Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Saint-Barthélemy

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Saint-Barthélemy te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Centraal-Amerika - Saint-Barthélemy

Welk weer te verwachten in Saint-Barthélemy

Het klimaat van Saint Barthelemy is tropisch, er zijn geen significante variaties in temperatuur gedurende het jaar. Het oostelijke deel van het eiland is natter dan het westelijke deel. Er zijn twee seizoenen, droog is van december tot april, vochtig is van mei tot november.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: Saint-Barthélemy.

Laten we nu eens kijken welk weer u kunt verwachten in het gebied rond de hoofdstad en in veel andere steden. De warmste maand hier is september, de gemiddelde temperatuur is 29.1 ℃ (84.38 ℉). De koudste maand hier is februari, de gemiddelde temperatuur is 25.7 ℃ (78.26 ℉).

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Saint-Barthélemy te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Saint-Barthélemy in januari is dit: De gemiddelde temperatuur in Saint-Barthélemy in januari is 26.2 ℃ (79.16 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.3 ℃ (79.34 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.95 ℃ (78.71 ℉). De gemiddelde regenval is 62.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:03 (uren en minuten), in midden in de maand 11:09 en aan het einde van de maand 11:19.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Saint-Barthélemy in februari is dit: De gemiddelde temperatuur in Saint-Barthélemy in februari is 25.7 ℃ (78.26 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.95 ℃ (78.71 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.95 ℃ (78.71 ℉). De gemiddelde regenval is 43.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:19 (uren en minuten), in midden in de maand 11:32 en aan het einde van de maand 11:47.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Saint-Barthélemy in maart is dit: De gemiddelde temperatuur in Saint-Barthélemy in maart is 26.2 ℃ (79.16 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.95 ℃ (78.71 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.15 ℃ (79.07 ℉). De gemiddelde regenval is 44.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:47 (uren en minuten), in midden in de maand 12:02 en aan het einde van de maand 12:18.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Saint-Barthélemy in april is dit: De gemiddelde temperatuur in Saint-Barthélemy in april is 26.1 ℃ (78.98 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.15 ℃ (79.07 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.7 ℃ (80.06 ℉). De gemiddelde regenval is 66.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:18 (uren en minuten), in midden in de maand 12:33 en aan het einde van de maand 12:46.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Saint-Barthélemy in mei is dit: De gemiddelde temperatuur in Saint-Barthélemy in mei is 27.3 ℃ (81.14 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.7 ℃ (80.06 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.85 ℃ (82.13 ℉). De gemiddelde regenval is 93.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:46 (uren en minuten), in midden in de maand 12:58 en aan het einde van de maand 13:07.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Saint-Barthélemy in juni is dit: De gemiddelde temperatuur in Saint-Barthélemy in juni is 28.4 ℃ (83.12 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.85 ℃ (82.13 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.6 ℃ (83.48 ℉). De gemiddelde regenval is 61.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:07 (uren en minuten), in midden in de maand 13:12 en aan het einde van de maand 13:12.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Saint-Barthélemy in juli is dit: De gemiddelde temperatuur in Saint-Barthélemy in juli is 28.8 ℃ (83.84 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.6 ℃ (83.48 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.85 ℃ (83.93 ℉). De gemiddelde regenval is 76.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:12 (uren en minuten), in midden in de maand 13:07 en aan het einde van de maand 12:58.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Saint-Barthélemy in augustus is dit: De gemiddelde temperatuur in Saint-Barthélemy in augustus is 28.9 ℃ (84.02 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.85 ℃ (83.93 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29 ℃ (84.2 ℉). De gemiddelde regenval is 96.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:58 (uren en minuten), in midden in de maand 12:46 en aan het einde van de maand 12:32.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Saint-Barthélemy in september is dit: De gemiddelde temperatuur in Saint-Barthélemy in september is 29.1 ℃ (84.38 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29 ℃ (84.2 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.8 ℃ (83.84 ℉). De gemiddelde regenval is 132.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:32 (uren en minuten), in midden in de maand 12:17 en aan het einde van de maand 12:02.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Saint-Barthélemy in oktober is dit: De gemiddelde temperatuur in Saint-Barthélemy in oktober is 28.5 ℃ (83.3 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.8 ℃ (83.84 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.75 ℃ (81.95 ℉). De gemiddelde regenval is 109.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:02 (uren en minuten), in midden in de maand 11:47 en aan het einde van de maand 11:33.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Saint-Barthélemy in november is dit: De gemiddelde temperatuur in Saint-Barthélemy in november is 27 ℃ (80.6 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.75 ℃ (81.95 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.7 ℃ (80.06 ℉). De gemiddelde regenval is 131.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:33 (uren en minuten), in midden in de maand 11:20 en aan het einde van de maand 11:10.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Saint-Barthélemy in december is dit: De gemiddelde temperatuur in Saint-Barthélemy in december is 26.4 ℃ (79.52 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.7 ℃ (80.06 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.3 ℃ (79.34 ℉). De gemiddelde regenval is 84.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:10 (uren en minuten), in midden in de maand 11:04 en aan het einde van de maand 11:02.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen.Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.