Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Saint Vincent en de Grenadines

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Saint Vincent en de Grenadines te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Centraal-Amerika - Saint Vincent en de Grenadines

Welk weer te verwachten in Saint Vincent en de Grenadines

Het klimaat van Saint Vincent en de Grenadines is tropisch. U kunt meestal warm en zonnig weer verwachten met slechts weinig seizoensgebonden temperatuurvariaties. Regenseizoen is van mei tot november.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: Bequia, Grenadines, Kingstown, Saint Vincent, Union Island.

Laten we nu eens kijken welk weer u kunt verwachten in het gebied rond de hoofdstad en in veel andere steden. De warmste maand hier is september, de gemiddelde maximumtemperatuur is 31.7 ℃ (89.06 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 24.9 ℃ (76.82 ℉). De koudste maand hier is februari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 28.3 ℃ (82.94 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 23.7 ℃ (74.66 ℉). De meest regenachtige maand hier is juli, het gemiddelde aantal regendagen is 21.1. De minst regenachtige maand is hier april, het gemiddelde aantal regendagen is 12.3.

Wanneer u naar sommige plaatsen in Saint Vincent en de Grenadines reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier La Soufriere (1234 m) en het laagste punt is Caribbean Sea (0 m). Dus de hoogteverschillen in dit land zijn niet verwaarloosbaar en je zou verwachten dat het weer anders is op plaatsen in verschillende hoogtes. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Saint Vincent en de Grenadines te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Saint Vincent en de Grenadines in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Saint Vincent en de Grenadines in januari is 28.4 ℃ (83.12 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 24.1 ℃ (75.38 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.85 ℃ (83.93 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.35 ℃ (83.03 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 17.9. De gemiddelde regenval is 71.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:19 (uren en minuten), in midden in de maand 11:24 en aan het einde van de maand 11:31.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Saint Vincent en de Grenadines in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Saint Vincent en de Grenadines in februari is 28.3 ℃ (82.94 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 23.7 ℃ (74.66 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.35 ℃ (83.03 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.15 ℃ (84.47 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 14.9. De gemiddelde regenval is 50.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:31 (uren en minuten), in midden in de maand 11:41 en aan het einde van de maand 11:52.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Saint Vincent en de Grenadines in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Saint Vincent en de Grenadines in maart is 30 ℃ (86 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 24.2 ℃ (75.56 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.15 ℃ (84.47 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.2 ℃ (86.36 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 14.3. De gemiddelde regenval is 58.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:52 (uren en minuten), in midden in de maand 12:03 en aan het einde van de maand 12:15.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Saint Vincent en de Grenadines in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Saint Vincent en de Grenadines in april is 30.4 ℃ (86.72 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 24.1 ℃ (75.38 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.2 ℃ (86.36 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.7 ℃ (87.26 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 12.3. De gemiddelde regenval is 60.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:15 (uren en minuten), in midden in de maand 12:26 en aan het einde van de maand 12:36.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Saint Vincent en de Grenadines in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Saint Vincent en de Grenadines in mei is 31 ℃ (87.8 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 25.7 ℃ (78.26 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.7 ℃ (87.26 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31 ℃ (87.8 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 13.8. De gemiddelde regenval is 69.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:36 (uren en minuten), in midden in de maand 12:45 en aan het einde van de maand 12:52.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Saint Vincent en de Grenadines in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Saint Vincent en de Grenadines in juni is 31 ℃ (87.8 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 25.6 ℃ (78.08 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31 ℃ (87.8 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.1 ℃ (87.98 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 16.3. De gemiddelde regenval is 98.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:52 (uren en minuten), in midden in de maand 12:55 en aan het einde van de maand 12:55.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Saint Vincent en de Grenadines in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Saint Vincent en de Grenadines in juli is 31.2 ℃ (88.16 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 25.3 ℃ (77.54 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.1 ℃ (87.98 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31 ℃ (87.8 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 21.1. De gemiddelde regenval is 151.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:55 (uren en minuten), in midden in de maand 12:51 en aan het einde van de maand 12:45.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Saint Vincent en de Grenadines in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Saint Vincent en de Grenadines in augustus is 30.8 ℃ (87.44 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 25.8 ℃ (78.44 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31 ℃ (87.8 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.25 ℃ (88.25 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 20.6. De gemiddelde regenval is 155.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:45 (uren en minuten), in midden in de maand 12:36 en aan het einde van de maand 12:26.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Saint Vincent en de Grenadines in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Saint Vincent en de Grenadines in september is 31.7 ℃ (89.06 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 24.9 ℃ (76.82 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.25 ℃ (88.25 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.15 ℃ (88.07 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 20.1. De gemiddelde regenval is 193.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:26 (uren en minuten), in midden in de maand 12:14 en aan het einde van de maand 12:03.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Saint Vincent en de Grenadines in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Saint Vincent en de Grenadines in oktober is 30.6 ℃ (87.08 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 24.8 ℃ (76.64 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.15 ℃ (88.07 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.2 ℃ (86.36 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 20.3. De gemiddelde regenval is 195.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:03 (uren en minuten), in midden in de maand 11:52 en aan het einde van de maand 11:41.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Saint Vincent en de Grenadines in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Saint Vincent en de Grenadines in november is 29.8 ℃ (85.64 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 24.6 ℃ (76.28 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.2 ℃ (86.36 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.55 ℃ (85.19 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 20.3. De gemiddelde regenval is 178.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:41 (uren en minuten), in midden in de maand 11:31 en aan het einde van de maand 11:24.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Saint Vincent en de Grenadines in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Saint Vincent en de Grenadines in december is 29.3 ℃ (84.74 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 23.6 ℃ (74.48 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.55 ℃ (85.19 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.85 ℃ (83.93 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 17. De gemiddelde regenval is 107.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:24 (uren en minuten), in midden in de maand 11:19 en aan het einde van de maand 11:19.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.