Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Oman

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Oman te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Azië - Oman

Welk weer te verwachten in Oman

Het klimaat van Oman is droog, woestijn. Je kunt warm en vochtig weer langs de kust verwachten, en een warm, droog interieur. De zomers zijn erg warm, de winters zijn meestal warm. In het uiterste zuiden is er van mei tot september een sterke zuidwestelijke zomermoesson.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: Bahla, Buraimi, Central Coastal Oman, Dhofar, Dibba, Duqm, Hajar Mountains, Ibra, Ibri, Khasab, Madha, Masirah Island, Mirbat, Musandam Peninsula, Muscat, Nizwa, Northern Oman, Salalah, Sohar, Sur, Taqah, Thumrait, Wahiba Sands.

Laten we nu eens kijken welk weer u kunt verwachten in het gebied rond de hoofdstad en in veel andere steden. De warmste maand hier is juni, de gemiddelde maximumtemperatuur is 40.4 ℃ (104.72 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 30.3 ℃ (86.54 ℉). De koudste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 25 ℃ (77 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 17 ℃ (62.6 ℉). De meest regenachtige maand hier is januari, het gemiddelde aantal regendagen is 3.2. De minst regenachtige maand is hier september, het gemiddelde aantal regendagen is 0.

Wanneer u naar sommige plaatsen in Oman reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier Jabal Shams (3004 m) en het laagste punt is Arabian Sea (0 m). Er zijn dus enorme hoogteverschillen in dit land en daarom is het weer heel anders. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Oman te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Oman in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Oman in januari is 25 ℃ (77 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 17 ℃ (62.6 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.75 ℃ (78.35 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.85 ℃ (78.53 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 3.2. De gemiddelde regenval is 13.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:42 (uren en minuten), in midden in de maand 10:50 en aan het einde van de maand 11:03.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Oman in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Oman in februari is 26.7 ℃ (80.06 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 17.9 ℃ (64.22 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.85 ℃ (78.53 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.55 ℃ (83.39 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 2.7. De gemiddelde regenval is 13.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:03 (uren en minuten), in midden in de maand 11:21 en aan het einde van de maand 11:40.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Oman in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Oman in maart is 30.4 ℃ (86.72 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 20.4 ℃ (68.72 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.55 ℃ (83.39 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.2 ℃ (89.96 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 1.9. De gemiddelde regenval is 16.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:40 (uren en minuten), in midden in de maand 12:01 en aan het einde van de maand 12:22.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Oman in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Oman in april is 34 ℃ (93.2 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 24.1 ℃ (75.38 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.2 ℃ (89.96 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 37 ℃ (98.6 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 1.4. De gemiddelde regenval is 11.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:22 (uren en minuten), in midden in de maand 12:42 en aan het einde van de maand 13:00.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Oman in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Oman in mei is 40 ℃ (104 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 28.4 ℃ (83.12 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 37 ℃ (98.6 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 40.2 ℃ (104.36 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 0.1. De gemiddelde regenval is 0 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:00 (uren en minuten), in midden in de maand 13:16 en aan het einde van de maand 13:28.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Oman in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Oman in juni is 40.4 ℃ (104.72 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 30.3 ℃ (86.54 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 40.2 ℃ (104.36 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 39.05 ℃ (102.29 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 0.1. De gemiddelde regenval is 10.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:28 (uren en minuten), in midden in de maand 13:34 en aan het einde van de maand 13:34.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Oman in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Oman in juli is 37.7 ℃ (99.86 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 30.5 ℃ (86.9 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 39.05 ℃ (102.29 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 36.5 ℃ (97.7 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 0.3. De gemiddelde regenval is 3.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:34 (uren en minuten), in midden in de maand 13:27 en aan het einde van de maand 13:15.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Oman in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Oman in augustus is 35.3 ℃ (95.54 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 28.9 ℃ (84.02 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 36.5 ℃ (97.7 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 35.4 ℃ (95.72 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 0.6. De gemiddelde regenval is 1.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:15 (uren en minuten), in midden in de maand 12:59 en aan het einde van de maand 12:41.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Oman in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Oman in september is 35.5 ℃ (95.9 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 26.7 ℃ (80.06 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 35.4 ℃ (95.72 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 35.25 ℃ (95.45 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 0. De gemiddelde regenval is 0 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:41 (uren en minuten), in midden in de maand 12:21 en aan het einde van de maand 12:01.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Oman in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Oman in oktober is 35 ℃ (95 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 24.2 ℃ (75.56 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 35.25 ℃ (95.45 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.4 ℃ (90.32 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 0.2. De gemiddelde regenval is 0.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:01 (uren en minuten), in midden in de maand 11:41 en aan het einde van de maand 11:21.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Oman in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Oman in november is 29.8 ℃ (85.64 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 21.4 ℃ (70.52 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.4 ℃ (90.32 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.15 ℃ (82.67 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 0.7. De gemiddelde regenval is 1.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:21 (uren en minuten), in midden in de maand 11:04 en aan het einde van de maand 10:50.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Oman in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Oman in december is 26.5 ℃ (79.7 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 18.4 ℃ (65.12 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.15 ℃ (82.67 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.75 ℃ (78.35 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 1.4. De gemiddelde regenval is 16.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:50 (uren en minuten), in midden in de maand 10:42 en aan het einde van de maand 10:41.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Oman kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Muscattemperatuur: - hoogste temperatuur: 26.5 ℃ (79.7 ℉)laagste temperatuur: 18.4 ℃ (65.12 ℉)regenval: 16.4mmregenachtige dagen: 1.4
Salalahtemperatuur: - hoogste temperatuur: 29.4 ℃ (84.92 ℉)laagste temperatuur: 20.2 ℃ (68.36 ℉)regenval: 4.7mmregenachtige dagen: 0.3
Adamtemperatuur: - hoogste temperatuur: - laagste temperatuur: 16 ℃ (60.8 ℉)regenval: 1.2mmregenachtige dagen: -
Bahlatemperatuur: - hoogste temperatuur: 24.4 ℃ (75.92 ℉)laagste temperatuur: 14.7 ℃ (58.46 ℉)regenval: 3.5mmregenachtige dagen: -
Buraimitemperatuur: - hoogste temperatuur: 25.8 ℃ (78.44 ℉)laagste temperatuur: 13.8 ℃ (56.84 ℉)regenval: 14.4mmregenachtige dagen: -
Dibbatemperatuur: - hoogste temperatuur: 25.4 ℃ (77.72 ℉)laagste temperatuur: 17.7 ℃ (63.86 ℉)regenval: 18.3mmregenachtige dagen: -
Duqam Airporttemperatuur: - hoogste temperatuur: 28.4 ℃ (83.12 ℉)laagste temperatuur: 17.1 ℃ (62.78 ℉)regenval: 4.4mmregenachtige dagen: -
Fahudtemperatuur: - hoogste temperatuur: 27.5 ℃ (81.5 ℉)laagste temperatuur: 15.3 ℃ (59.54 ℉)regenval: 0.4mmregenachtige dagen: -
Haimatemperatuur: - hoogste temperatuur: 29.8 ℃ (85.64 ℉)laagste temperatuur: 15.2 ℃ (59.36 ℉)regenval: 0.4mmregenachtige dagen: -
Halaniyattemperatuur: - hoogste temperatuur: 29 ℃ (84.2 ℉)laagste temperatuur: 21.2 ℃ (70.16 ℉)regenval: 1.5mmregenachtige dagen: -
Ibratemperatuur: - hoogste temperatuur: 26.6 ℃ (79.88 ℉)laagste temperatuur: 15.4 ℃ (59.72 ℉)regenval: 9.4mmregenachtige dagen: -
Ibritemperatuur: - hoogste temperatuur: 26.2 ℃ (79.16 ℉)laagste temperatuur: 15.4 ℃ (59.72 ℉)regenval: 3.8mmregenachtige dagen: -
Jabal Qamartemperatuur: - hoogste temperatuur: 22.3 ℃ (72.14 ℉)laagste temperatuur: 14.5 ℃ (58.1 ℉)regenval: 1.2mmregenachtige dagen: -
Jabal Samhantemperatuur: - hoogste temperatuur: 22.3 ℃ (72.14 ℉)laagste temperatuur: 14.8 ℃ (58.64 ℉)regenval: 1.2mmregenachtige dagen: -
Khassabtemperatuur: - hoogste temperatuur: - laagste temperatuur: 19.1 ℃ (66.38 ℉)regenval: - regenachtige dagen: 3.9
Madhatemperatuur: - hoogste temperatuur: 25.2 ℃ (77.36 ℉)laagste temperatuur: 17.6 ℃ (63.68 ℉)regenval: 18.2mmregenachtige dagen: -
Marmultemperatuur: - hoogste temperatuur: 27.3 ℃ (81.14 ℉)laagste temperatuur: 15 ℃ (59 ℉)regenval: 3.9mmregenachtige dagen: -
Masirahtemperatuur: - hoogste temperatuur: 28.7 ℃ (83.66 ℉)laagste temperatuur: 20.4 ℃ (68.72 ℉)regenval: 1.9mmregenachtige dagen: 1
Mhouttemperatuur: - hoogste temperatuur: 27.3 ℃ (81.14 ℉)laagste temperatuur: 17.1 ℃ (62.78 ℉)regenval: 4.4mmregenachtige dagen: -
Salalah Porttemperatuur: - hoogste temperatuur: 28 ℃ (82.4 ℉)laagste temperatuur: 21.9 ℃ (71.42 ℉)regenval: 1.5mmregenachtige dagen: -
Mudhebitemperatuur: - hoogste temperatuur: 26.7 ℃ (80.06 ℉)laagste temperatuur: 15.1 ℃ (59.18 ℉)regenval: 9.3mmregenachtige dagen: -
Nizwatemperatuur: - hoogste temperatuur: 28.3 ℃ (82.94 ℉)laagste temperatuur: 14.6 ℃ (58.28 ℉)regenval: 3.8mmregenachtige dagen: -
Qairoontemperatuur: - hoogste temperatuur: 22.7 ℃ (72.86 ℉)laagste temperatuur: 14.9 ℃ (58.82 ℉)regenval: 1.2mmregenachtige dagen: -
Raysuttemperatuur: - hoogste temperatuur: 28.1 ℃ (82.58 ℉)laagste temperatuur: 21.2 ℃ (70.16 ℉)regenval: 1.5mmregenachtige dagen: -
Rustaqtemperatuur: - hoogste temperatuur: 27.8 ℃ (82.04 ℉)laagste temperatuur: 16.9 ℃ (62.42 ℉)regenval: 11.2mmregenachtige dagen: -
Saiqtemperatuur: - hoogste temperatuur: 17.2 ℃ (62.96 ℉)laagste temperatuur: 6.3 ℃ (43.34 ℉)regenval: 12.2mmregenachtige dagen: 0.7
Samailtemperatuur: - hoogste temperatuur: 27.5 ℃ (81.5 ℉)laagste temperatuur: 16.7 ℃ (62.06 ℉)regenval: 9.3mmregenachtige dagen: -
Sohartemperatuur: - hoogste temperatuur: 26 ℃ (78.8 ℉)laagste temperatuur: 15.7 ℃ (60.26 ℉)regenval: 21.1mmregenachtige dagen: 0.7
Surtemperatuur: - hoogste temperatuur: 28.2 ℃ (82.76 ℉)laagste temperatuur: 19.1 ℃ (66.38 ℉)regenval: 11.1mmregenachtige dagen: 1.6
Suwiqtemperatuur: - hoogste temperatuur: 26.3 ℃ (79.34 ℉)laagste temperatuur: 16 ℃ (60.8 ℉)regenval: 21.1mmregenachtige dagen: 0.7
Thumraittemperatuur: - hoogste temperatuur: 27.4 ℃ (81.32 ℉)laagste temperatuur: 13.9 ℃ (57.02 ℉)regenval: 0.4mmregenachtige dagen: -
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.