Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i Usbekistan

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til Usbekistan? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.

Hjem - Asia - Usbekistan

Hvilket vær kan du forvente i Usbekistan

Klimatet i Usbekistan er for det meste tørt, du kan forvente lange og varme somre, men milde vintre. Vinter kan være veldig kaldt noen ganger. Det er ikke mye nedbør, regn kommer vanligvis bare om vinteren.

Når du snakker om det vanlige været i dette landet, er informasjonen relevant for eksempel for disse populære stedene: Andijan, Ayaz Kala, Bukhara, Chust, Ferghana, Ferghana Valley, Khiva, Kokand, Moynoq, Namangan, Northern Uzbekistan, Nukus, Pop, Qarshi, Samarkand, Samarkand through Bukhara, Shakhrizabz, Southern Uzbekistan, Tashkent, Tashkent Region, Termez, Toprak Kala, Urgench.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente i området rundt hovedstaden og i mange andre byer. Den varmeste måneden her er Juli, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 36.5 ℃ (97.7 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 19.6 ℃ (67.28 ℉). Den kaldeste måneden her er Januar, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 6 ℃ (42.8 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er -2.9 ℃ (26.78 ℉). Den mest regnfulle måneden her er Mars, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 13.7. Den minste regnfulle måneden her er August, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 1.9.

Når du reiser til noen steder i Usbekistan, må du alltid vurdere høyden på stedet også. Det høyeste punktet her er Adelunga Toghi (4301 m) og det laveste punktet er Sariqamish Kuli (-12 m). Så det er store forskjeller i høyder i dette landet og været er derfor veldig forskjellig i dem. Husk at temperaturen vanligvis avtar med 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m, avhengig av de andre forholdene. (Og vi må legge til at i den spesielle tilstanden termisk inversjon, selv temperaturen kan være høyere i høyere høyder.)

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til Usbekistan. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Januar

Typisk (vanlig) vær i Usbekistan i Januar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Usbekistan i Januar er 6 ℃ (42.8 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -2.9 ℃ (26.78 ℉). På begynnelsen Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 7.3 ℃ (45.14 ℉). På slutten Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 7.05 ℃ (44.69 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Januar er 13.5. Den gjennomsnittlige nedbøren er 55.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 9:14 (timer og minutter), i midten av måneden 9:31 og i slutten av måneden 10:00.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Februar

Typisk (vanlig) vær i Usbekistan i Februar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Usbekistan i Februar er 8.1 ℃ (46.58 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -1.3 ℃ (29.66 ℉). På begynnelsen Februar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 7.05 ℃ (44.69 ℉). På slutten Februar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 11.35 ℃ (52.43 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Februar er 12.5. Den gjennomsnittlige nedbøren er 46.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:00 (timer og minutter), i midten av måneden 10:36 og i slutten av måneden 11:15.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mars

Typisk (vanlig) vær i Usbekistan i Mars er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Usbekistan i Mars er 14.6 ℃ (58.28 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 4.3 ℃ (39.74 ℉). På begynnelsen Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 11.35 ℃ (52.43 ℉). På slutten Mars du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 18.3 ℃ (64.94 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mars er 13.7. Den gjennomsnittlige nedbøren er 74 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:15 (timer og minutter), i midten av måneden 11:57 og i slutten av måneden 12:38.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

April

Typisk (vanlig) vær i Usbekistan i April er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Usbekistan i April er 22 ℃ (71.6 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 10.1 ℃ (50.18 ℉). På begynnelsen April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 18.3 ℃ (64.94 ℉). På slutten April du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.7 ℃ (76.46 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i April er 12.8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 62.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:38 (timer og minutter), i midten av måneden 13:19 og i slutten av måneden 13:56.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mai

Typisk (vanlig) vær i Usbekistan i Mai er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Usbekistan i Mai er 27.4 ℃ (81.32 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 14.2 ℃ (57.56 ℉). På begynnelsen Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.7 ℃ (76.46 ℉). På slutten Mai du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30 ℃ (86 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mai er 10. Den gjennomsnittlige nedbøren er 32.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:56 (timer og minutter), i midten av måneden 14:29 og i slutten av måneden 14:54.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juni

Typisk (vanlig) vær i Usbekistan i Juni er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Usbekistan i Juni er 32.6 ℃ (90.68 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 17.5 ℃ (63.5 ℉). På begynnelsen Juni du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30 ℃ (86 ℉). På slutten Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 34.55 ℃ (94.19 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juni er 5. Den gjennomsnittlige nedbøren er 7.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 14:54 (timer og minutter), i midten av måneden 15:07 og i slutten av måneden 15:07.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juli

Typisk (vanlig) vær i Usbekistan i Juli er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Usbekistan i Juli er 36.5 ℃ (97.7 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 19.6 ℃ (67.28 ℉). På begynnelsen Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 34.55 ℃ (94.19 ℉). På slutten Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 35.5 ℃ (95.9 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juli er 2.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 3.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 15:07 (timer og minutter), i midten av måneden 14:53 og i slutten av måneden 14:28.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

August

Typisk (vanlig) vær i Usbekistan i August er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Usbekistan i August er 34.5 ℃ (94.1 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 17.6 ℃ (63.68 ℉). På begynnelsen August du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 35.5 ℃ (95.9 ℉). På slutten August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.75 ℃ (89.15 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i August er 1.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 14:28 (timer og minutter), i midten av måneden 13:55 og i slutten av måneden 13:17.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

September

Typisk (vanlig) vær i Usbekistan i September er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Usbekistan i September er 29 ℃ (84.2 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 12.3 ℃ (54.14 ℉). På begynnelsen September du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.75 ℃ (89.15 ℉). På slutten September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.1 ℃ (77.18 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i September er 3.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 4.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:17 (timer og minutter), i midten av måneden 12:37 og i slutten av måneden 11:56.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i Usbekistan i Oktober er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Usbekistan i Oktober er 21.2 ℃ (70.16 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 7.3 ℃ (45.14 ℉). På begynnelsen Oktober du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.1 ℃ (77.18 ℉). På slutten Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 17.65 ℃ (63.77 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Oktober er 8.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 34.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:56 (timer og minutter), i midten av måneden 11:16 og i slutten av måneden 10:36.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

November

Typisk (vanlig) vær i Usbekistan i November er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Usbekistan i November er 14.1 ℃ (57.38 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 3.6 ℃ (38.48 ℉). På begynnelsen November du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 17.65 ℃ (63.77 ℉). På slutten November du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 11.35 ℃ (52.43 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i November er 10.3. Den gjennomsnittlige nedbøren er 45.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:36 (timer og minutter), i midten av måneden 10:01 og i slutten av måneden 9:32.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Desember

Typisk (vanlig) vær i Usbekistan i Desember er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Usbekistan i Desember er 8.6 ℃ (47.48 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -0.1 ℃ (31.82 ℉). På begynnelsen Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 11.35 ℃ (52.43 ℉). På slutten Desember du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 7.3 ℃ (45.14 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Desember er 12.5. Den gjennomsnittlige nedbøren er 52.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 9:32 (timer og minutter), i midten av måneden 9:15 og i slutten av måneden 9:12.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Nedenfor er gjennomsnittlige verdier, slik at du kan vurdere de typiske været i Usbekistan på disse stedene. Tegnet '-' betyr at vi ikke har nok data for dette elementet.

Tashkenttemperatur: - høyeste temperatur: 8.6 ℃ (47.48 ℉)laveste temperatur: -0.1 ℃ (31.82 ℉)nedbør: 52.1mmregnfulle dager: 12.5
Samarkandtemperatur: - høyeste temperatur: 9.2 ℃ (48.56 ℉)laveste temperatur: -0.8 ℃ (30.56 ℉)nedbør: 41.2mmregnfulle dager: 10.6
Termeztemperatur: - høyeste temperatur: 12.6 ℃ (54.68 ℉)laveste temperatur: 0.9 ℃ (33.62 ℉)nedbør: 17.6mmregnfulle dager: 8.9
Nukustemperatur: - høyeste temperatur: 2.9 ℃ (37.22 ℉)laveste temperatur: -5.1 ℃ (22.82 ℉)nedbør: 13.4mmregnfulle dager: 9.8
Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.