Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Turkmenistan

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Turkmenistan te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Azië - Turkmenistan

Welk weer te verwachten in Turkmenistan

Het klimaat van Turkmenistan is subtropisch, maar erg droog. De zomers zijn hier lang, van mei tot september, en ze zijn heet en droog. De winters zijn meestal mild en droog, maar ze kunnen in het noorden koud en vochtig zijn. Je kunt de meeste neerslag verwachten van januari tot mei, maar het weer zal waarschijnlijk nog vrij droog zijn.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: Ahal Province, Altin Depe, Anau, Ashgabat, Balkan Province, Balkanabat, Dashoguz Province, Daşoguz, Geok tepe, Gonur Depe, Jeitun, Karakum, Konye Urgench, Kugitang Nature Reserve, Lebap Province, Mary, Mary Province, Merv, Nissa, Turkmenbashi, Türkmenabat.

Laten we nu eens kijken welk weer u kunt verwachten in het gebied rond de hoofdstad en in veel andere steden. De warmste maand hier is juli, de gemiddelde maximumtemperatuur is 37.9 ℃ (100.22 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 23.6 ℃ (74.48 ℉). De koudste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 7.7 ℃ (45.86 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is -1.4 ℃ (29.48 ℉). De meest regenachtige maand hier is maart, het gemiddelde aantal regendagen is 11.3. De minst regenachtige maand is hier juli, het gemiddelde aantal regendagen is 1.

Wanneer u naar sommige plaatsen in Turkmenistan reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier Gora Ayribaba (3139 m) en het laagste punt is Vpadina Akchanaya (-81 m). Er zijn dus enorme hoogteverschillen in dit land en daarom is het weer heel anders. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Turkmenistan te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Turkmenistan in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Turkmenistan in januari is 7.7 ℃ (45.86 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -1.4 ℃ (29.48 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 8.9 ℃ (48.02 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 8.75 ℃ (47.75 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 9.1. De gemiddelde regenval is 22.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:34 (uren en minuten), in midden in de maand 9:49 en aan het einde van de maand 10:14.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Turkmenistan in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Turkmenistan in februari is 9.8 ℃ (49.64 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 0 ℃ (32 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 8.75 ℃ (47.75 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 12.9 ℃ (55.22 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 8. De gemiddelde regenval is 27.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:14 (uren en minuten), in midden in de maand 10:46 en aan het einde van de maand 11:21.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Turkmenistan in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Turkmenistan in maart is 16 ℃ (60.8 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 5.2 ℃ (41.36 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 12.9 ℃ (55.22 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.9 ℃ (67.82 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 11.3. De gemiddelde regenval is 38.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:21 (uren en minuten), in midden in de maand 11:58 en aan het einde van de maand 12:34.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Turkmenistan in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Turkmenistan in april is 23.8 ℃ (74.84 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 11.4 ℃ (52.52 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.9 ℃ (67.82 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.25 ℃ (81.05 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 9.9. De gemiddelde regenval is 44.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:34 (uren en minuten), in midden in de maand 13:10 en aan het einde van de maand 13:44.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Turkmenistan in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Turkmenistan in mei is 30.7 ℃ (87.26 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 16.5 ℃ (61.7 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.25 ℃ (81.05 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.9 ℃ (91.22 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 6.9. De gemiddelde regenval is 27.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:44 (uren en minuten), in midden in de maand 14:13 en aan het einde van de maand 14:35.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Turkmenistan in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Turkmenistan in juni is 35.1 ℃ (95.18 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 21.3 ℃ (70.34 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.9 ℃ (91.22 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 36.5 ℃ (97.7 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 2. De gemiddelde regenval is 4.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:35 (uren en minuten), in midden in de maand 14:46 en aan het einde van de maand 14:46.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Turkmenistan in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Turkmenistan in juli is 37.9 ℃ (100.22 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 23.6 ℃ (74.48 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 36.5 ℃ (97.7 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 37.6 ℃ (99.68 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 1. De gemiddelde regenval is 3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:46 (uren en minuten), in midden in de maand 14:34 en aan het einde van de maand 14:11.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Turkmenistan in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Turkmenistan in augustus is 37.3 ℃ (99.14 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 20.8 ℃ (69.44 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 37.6 ℃ (99.68 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 34.5 ℃ (94.1 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 1. De gemiddelde regenval is 1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:11 (uren en minuten), in midden in de maand 13:42 en aan het einde van de maand 13:09.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Turkmenistan in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Turkmenistan in september is 31.7 ℃ (89.06 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 15.2 ℃ (59.36 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 34.5 ℃ (94.1 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.3 ℃ (81.14 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 2. De gemiddelde regenval is 3.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:09 (uren en minuten), in midden in de maand 12:34 en aan het einde van de maand 11:57.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Turkmenistan in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Turkmenistan in oktober is 22.9 ℃ (73.22 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 9.4 ℃ (48.92 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.3 ℃ (81.14 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.75 ℃ (67.55 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 5.1. De gemiddelde regenval is 13.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:57 (uren en minuten), in midden in de maand 11:21 en aan het einde van de maand 10:46.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Turkmenistan in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Turkmenistan in november is 16.6 ℃ (61.88 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 4.8 ℃ (40.64 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.75 ℃ (67.55 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 13.35 ℃ (56.03 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 6.1. De gemiddelde regenval is 19.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:46 (uren en minuten), in midden in de maand 10:15 en aan het einde van de maand 9:50.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Turkmenistan in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Turkmenistan in december is 10.1 ℃ (50.18 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 0.9 ℃ (33.62 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 13.35 ℃ (56.03 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 8.9 ℃ (48.02 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 8.1. De gemiddelde regenval is 20.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:50 (uren en minuten), in midden in de maand 9:34 en aan het einde van de maand 9:32.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Turkmenistan kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Keneurgenchtemperatuur: -1.1 ℃ (30.02 ℉)hoogste temperatuur: 3.5 ℃ (38.3 ℉)laagste temperatuur: 5.1 ℃ (41.18 ℉)regenval: 12mmregenachtige dagen: -
Turkmenbashitemperatuur: 5.2 ℃ (41.36 ℉)hoogste temperatuur: 9.4 ℃ (48.92 ℉)laagste temperatuur: 1.7 ℃ (35.06 ℉)regenval: 14.2mmregenachtige dagen: -
Nebitdagtemperatuur: 6 ℃ (42.8 ℉)hoogste temperatuur: 10.7 ℃ (51.26 ℉)laagste temperatuur: 2.5 ℃ (36.5 ℉)regenval: 16.2mmregenachtige dagen: -
Erbenttemperatuur: 3.2 ℃ (37.76 ℉)hoogste temperatuur: 8.6 ℃ (47.48 ℉)laagste temperatuur: -0.7 ℃ (30.74 ℉)regenval: 13.3mmregenachtige dagen: -
Chardzhevtemperatuur: 3.9 ℃ (39.02 ℉)hoogste temperatuur: 9.7 ℃ (49.46 ℉)laagste temperatuur: -0.3 ℃ (31.46 ℉)regenval: 17.3mmregenachtige dagen: -
Esengylytemperatuur: 7.5 ℃ (45.5 ℉)hoogste temperatuur: 14 ℃ (57.2 ℉)laagste temperatuur: 2.8 ℃ (37.04 ℉)regenval: 26.8mmregenachtige dagen: -
Gyzyletrektemperatuur: 8.4 ℃ (47.12 ℉)hoogste temperatuur: 14.9 ℃ (58.82 ℉)laagste temperatuur: 4 ℃ (39.2 ℉)regenval: 22.4mmregenachtige dagen: -
Gyzylarbattemperatuur: 3.9 ℃ (39.02 ℉)hoogste temperatuur: 8.1 ℃ (46.58 ℉)laagste temperatuur: 0.4 ℃ (32.72 ℉)regenval: 23.7mmregenachtige dagen: -
Repatektemperatuur: 4.4 ℃ (39.92 ℉)hoogste temperatuur: 10.6 ℃ (51.08 ℉)laagste temperatuur: -0.4 ℃ (31.28 ℉)regenval: 16.8mmregenachtige dagen: -
Bajram Alitemperatuur: 5.3 ℃ (41.54 ℉)hoogste temperatuur: 11.8 ℃ (53.24 ℉)laagste temperatuur: 1.4 ℃ (34.52 ℉)regenval: 24mmregenachtige dagen: -
Carsangatemperatuur: 7.2 ℃ (44.96 ℉)hoogste temperatuur: 12.4 ℃ (54.32 ℉)laagste temperatuur: 2.4 ℃ (36.32 ℉)regenval: 20.6mmregenachtige dagen: -
Saragttemperatuur: 6.4 ℃ (43.52 ℉)hoogste temperatuur: 13 ℃ (55.4 ℉)laagste temperatuur: 1.7 ℃ (35.06 ℉)regenval: 26.3mmregenachtige dagen: -
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.