Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i Sumatra

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til Sumatra? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.

Hjem - Asia - Indonesia - Sumatra

Hvilket vær kan du forvente i Sumatra

Sumatra er en del av Indonesia. Klimaet i Indonesia er tropisk. Du kan forvente varmt og fuktig vær, men mer moderat vær i høylandet. Temperaturene forblir ganske konstante gjennom året, de er høyere ved kysten og litt lavere i innlandet.

Når du snakker om det vanlige været i dette området, er informasjonen relevant for eksempel for disse populære stedene: Aceh, Anambas, Banda Aceh, Bandar Lampung, Bangka Belitung, Banyak Islands, Barelang Islands, Batam, Batam Centre, Batusangkar, Belitung, Bengkulu, Berastagi, Bintan, Bintan Resorts, Bukit Barisan Selatan National Park, Bukittinggi, Bungus Bay, Dumai, Gunung Leuser National Park, Harau Valley, Jambi, Karimun, Kerinci Seblat National Park, Ketambe, Kijang, Koto Gadang, Krakatoa, Krui, Kundur, Kutacane, Lake Maninjau, Lake Toba, Lampung, Lhoknga, Lhokseumawe, Lingga Islands, Medan, Mentawai Islands, Meulaboh, Nagoya, Natuna Islands, Nias, North Sumatra, Padang, Padang Panjang, Padang Sidempuan, Palembang, Pangkal Pinang, Parapat, Pekanbaru, Pematangsiantar, Riau, Riau Islands, Sabang, Sekupang, Selatpanjang, Sibolga, Singkil, Solok, South Sumatra, Sumpat, Sungai Pinang, Takengon, Tanjung Batu, Tanjung Pinang, Tanjung Uban, Tapak Tuan, Telaga Punggur, Tesso Nilo National Park, Trikora, Waterfront City, West Sumatra.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente i området rundt Medan Og i mange andre byer. Den varmeste måneden her er Mai, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 34.4 ℃ (93.92 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 23.3 ℃ (73.94 ℉). Den kaldeste måneden her er November, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 30.9 ℃ (87.62 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 23.3 ℃ (73.94 ℉). Den mest regnfulle måneden her er September, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 23.5. Den minste regnfulle måneden her er Juli, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 13.1.

Når du reiser rundt Sumatra, bør du alltid vurdere høyden på stedet også. Vi må minne deg om at høyeste punktet i Indonesia er Puncak Jaya (4884 m) og det laveste punktet er Indian Ocean (0 m). Så det er store forskjeller i høyder i dette landet og været er derfor veldig forskjellig i dem. Husk at temperaturen vanligvis avtar med 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m, avhengig av de andre forholdene. (Og vi må legge til at i den spesielle tilstanden termisk inversjon, selv temperaturen kan være høyere i høyere høyder.)

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til Sumatra. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Januar

Typisk (vanlig) vær i Sumatra i Januar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Sumatra i Januar er 32.4 ℃ (90.32 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 22.1 ℃ (71.78 ℉). På begynnelsen Januar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32 ℃ (89.6 ℉). På slutten Januar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.1 ℃ (89.78 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Januar er 14. Den gjennomsnittlige nedbøren er 90.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:55 (timer og minutter), i midten av måneden 11:56 og i slutten av måneden 11:57.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Februar

Typisk (vanlig) vær i Sumatra i Februar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Sumatra i Februar er 31.8 ℃ (89.24 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 22.5 ℃ (72.5 ℉). På begynnelsen Februar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.1 ℃ (89.78 ℉). På slutten Februar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.1 ℃ (89.78 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Februar er 19.3. Den gjennomsnittlige nedbøren er 113.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:57 (timer og minutter), i midten av måneden 12:00 og i slutten av måneden 12:02.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mars

Typisk (vanlig) vær i Sumatra i Mars er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Sumatra i Mars er 32.4 ℃ (90.32 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 23.4 ℃ (74.12 ℉). På begynnelsen Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.1 ℃ (89.78 ℉). På slutten Mars du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.6 ℃ (90.68 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mars er 13.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 97.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:02 (timer og minutter), i midten av måneden 12:05 og i slutten av måneden 12:08.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

April

Typisk (vanlig) vær i Sumatra i April er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Sumatra i April er 32.8 ℃ (91.04 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 23.2 ℃ (73.76 ℉). På begynnelsen April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.6 ℃ (90.68 ℉). På slutten April du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 33.6 ℃ (92.48 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i April er 18. Den gjennomsnittlige nedbøren er 154.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:08 (timer og minutter), i midten av måneden 12:11 og i slutten av måneden 12:14.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mai

Typisk (vanlig) vær i Sumatra i Mai er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Sumatra i Mai er 34.4 ℃ (93.92 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 23.3 ℃ (73.94 ℉). På begynnelsen Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 33.6 ℃ (92.48 ℉). På slutten Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 34.2 ℃ (93.56 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mai er 22.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 179 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:14 (timer og minutter), i midten av måneden 12:16 og i slutten av måneden 12:18.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juni

Typisk (vanlig) vær i Sumatra i Juni er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Sumatra i Juni er 34 ℃ (93.2 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 23.7 ℃ (74.66 ℉). På begynnelsen Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 34.2 ℃ (93.56 ℉). På slutten Juni du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 33.85 ℃ (92.93 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juni er 14.8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 144.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:18 (timer og minutter), i midten av måneden 12:19 og i slutten av måneden 12:19.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juli

Typisk (vanlig) vær i Sumatra i Juli er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Sumatra i Juli er 33.7 ℃ (92.66 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 24.2 ℃ (75.56 ℉). På begynnelsen Juli du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 33.85 ℃ (92.93 ℉). På slutten Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 33.25 ℃ (91.85 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juli er 13.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 164.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:19 (timer og minutter), i midten av måneden 12:18 og i slutten av måneden 12:16.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

August

Typisk (vanlig) vær i Sumatra i August er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Sumatra i August er 32.8 ℃ (91.04 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 23.6 ℃ (74.48 ℉). På begynnelsen August du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 33.25 ℃ (91.85 ℉). På slutten August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.65 ℃ (90.77 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i August er 17.3. Den gjennomsnittlige nedbøren er 188.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:16 (timer og minutter), i midten av måneden 12:14 og i slutten av måneden 12:11.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

September

Typisk (vanlig) vær i Sumatra i September er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Sumatra i September er 32.5 ℃ (90.5 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 22.1 ℃ (71.78 ℉). På begynnelsen September du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.65 ℃ (90.77 ℉). På slutten September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.2 ℃ (89.96 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i September er 23.5. Den gjennomsnittlige nedbøren er 264.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:11 (timer og minutter), i midten av måneden 12:08 og i slutten av måneden 12:05.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i Sumatra i Oktober er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Sumatra i Oktober er 31.9 ℃ (89.42 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 23.2 ℃ (73.76 ℉). På begynnelsen Oktober du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.2 ℃ (89.96 ℉). På slutten Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.4 ℃ (88.52 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Oktober er 21.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 387.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:05 (timer og minutter), i midten av måneden 12:02 og i slutten av måneden 12:00.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

November

Typisk (vanlig) vær i Sumatra i November er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Sumatra i November er 30.9 ℃ (87.62 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 23.3 ℃ (73.94 ℉). På begynnelsen November du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.4 ℃ (88.52 ℉). På slutten November du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.25 ℃ (88.25 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i November er 20.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 250.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:00 (timer og minutter), i midten av måneden 11:57 og i slutten av måneden 11:56.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Desember

Typisk (vanlig) vær i Sumatra i Desember er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Sumatra i Desember er 31.6 ℃ (88.88 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 22.2 ℃ (71.96 ℉). På begynnelsen Desember du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.25 ℃ (88.25 ℉). På slutten Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32 ℃ (89.6 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Desember er 18.7. Den gjennomsnittlige nedbøren er 231.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:56 (timer og minutter), i midten av måneden 11:55 og i slutten av måneden 11:54.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.