Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Oezbekistan

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Oezbekistan te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Azië - Oezbekistan

Welk weer te verwachten in Oezbekistan

Het klimaat van Oezbekistan is overwegend droog, u kunt lange en hete zomers verwachten, maar zachte winters. De winters zijn soms erg koud. Er valt niet veel regen, regen komt meestal alleen in de winter.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: Andijan, Ayaz Kala, Bukhara, Chust, Ferghana, Ferghana Valley, Khiva, Kokand, Moynoq, Namangan, Northern Uzbekistan, Nukus, Pop, Qarshi, Samarkand, Samarkand through Bukhara, Shakhrizabz, Southern Uzbekistan, Tashkent, Tashkent Region, Termez, Toprak Kala, Urgench.

Laten we nu eens kijken welk weer u kunt verwachten in het gebied rond de hoofdstad en in veel andere steden. De warmste maand hier is juli, de gemiddelde maximumtemperatuur is 36.5 ℃ (97.7 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 19.6 ℃ (67.28 ℉). De koudste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 6 ℃ (42.8 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is -2.9 ℃ (26.78 ℉). De meest regenachtige maand hier is maart, het gemiddelde aantal regendagen is 13.7. De minst regenachtige maand is hier augustus, het gemiddelde aantal regendagen is 1.9.

Wanneer u naar sommige plaatsen in Oezbekistan reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier Adelunga Toghi (4301 m) en het laagste punt is Sariqamish Kuli (-12 m). Er zijn dus enorme hoogteverschillen in dit land en daarom is het weer heel anders. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Oezbekistan te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Oezbekistan in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Oezbekistan in januari is 6 ℃ (42.8 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -2.9 ℃ (26.78 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 7.3 ℃ (45.14 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 7.05 ℃ (44.69 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 13.5. De gemiddelde regenval is 55.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:14 (uren en minuten), in midden in de maand 9:31 en aan het einde van de maand 10:00.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Oezbekistan in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Oezbekistan in februari is 8.1 ℃ (46.58 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -1.3 ℃ (29.66 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 7.05 ℃ (44.69 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 11.35 ℃ (52.43 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 12.5. De gemiddelde regenval is 46.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:00 (uren en minuten), in midden in de maand 10:36 en aan het einde van de maand 11:15.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Oezbekistan in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Oezbekistan in maart is 14.6 ℃ (58.28 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 4.3 ℃ (39.74 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 11.35 ℃ (52.43 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 18.3 ℃ (64.94 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 13.7. De gemiddelde regenval is 74 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:15 (uren en minuten), in midden in de maand 11:57 en aan het einde van de maand 12:38.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Oezbekistan in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Oezbekistan in april is 22 ℃ (71.6 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 10.1 ℃ (50.18 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 18.3 ℃ (64.94 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.7 ℃ (76.46 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 12.8. De gemiddelde regenval is 62.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:38 (uren en minuten), in midden in de maand 13:19 en aan het einde van de maand 13:56.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Oezbekistan in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Oezbekistan in mei is 27.4 ℃ (81.32 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 14.2 ℃ (57.56 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.7 ℃ (76.46 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30 ℃ (86 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 10. De gemiddelde regenval is 32.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:56 (uren en minuten), in midden in de maand 14:29 en aan het einde van de maand 14:54.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Oezbekistan in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Oezbekistan in juni is 32.6 ℃ (90.68 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 17.5 ℃ (63.5 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30 ℃ (86 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 34.55 ℃ (94.19 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 5. De gemiddelde regenval is 7.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:54 (uren en minuten), in midden in de maand 15:07 en aan het einde van de maand 15:07.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Oezbekistan in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Oezbekistan in juli is 36.5 ℃ (97.7 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 19.6 ℃ (67.28 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 34.55 ℃ (94.19 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 35.5 ℃ (95.9 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 2.9. De gemiddelde regenval is 3.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 15:07 (uren en minuten), in midden in de maand 14:53 en aan het einde van de maand 14:28.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Oezbekistan in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Oezbekistan in augustus is 34.5 ℃ (94.1 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 17.6 ℃ (63.68 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 35.5 ℃ (95.9 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.75 ℃ (89.15 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 1.9. De gemiddelde regenval is 2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:28 (uren en minuten), in midden in de maand 13:55 en aan het einde van de maand 13:17.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Oezbekistan in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Oezbekistan in september is 29 ℃ (84.2 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 12.3 ℃ (54.14 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.75 ℃ (89.15 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.1 ℃ (77.18 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 3.2. De gemiddelde regenval is 4.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:17 (uren en minuten), in midden in de maand 12:37 en aan het einde van de maand 11:56.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Oezbekistan in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Oezbekistan in oktober is 21.2 ℃ (70.16 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 7.3 ℃ (45.14 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.1 ℃ (77.18 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 17.65 ℃ (63.77 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 8.2. De gemiddelde regenval is 34.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:56 (uren en minuten), in midden in de maand 11:16 en aan het einde van de maand 10:36.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Oezbekistan in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Oezbekistan in november is 14.1 ℃ (57.38 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 3.6 ℃ (38.48 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 17.65 ℃ (63.77 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 11.35 ℃ (52.43 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 10.3. De gemiddelde regenval is 45.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:36 (uren en minuten), in midden in de maand 10:01 en aan het einde van de maand 9:32.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Oezbekistan in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Oezbekistan in december is 8.6 ℃ (47.48 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -0.1 ℃ (31.82 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 11.35 ℃ (52.43 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 7.3 ℃ (45.14 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 12.5. De gemiddelde regenval is 52.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:32 (uren en minuten), in midden in de maand 9:15 en aan het einde van de maand 9:12.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Oezbekistan kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Tashkenttemperatuur: - hoogste temperatuur: 8.6 ℃ (47.48 ℉)laagste temperatuur: -0.1 ℃ (31.82 ℉)regenval: 52.1mmregenachtige dagen: 12.5
Samarkandtemperatuur: - hoogste temperatuur: 9.2 ℃ (48.56 ℉)laagste temperatuur: -0.8 ℃ (30.56 ℉)regenval: 41.2mmregenachtige dagen: 10.6
Termeztemperatuur: - hoogste temperatuur: 12.6 ℃ (54.68 ℉)laagste temperatuur: 0.9 ℃ (33.62 ℉)regenval: 17.6mmregenachtige dagen: 8.9
Nukustemperatuur: - hoogste temperatuur: 2.9 ℃ (37.22 ℉)laagste temperatuur: -5.1 ℃ (22.82 ℉)regenval: 13.4mmregenachtige dagen: 9.8
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.