Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Taiwan

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Taiwan te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Azië - Taiwan

Welk weer te verwachten in Taiwan

Het klimaat van Taiwan is tropisch, maar het is subtropisch in het noorden. Regenseizoen is tijdens de zuidwestelijke moesson van juni tot augustus. De winters zijn mild en de zomers zijn meestal warm. Er is soms aanhoudende en uitgebreide bewolking in elke maand van het jaar.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: Alishan, Bali District, Banqiao, Beinan, Beipu, Central Mountains, Central Taiwan, Changbin, Changhua County, Chiayi, Chupei, Datong Township, Donghe, Douliu, Dulan, Eastern Taiwan, Fulong, Green Island, Guangfu, Guanzihling, Hsinchu, Hsinchu County, Hualien, Hualien County, Jhushan, Jiaoxi, Jinguashi, Jinshan, Jiufen, Kaohsiung, Keelung, Kenting National Park, Kinmen, Lukang, Luodong, Makung, Matsu, Miaoli, Miaoli County, Nanao, Nangan, Nantou, Nantou County, Neiwan, New Taipei, Northern Taiwan, Orchid Island, Penghu, Pingtung, Puli, Shei pa National Park, Smangus, Southern Taiwan, Suao, Sun Moon Lake, Taichung, Tainan, Taipei, Taitung, Taitung County, Tamsui, Taoyuan, Taroko Gorge, Tian Song Pi Agricultural Leisure Area, Toucheng, Wujie, Wulai, Wuling Farm, Xindian, Yangmingshan National Park, Yilan, Yilan County, Yingge, Yonghe, Yuli, Yushan, Zhenxibao, Zhonghe, Zhudong, Zhunan.

Laten we nu kijken wat voor weer je hier kunt verwachten. (Waarschuwing: omdat we geen betrouwbare gegevens voor dit land hebben, gebruiken we gegevens van nabijgelegen locaties voor deze statistieken.) De warmste maand hier is #x# - Overzicht:, de gemiddelde temperatuur is -3200 ℃ (-5728 ℉). De koudste maand hier is #x# - Overzicht:, de gemiddelde temperatuur is 3200 ℃ (5792 ℉).

Wanneer u naar sommige plaatsen in Taiwan reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier Yu Shan (3952 m) en het laagste punt is South China Sea (0 m). Er zijn dus enorme hoogteverschillen in dit land en daarom is het weer heel anders. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Taiwan te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Taiwan in januari is dit: Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:39 (uren en minuten), in midden in de maand 10:48 en aan het einde van de maand 11:02.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Taiwan in februari is dit: Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:02 (uren en minuten), in midden in de maand 11:20 en aan het einde van de maand 11:40.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Taiwan in maart is dit: Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:40 (uren en minuten), in midden in de maand 12:01 en aan het einde van de maand 12:22.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Taiwan in april is dit: Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:22 (uren en minuten), in midden in de maand 12:43 en aan het einde van de maand 13:02.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Taiwan in mei is dit: Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:02 (uren en minuten), in midden in de maand 13:18 en aan het einde van de maand 13:30.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Taiwan in juni is dit: Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:30 (uren en minuten), in midden in de maand 13:37 en aan het einde van de maand 13:36.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Taiwan in juli is dit: Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:36 (uren en minuten), in midden in de maand 13:30 en aan het einde van de maand 13:17.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Taiwan in augustus is dit: Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:17 (uren en minuten), in midden in de maand 13:01 en aan het einde van de maand 12:42.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Taiwan in september is dit: Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:42 (uren en minuten), in midden in de maand 12:22 en aan het einde van de maand 12:01.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Taiwan in oktober is dit: Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:01 (uren en minuten), in midden in de maand 11:40 en aan het einde van de maand 11:20.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Taiwan in november is dit: Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:20 (uren en minuten), in midden in de maand 11:02 en aan het einde van de maand 10:48.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Taiwan in december is dit: Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:48 (uren en minuten), in midden in de maand 10:40 en aan het einde van de maand 10:38.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.