Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Tunesië

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Tunesië te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Afrika - Tunesië

Welk weer te verwachten in Tunesië

Het klimaat in Tunesië is mediterraan, gematigd in het noorden, u kunt hier milde en vrij regenachtige winters verwachten, maar hete en droge zomers. In het zuiden is het klimaat warmer, droger en zonniger, er is woestijn.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: Bizerte, Carthage, Central Coastal Tunisia, Djerba, Dougga, Douz, El Jem, El Kef, Gabes, Gafsa, Hammamet, Jebil National Park, Kairouan, Kef, Kelibia, Kerkouane, Ksar Ghilane, La Goulette, La Marsa, Mahdia, Matmata, Medenine, Metlaoui, Monastir, Nefta, Northern Tunisia, Port El Kantaoui, Saharan Tunisia, Sfax, Sidi Bou Said, Sousse, Sufetula, Tabarka, Tataouine, Tozeur, Tunis.

Laten we nu eens kijken welk weer u kunt verwachten in het gebied rond de hoofdstad en in veel andere steden. De warmste maand hier is juli, de gemiddelde maximumtemperatuur is 33.6 ℃ (92.48 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 20 ℃ (68 ℉). De koudste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 16 ℃ (60.8 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 7.5 ℃ (45.5 ℉).

Wanneer u naar sommige plaatsen in Tunesië reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier Jebel ech Chambi (1544 m) en het laagste punt is Shatt al Gharsah (-17 m). Dus de hoogteverschillen in dit land zijn niet verwaarloosbaar en je zou verwachten dat het weer anders is op plaatsen in verschillende hoogtes. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Tunesië te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Tunesië in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Tunesië in januari is 16 ℃ (60.8 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 7.5 ℃ (45.5 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16.65 ℃ (61.97 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16.35 ℃ (61.43 ℉). De gemiddelde regenval is 59.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:40 (uren en minuten), in midden in de maand 9:54 en aan het einde van de maand 10:18.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Tunesië in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Tunesië in februari is 16.7 ℃ (62.06 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 7.7 ℃ (45.86 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16.35 ℃ (61.43 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 17.55 ℃ (63.59 ℉). De gemiddelde regenval is 57.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:18 (uren en minuten), in midden in de maand 10:49 en aan het einde van de maand 11:23.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Tunesië in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Tunesië in maart is 18.4 ℃ (65.12 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 8.6 ℃ (47.48 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 17.55 ℃ (63.59 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.7 ℃ (67.46 ℉). De gemiddelde regenval is 46.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:23 (uren en minuten), in midden in de maand 11:58 en aan het einde van de maand 12:33.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Tunesië in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Tunesië in april is 21 ℃ (69.8 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 10.5 ℃ (50.9 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.7 ℃ (67.46 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.3 ℃ (73.94 ℉). De gemiddelde regenval is 38 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:33 (uren en minuten), in midden in de maand 13:08 en aan het einde van de maand 13:40.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Tunesië in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Tunesië in mei is 25.6 ℃ (78.08 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 13.7 ℃ (56.66 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.3 ℃ (73.94 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.2 ℃ (80.96 ℉). De gemiddelde regenval is 22.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:40 (uren en minuten), in midden in de maand 14:08 en aan het einde van de maand 14:28.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Tunesië in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Tunesië in juni is 28.8 ℃ (83.84 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 17.9 ℃ (64.22 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.2 ℃ (80.96 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.2 ℃ (88.16 ℉). De gemiddelde regenval is 10.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:28 (uren en minuten), in midden in de maand 14:40 en aan het einde van de maand 14:39.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Tunesië in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Tunesië in juli is 33.6 ℃ (92.48 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 20 ℃ (68 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.2 ℃ (88.16 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.85 ℃ (91.13 ℉). De gemiddelde regenval is 3.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:39 (uren en minuten), in midden in de maand 14:27 en aan het einde van de maand 14:06.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Tunesië in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Tunesië in augustus is 32.1 ℃ (89.78 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 21.3 ℃ (70.34 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.85 ℃ (91.13 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.85 ℃ (87.53 ℉). De gemiddelde regenval is 6.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:06 (uren en minuten), in midden in de maand 13:38 en aan het einde van de maand 13:07.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Tunesië in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Tunesië in september is 29.6 ℃ (85.28 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 19.2 ℃ (66.56 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.85 ℃ (87.53 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.75 ℃ (81.95 ℉). De gemiddelde regenval is 33.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:07 (uren en minuten), in midden in de maand 12:33 en aan het einde van de maand 11:58.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Tunesië in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Tunesië in oktober is 25.9 ℃ (78.62 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 15.7 ℃ (60.26 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.75 ℃ (81.95 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.3 ℃ (73.94 ℉). De gemiddelde regenval is 66 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:58 (uren en minuten), in midden in de maand 11:23 en aan het einde van de maand 10:50.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Tunesië in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Tunesië in november is 20.7 ℃ (69.26 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 11.2 ℃ (52.16 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.3 ℃ (73.94 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19 ℃ (66.2 ℉). De gemiddelde regenval is 55.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:50 (uren en minuten), in midden in de maand 10:19 en aan het einde van de maand 9:55.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Tunesië in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Tunesië in december is 17.3 ℃ (63.14 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 8.4 ℃ (47.12 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19 ℃ (66.2 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16.65 ℃ (61.97 ℉). De gemiddelde regenval is 68 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:55 (uren en minuten), in midden in de maand 9:41 en aan het einde van de maand 9:38.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Tunesië kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Tunistemperatuur: 12.8 ℃ (55.04 ℉)hoogste temperatuur: 17.4 ℃ (63.32 ℉)laagste temperatuur: 8.8 ℃ (47.84 ℉)regenval: 67.2mmregenachtige dagen: -
Jendoubatemperatuur: 11.5 ℃ (52.7 ℉)hoogste temperatuur: 16.9 ℃ (62.42 ℉)laagste temperatuur: 6.5 ℃ (43.7 ℉)regenval: 58.1mmregenachtige dagen: -
Kairouantemperatuur: 12.8 ℃ (55.04 ℉)hoogste temperatuur: 18.8 ℃ (65.84 ℉)laagste temperatuur: 7.7 ℃ (45.86 ℉)regenval: 36.1mmregenachtige dagen: -
Gafsatemperatuur: 10.7 ℃ (51.26 ℉)hoogste temperatuur: 16.1 ℃ (60.98 ℉)laagste temperatuur: 5.4 ℃ (41.72 ℉)regenval: 27mmregenachtige dagen: -
Sfax El Maoutemperatuur: 12.7 ℃ (54.86 ℉)hoogste temperatuur: 18 ℃ (64.4 ℉)laagste temperatuur: 7.3 ℃ (45.14 ℉)regenval: 29.1mmregenachtige dagen: -
Gabestemperatuur: 13.7 ℃ (56.66 ℉)hoogste temperatuur: 18.4 ℃ (65.12 ℉)laagste temperatuur: 8.9 ℃ (48.02 ℉)regenval: 33.2mmregenachtige dagen: -
Djerba Mellitatemperatuur: 14.2 ℃ (57.56 ℉)hoogste temperatuur: 18 ℃ (64.4 ℉)laagste temperatuur: 11 ℃ (51.8 ℉)regenval: 35.5mmregenachtige dagen: -
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.