Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i Serbia

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til Serbia? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.

Hjem - Europa - Serbia

Hvilket vær kan du forvente i Serbia

Klimaet i Serbia er variert. Det er kontinentalt i nord, derfor kan du forvente kalde vintre og varme, fuktige somre der. Regnfall er godt fordelt rundt året. I andre deler av landet er det kontinentalt og middelhavsklima, derfor kan du forvente relativt kalde vintre med tungt snøfall og varme og tørre somre og høst.

Når du snakker om det vanlige været i dette landet, er informasjonen relevant for eksempel for disse populære stedene: Belgrade, Jagodina, Kikinda, Kopaonik National Park, Kragujevac, Kraljevo, Niš, Novi Pazar, Novi Sad, Palić, Paraćin, Podrinje, Podunavlje, Požarevac, Prijepolje, Soko Banja, Sremski Karlovci, Subotica, Titel, Užice, Vojvodina, Vršac, Zlatibor, Zrenjanin, Šumadija.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente i området rundt hovedstaden og i mange andre byer. Den varmeste måneden her er Juli, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 27.7 ℃ (81.86 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 16.3 ℃ (61.34 ℉). Den kaldeste måneden her er Januar, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 3.7 ℃ (38.66 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er -2.1 ℃ (28.22 ℉). Den mest regnfulle måneden her er Juni, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 14. Den minste regnfulle måneden her er Oktober, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 7.9.

Når du reiser til noen steder i Serbia, må du alltid vurdere høyden på stedet også. Det høyeste punktet her er Midzor (2169 m) og det laveste punktet er Danube and Timok Rivers (35 m). Så det er ganske store forskjeller i høyder i dette landet, så du kan forvente at været også skal være forskjellig i forskjellige høyder. Husk at temperaturen vanligvis avtar med 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m, avhengig av de andre forholdene. (Og vi må legge til at i den spesielle tilstanden termisk inversjon, selv temperaturen kan være høyere i høyere høyder.)

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til Serbia. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Januar

Typisk (vanlig) vær i Serbia i Januar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Serbia i Januar er 3.7 ℃ (38.66 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -2.1 ℃ (28.22 ℉). På begynnelsen Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 4.6 ℃ (40.28 ℉). På slutten Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 5.2 ℃ (41.36 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Januar er 13. Den gjennomsnittlige nedbøren er 49.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 8:51 (timer og minutter), i midten av måneden 9:10 og i slutten av måneden 9:43.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Februar

Typisk (vanlig) vær i Serbia i Februar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Serbia i Februar er 6.7 ℃ (44.06 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 0 ℃ (32 ℉). På begynnelsen Februar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 5.2 ℃ (41.36 ℉). På slutten Februar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 9.55 ℃ (49.19 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Februar er 11.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 43 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 9:43 (timer og minutter), i midten av måneden 10:24 og i slutten av måneden 11:09.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mars

Typisk (vanlig) vær i Serbia i Mars er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Serbia i Mars er 12.4 ℃ (54.32 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 3.4 ℃ (38.12 ℉). På begynnelsen Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 9.55 ℃ (49.19 ℉). På slutten Mars du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 15.15 ℃ (59.27 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mars er 12.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 49.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:09 (timer og minutter), i midten av måneden 11:56 og i slutten av måneden 12:43.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

April

Typisk (vanlig) vær i Serbia i April er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Serbia i April er 17.9 ℃ (64.22 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 8.1 ℃ (46.58 ℉). På begynnelsen April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 15.15 ℃ (59.27 ℉). På slutten April du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 20.4 ℃ (68.72 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i April er 12.8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 59.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:43 (timer og minutter), i midten av måneden 13:29 og i slutten av måneden 14:12.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mai

Typisk (vanlig) vær i Serbia i Mai er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Serbia i Mai er 22.9 ℃ (73.22 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 12.1 ℃ (53.78 ℉). På begynnelsen Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 20.4 ℃ (68.72 ℉). På slutten Mai du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 23.9 ℃ (75.02 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mai er 13.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 70.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 14:12 (timer og minutter), i midten av måneden 14:49 og i slutten av måneden 15:18.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juni

Typisk (vanlig) vær i Serbia i Juni er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Serbia i Juni er 24.9 ℃ (76.82 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 15.3 ℃ (59.54 ℉). På begynnelsen Juni du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 23.9 ℃ (75.02 ℉). På slutten Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.3 ℃ (79.34 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juni er 14. Den gjennomsnittlige nedbøren er 90.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 15:18 (timer og minutter), i midten av måneden 15:33 og i slutten av måneden 15:33.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juli

Typisk (vanlig) vær i Serbia i Juli er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Serbia i Juli er 27.7 ℃ (81.86 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 16.3 ℃ (61.34 ℉). På begynnelsen Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.3 ℃ (79.34 ℉). På slutten Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.3 ℃ (81.14 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juli er 9.8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 64.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 15:33 (timer og minutter), i midten av måneden 15:16 og i slutten av måneden 14:47.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

August

Typisk (vanlig) vær i Serbia i August er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Serbia i August er 26.9 ℃ (80.42 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 16.6 ℃ (61.88 ℉). På begynnelsen August du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.3 ℃ (81.14 ℉). På slutten August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.7 ℃ (78.26 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i August er 8.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 50.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 14:47 (timer og minutter), i midten av måneden 14:10 og i slutten av måneden 13:27.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

September

Typisk (vanlig) vær i Serbia i September er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Serbia i September er 24.5 ℃ (76.1 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 13.5 ℃ (56.3 ℉). På begynnelsen September du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.7 ℃ (78.26 ℉). På slutten September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 21.2 ℃ (70.16 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i September er 8.8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 52.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:27 (timer og minutter), i midten av måneden 12:42 og i slutten av måneden 11:55.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i Serbia i Oktober er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Serbia i Oktober er 17.9 ℃ (64.22 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 8.4 ℃ (47.12 ℉). På begynnelsen Oktober du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 21.2 ℃ (70.16 ℉). På slutten Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 14.4 ℃ (57.92 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Oktober er 7.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 40.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:55 (timer og minutter), i midten av måneden 11:09 og i slutten av måneden 10:25.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

November

Typisk (vanlig) vær i Serbia i November er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Serbia i November er 10.9 ℃ (51.62 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 4.2 ℃ (39.56 ℉). På begynnelsen November du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 14.4 ℃ (57.92 ℉). På slutten November du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 8.2 ℃ (46.76 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i November er 12.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 54.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:25 (timer og minutter), i midten av måneden 9:44 og i slutten av måneden 9:11.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Desember

Typisk (vanlig) vær i Serbia i Desember er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Serbia i Desember er 5.5 ℃ (41.9 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 0 ℃ (32 ℉). På begynnelsen Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 8.2 ℃ (46.76 ℉). På slutten Desember du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 4.6 ℃ (40.28 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Desember er 14. Den gjennomsnittlige nedbøren er 59 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 9:11 (timer og minutter), i midten av måneden 8:51 og i slutten av måneden 8:47.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Nedenfor er gjennomsnittlige verdier, slik at du kan vurdere de typiske været i Serbia på disse stedene. Tegnet '-' betyr at vi ikke har nok data for dette elementet.

Belgradetemperatur: 2.5 ℃ (36.5 ℉)høyeste temperatur: 5.5 ℃ (41.9 ℉)laveste temperatur: 0 ℃ (32 ℉)nedbør: 59mmregnfulle dager: 14
Kragujevactemperatur: - høyeste temperatur: 5.8 ℃ (42.44 ℉)laveste temperatur: -1.4 ℃ (29.48 ℉)nedbør: 47.1mmregnfulle dager: 12.1
Nistemperatur: - høyeste temperatur: 5.5 ℃ (41.9 ℉)laveste temperatur: -1.2 ℃ (29.84 ℉)nedbør: 53.4mmregnfulle dager: 13.7
Novi Sadtemperatur: - høyeste temperatur: 4.6 ℃ (40.28 ℉)laveste temperatur: -1.7 ℃ (28.94 ℉)nedbør: 43.3mmregnfulle dager: 12.2
Pristinatemperatur: - høyeste temperatur: 4.3 ℃ (39.74 ℉)laveste temperatur: -2.9 ℃ (26.78 ℉)nedbør: 56.2mmregnfulle dager: 14.6
Zlatibortemperatur: - høyeste temperatur: 2.1 ℃ (35.78 ℉)laveste temperatur: -4.3 ℃ (24.26 ℉)nedbør: 74.3mmregnfulle dager: 14.8
Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.