Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i Southern Russia

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til Southern Russia? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.

Hjem - Asia - Russland - Southern Russia

Hvilket vær kan du forvente i Southern Russia

Southern Russia er en del av Russland. Klimaet i Russland er svært variert. Den spenner fra stepper i sør gjennom fuktig kontinentale i mye av det europeiske Russland, og klimaet er subarktisk i Sibir og det er tundra klima i polar nord. Vintrene er kule langs Svartehavskysten, men frigid i Sibir - og noe mellom disse to i de mer sentrale delene av Russland. Sumrene varierer fra varme i steppene for å kjøle seg langs den arktiske kysten.

Når du snakker om det vanlige været i dette området, er informasjonen relevant for eksempel for disse populære stedene: Adler, Adygea, Akhty, Alupka, Alushta, Anapa, Bakhchysarai, Balaklava, Caucasian Biosphere Reserve, Chechnya, Crimea, Dagestan, Derbent, Elista, Feodosiya, Gelendzhik, Gimri, Grozny, Gurzuf, Ingushetia, Izberbash, Kabardino Balkaria, Kalmykia, Karachay Cherkessia, Kerch, Koktebel, Krasnaya Polyana, Krasnodar, Krasnodar Krai, Lagan, Magas, Makhachkala, Mineralnye Vody, Nalchik, North Caucasus, North Ossetia, Novorossiysk, Novyi Svet, Prokhladny, Rostov on Don, Rostov Oblast, Sevastopol, Shcholkine, Simferopol, Sochi, Stavropol, Stavropol Krai, Sudak, Taganrog, Tuapse, Vladikavkaz, Yalta, Yevpatoria.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente i området rundt Krasnodar Og i mange andre byer. Den varmeste måneden her er August, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 29.9 ℃ (85.82 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 16.5 ℃ (61.7 ℉). Den kaldeste måneden her er Januar, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 3.7 ℃ (38.66 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er -3.9 ℃ (24.98 ℉). Den mest regnfulle måneden her er Desember, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 9.8. Den minste regnfulle måneden her er Juli, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 5.

Når du reiser rundt Southern Russia, bør du alltid vurdere høyden på stedet også. Vi må minne deg om at høyeste punktet i Russland er Gora El'brus (5642 m) og det laveste punktet er Caspian Sea (-28 m). Så det er store forskjeller i høyder i dette landet og været er derfor veldig forskjellig i dem. Husk at temperaturen vanligvis avtar med 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m, avhengig av de andre forholdene. (Og vi må legge til at i den spesielle tilstanden termisk inversjon, selv temperaturen kan være høyere i høyere høyder.)

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til Southern Russia. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Januar

Typisk (vanlig) vær i Southern Russia i Januar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Southern Russia i Januar er 3.7 ℃ (38.66 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -3.9 ℃ (24.98 ℉). På begynnelsen Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 4.9 ℃ (40.82 ℉). På slutten Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 4.6 ℃ (40.28 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Januar er 8.8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 60.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 8:49 (timer og minutter), i midten av måneden 9:09 og i slutten av måneden 9:42.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Februar

Typisk (vanlig) vær i Southern Russia i Februar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Southern Russia i Februar er 5.5 ℃ (41.9 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -2.3 ℃ (27.86 ℉). På begynnelsen Februar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 4.6 ℃ (40.28 ℉). På slutten Februar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 8.1 ℃ (46.58 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Februar er 7. Den gjennomsnittlige nedbøren er 40.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 9:42 (timer og minutter), i midten av måneden 10:23 og i slutten av måneden 11:08.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mars

Typisk (vanlig) vær i Southern Russia i Mars er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Southern Russia i Mars er 10.7 ℃ (51.26 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 0.9 ℃ (33.62 ℉). På begynnelsen Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 8.1 ℃ (46.58 ℉). På slutten Mars du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 14.9 ℃ (58.82 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mars er 7. Den gjennomsnittlige nedbøren er 44.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:08 (timer og minutter), i midten av måneden 11:56 og i slutten av måneden 12:43.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

April

Typisk (vanlig) vær i Southern Russia i April er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Southern Russia i April er 19.1 ℃ (66.38 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 7.3 ℃ (45.14 ℉). På begynnelsen April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 14.9 ℃ (58.82 ℉). På slutten April du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 21.4 ℃ (70.52 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i April er 7.8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 60.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:43 (timer og minutter), i midten av måneden 13:29 og i slutten av måneden 14:13.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mai

Typisk (vanlig) vær i Southern Russia i Mai er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Southern Russia i Mai er 23.7 ℃ (74.66 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 12.1 ℃ (53.78 ℉). På begynnelsen Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 21.4 ℃ (70.52 ℉). På slutten Mai du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.4 ℃ (77.72 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mai er 8.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 63.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 14:13 (timer og minutter), i midten av måneden 14:51 og i slutten av måneden 15:20.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juni

Typisk (vanlig) vær i Southern Russia i Juni er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Southern Russia i Juni er 27.1 ℃ (80.78 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 15.7 ℃ (60.26 ℉). På begynnelsen Juni du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.4 ℃ (77.72 ℉). På slutten Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.1 ℃ (82.58 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juni er 7.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 78.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 15:20 (timer og minutter), i midten av måneden 15:35 og i slutten av måneden 15:35.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juli

Typisk (vanlig) vær i Southern Russia i Juli er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Southern Russia i Juli er 29.1 ℃ (84.38 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 17.6 ℃ (63.68 ℉). På begynnelsen Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.1 ℃ (82.58 ℉). På slutten Juli du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.5 ℃ (85.1 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juli er 5. Den gjennomsnittlige nedbøren er 53.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 15:35 (timer og minutter), i midten av måneden 15:18 og i slutten av måneden 14:49.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

August

Typisk (vanlig) vær i Southern Russia i August er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Southern Russia i August er 29.9 ℃ (85.82 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 16.5 ℃ (61.7 ℉). På begynnelsen August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.5 ℃ (85.1 ℉). På slutten August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.55 ℃ (81.59 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i August er 5.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 54 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 14:49 (timer og minutter), i midten av måneden 14:11 og i slutten av måneden 13:28.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

September

Typisk (vanlig) vær i Southern Russia i September er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Southern Russia i September er 25.2 ℃ (77.36 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 12.5 ℃ (54.5 ℉). På begynnelsen September du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.55 ℃ (81.59 ℉). På slutten September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 21.65 ℃ (70.97 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i September er 5. Den gjennomsnittlige nedbøren er 40.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:28 (timer og minutter), i midten av måneden 12:42 og i slutten av måneden 11:55.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i Southern Russia i Oktober er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Southern Russia i Oktober er 18.1 ℃ (64.58 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 6.6 ℃ (43.88 ℉). På begynnelsen Oktober du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 21.65 ℃ (70.97 ℉). På slutten Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 14.75 ℃ (58.55 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Oktober er 5.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 45.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:55 (timer og minutter), i midten av måneden 11:09 og i slutten av måneden 10:24.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

November

Typisk (vanlig) vær i Southern Russia i November er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Southern Russia i November er 11.4 ℃ (52.52 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 3.4 ℃ (38.12 ℉). På begynnelsen November du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 14.75 ℃ (58.55 ℉). På slutten November du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 8.75 ℃ (47.75 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i November er 8.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 68.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:24 (timer og minutter), i midten av måneden 9:43 og i slutten av måneden 9:10.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Desember

Typisk (vanlig) vær i Southern Russia i Desember er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Southern Russia i Desember er 6.1 ℃ (42.98 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -0.5 ℃ (31.1 ℉). På begynnelsen Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 8.75 ℃ (47.75 ℉). På slutten Desember du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 4.9 ℃ (40.82 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Desember er 9.8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 80.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 9:10 (timer og minutter), i midten av måneden 8:49 og i slutten av måneden 8:46.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Nedenfor er gjennomsnittlige verdier, slik at du kan vurdere de typiske været i Southern Russia på disse stedene. Tegnet '-' betyr at vi ikke har nok data for dette elementet.

Elistatemperatur: - høyeste temperatur: 0.7 ℃ (33.26 ℉)laveste temperatur: -4.2 ℃ (24.44 ℉)nedbør: 28.7mmregnfulle dager: 8
Krasnodartemperatur: - høyeste temperatur: 6.1 ℃ (42.98 ℉)laveste temperatur: -0.5 ℃ (31.1 ℉)nedbør: 80.4mmregnfulle dager: 9.8
Vladikavkaztemperatur: - høyeste temperatur: 4.5 ℃ (40.1 ℉)laveste temperatur: -4.5 ℃ (23.9 ℉)nedbør: 33.3mmregnfulle dager: 6
Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.