars er 30.4 ℃ (86.72 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 20.4 ℃ (68.72 ℉). På begynnelsen Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.55 ℃ (83.39 ℉). På slutten Mars du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.2 ℃ (89.96 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mars er 1.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 16.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:40 (timer og minutter), i midten av måneden 12:01 og i slutten av måneden 12:22.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

April

Typisk (vanlig) vær i Oman i April er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Oman i April er 34 ℃ (93.2 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 24.1 ℃ (75.38 ℉). På begynnelsen April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.2 ℃ (89.96 ℉). På slutten April du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 37 ℃ (98.6 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i April er 1.4. Den gjennomsnittlige nedbøren er 11.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:22 (timer og minutter), i midten av måneden 12:42 og i slutten av måneden 13:00.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mai

Typisk (vanlig) vær i Oman i Mai er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Oman i Mai er 40 ℃ (104 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 28.4 ℃ (83.12 ℉). På begynnelsen Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 37 ℃ (98.6 ℉). På slutten Mai du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 40.2 ℃ (104.36 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mai er 0.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 0 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:00 (timer og minutter), i midten av måneden 13:16 og i slutten av måneden 13:28.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juni

Typisk (vanlig) vær i Oman i Juni er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Oman i Juni er 40.4 ℃ (104.72 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 30.3 ℃ (86.54 ℉). På begynnelsen Juni du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 40.2 ℃ (104.36 ℉). På slutten Juni du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 39.05 ℃ (102.29 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juni er 0.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 10.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:28 (timer og minutter), i midten av måneden 13:34 og i slutten av måneden 13:34.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juli

Typisk (vanlig) vær i Oman i Juli er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Oman i Juli er 37.7 ℃ (99.86 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 30.5 ℃ (86.9 ℉). På begynnelsen Juli du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 39.05 ℃ (102.29 ℉). På slutten Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 36.5 ℃ (97.7 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juli er 0.3. Den gjennomsnittlige nedbøren er 3.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:34 (timer og minutter), i midten av måneden 13:27 og i slutten av måneden 13:15.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

August

Typisk (vanlig) vær i Oman i August er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Oman i August er 35.3 ℃ (95.54 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 28.9 ℃ (84.02 ℉). På begynnelsen August du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 36.5 ℃ (97.7 ℉). På slutten August du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 35.4 ℃ (95.72 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i August er 0.6. Den gjennomsnittlige nedbøren er 1.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:15 (timer og minutter), i midten av måneden 12:59 og i slutten av måneden 12:41.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

September

Typisk (vanlig) vær i Oman i September er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Oman i September er 35.5 ℃ (95.9 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 26.7 ℃ (80.06 ℉). På begynnelsen September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 35.4 ℃ (95.72 ℉). På slutten September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 35.25 ℃ (95.45 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i September er 0. Den gjennomsnittlige nedbøren er 0 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:41 (timer og minutter), i midten av måneden 12:21 og i slutten av måneden 12:01.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i Oman i Oktober er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Oman i Oktober er 35 ℃ (95 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 24.2 ℃ (75.56 ℉). På begynnelsen Oktober du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 35.25 ℃ (95.45 ℉). På slutten Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.4 ℃ (90.32 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Oktober er 0.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 0.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:01 (timer og minutter), i midten av måneden 11:41 og i slutten av måneden 11:21.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

November

Typisk (vanlig) vær i Oman i November er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Oman i November er 29.8 ℃ (85.64 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 21.4 ℃ (70.52 ℉). På begynnelsen November du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.4 ℃ (90.32 ℉). På slutten November du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.15 ℃ (82.67 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i November er 0.7. Den gjennomsnittlige nedbøren er 1.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:21 (timer og minutter), i midten av måneden 11:04 og i slutten av måneden 10:50.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Desember

Typisk (vanlig) vær i Oman i Desember er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Oman i Desember er 26.5 ℃ (79.7 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 18.4 ℃ (65.12 ℉). På begynnelsen Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.15 ℃ (82.67 ℉). På slutten Desember du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.75 ℃ (78.35 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Desember er 1.4. Den gjennomsnittlige nedbøren er 16.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:50 (timer og minutter), i midten av måneden 10:42 og i slutten av måneden 10:41.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Nedenfor er gjennomsnittlige verdier, slik at du kan vurdere de typiske været i Oman på disse stedene. Tegnet '-' betyr at vi ikke har nok data for dette elementet.

Muscattemperatur: - høyeste temperatur: 26.5 ℃ (79.7 ℉)laveste temperatur: 18.4 ℃ (65.12 ℉)nedbør: 16.4mmregnfulle dager: 1.4
Salalahtemperatur: - høyeste temperatur: 29.4 ℃ (84.92 ℉)laveste temperatur: 20.2 ℃ (68.36 ℉)nedbør: 4.7mmregnfulle dager: 0.3
Adamtemperatur: - høyeste temperatur: - laveste temperatur: 16 ℃ (60.8 ℉)nedbør: 1.2mmregnfulle dager: -
Bahlatemperatur: - høyeste temperatur: 24.4 ℃ (75.92 ℉)laveste temperatur: 14.7 ℃ (58.46 ℉)nedbør: 3.5mmregnfulle dager: -
Buraimitemperatur: - høyeste temperatur: 25.8 ℃ (78.44 ℉)laveste temperatur: 13.8 ℃ (56.84 ℉)nedbør: 14.4mmregnfulle dager: -
Dibbatemperatur: - høyeste temperatur: 25.4 ℃ (77.72 ℉)laveste temperatur: 17.7 ℃ (63.86 ℉)nedbør: 18.3mmregnfulle dager: -
Duqam Airporttemperatur: - høyeste temperatur: 28.4 ℃ (83.12 ℉)laveste temperatur: 17.1 ℃ (62.78 ℉)nedbør: 4.4mmregnfulle dager: -
Fahudtemperatur: - høyeste temperatur: 27.5 ℃ (81.5 ℉)laveste temperatur: 15.3 ℃ (59.54 ℉)nedbør: 0.4mmregnfulle dager: -
Haimatemperatur: - høyeste temperatur: 29.8 ℃ (85.64 ℉)laveste temperatur: 15.2 ℃ (59.36 ℉)nedbør: 0.4mmregnfulle dager: -
Halaniyattemperatur: - høyeste temperatur: 29 ℃ (84.2 ℉)laveste temperatur: 21.2 ℃ (70.16 ℉)nedbør: 1.5mmregnfulle dager: -
Ibratemperatur: - høyeste temperatur: 26.6 ℃ (79.88 ℉)laveste temperatur: 15.4 ℃ (59.72 ℉)nedbør: 9.4mmregnfulle dager: -
Ibritemperatur: - høyeste temperatur: 26.2 ℃ (79.16 ℉)laveste temperatur: 15.4 ℃ (59.72 ℉)nedbør: 3.8mmregnfulle dager: -
Jabal Qamartemperatur: - høyeste temperatur: 22.3 ℃ (72.14 ℉)laveste temperatur: 14.5 ℃ (58.1 ℉)nedbør: 1.2mmregnfulle dager: -
Jabal Samhantemperatur: - høyeste temperatur: 22.3 ℃ (72.14 ℉)laveste temperatur: 14.8 ℃ (58.64 ℉)nedbør: 1.2mmregnfulle dager: -
Khassabtemperatur: - høyeste temperatur: - laveste temperatur: 19.1 ℃ (66.38 ℉)nedbør: - regnfulle dager: 3.9
Madhatemperatur: - høyeste temperatur: 25.2 ℃ (77.36 ℉)laveste temperatur: 17.6 ℃ (63.68 ℉)nedbør: 18.2mmregnfulle dager: -
Marmultemperatur: - høyeste temperatur: 27.3 ℃ (81.14 ℉)laveste temperatur: 15 ℃ (59 ℉)nedbør: 3.9mmregnfulle dager: -
Masirahtemperatur: - høyeste temperatur: 28.7 ℃ (83.66 ℉)laveste temperatur: 20.4 ℃ (68.72 ℉)nedbør: 1.9mmregnfulle dager: 1
Mhouttemperatur: - høyeste temperatur: 27.3 ℃ (81.14 ℉)laveste temperatur: 17.1 ℃ (62.78 ℉)nedbør: 4.4mmregnfulle dager: -
Salalah Porttemperatur: - høyeste temperatur: 28 ℃ (82.4 ℉)laveste temperatur: 21.9 ℃ (71.42 ℉)nedbør: 1.5mmregnfulle dager: -
Mudhebitemperatur: - høyeste temperatur: 26.7 ℃ (80.06 ℉)laveste temperatur: 15.1 ℃ (59.18 ℉)nedbør: 9.3mmregnfulle dager: -
Nizwatemperatur: - høyeste temperatur: 28.3 ℃ (82.94 ℉)laveste temperatur: 14.6 ℃ (58.28 ℉)nedbør: 3.8mmregnfulle dager: -
Qairoontemperatur: - høyeste temperatur: 22.7 ℃ (72.86 ℉)laveste temperatur: 14.9 ℃ (58.82 ℉)nedbør: 1.2mmregnfulle dager: -
Raysuttemperatur: - høyeste temperatur: 28.1 ℃ (82.58 ℉)laveste temperatur: 21.2 ℃ (70.16 ℉)nedbør: 1.5mmregnfulle dager: -
Rustaqtemperatur: - høyeste temperatur: 27.8 ℃ (82.04 ℉)laveste temperatur: 16.9 ℃ (62.42 ℉)nedbør: 11.2mmregnfulle dager: -
Saiqtemperatur: - høyeste temperatur: 17.2 ℃ (62.96 ℉)laveste temperatur: 6.3 ℃ (43.34 ℉)nedbør: 12.2mmregnfulle dager: 0.7
Samailtemperatur: - høyeste temperatur: 27.5 ℃ (81.5 ℉)laveste temperatur: 16.7 ℃ (62.06 ℉)nedbør: 9.3mmregnfulle dager: -
Sohartemperatur: - høyeste temperatur: 26 ℃ (78.8 ℉)laveste temperatur: 15.7 ℃ (60.26 ℉)nedbør: 21.1mmregnfulle dager: 0.7
Surtemperatur: - høyeste temperatur: 28.2 ℃ (82.76 ℉)laveste temperatur: 19.1 ℃ (66.38 ℉)nedbør: 11.1mmregnfulle dager: 1.6
Suwiqtemperatur: - høyeste temperatur: 26.3 ℃ (79.34 ℉)laveste temperatur: 16 ℃ (60.8 ℉)nedbør: 21.1mmregnfulle dager: 0.7
Thumraittemperatur: - høyeste temperatur: 27.4 ℃ (81.32 ℉)laveste temperatur: 13.9 ℃ (57.02 ℉)nedbør: 0.4mmregnfulle dager: -
Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.