Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Alberta

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Alberta te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Noord-Amerika - Canada - Alberta

Welk weer te verwachten in Alberta

Alberta maakt deel uit van Canada. Canada is een enorm land, dus het klimaat hier varieert van gematigd in het zuiden tot subarctisch en arctisch in het noorden. De winters zijn soms moeilijk, vooral in het binnenland, waar het klimaat continentaal is. Je kunt op sommige plaatsen sneeuw verwachten gedurende vijf maanden van het jaar. Zuidelijke kustgebieden van Canada hebben een gematigd klimaat, met milde en regenachtige winters en vrij warme zomers.

Wanneer u spreekt over het gebruikelijke weer in dit gebied, is de informatie bijvoorbeeld relevant voor deze populaire plaatsen: Airdrie, Alberta Rockies, Alberta badlands, Alix, Athabasca, Banff, Banff National Park, Brooks, Calgary, Calgary Region, Cambria, Canmore, Cardston, Central Alberta, Claresholm, Cochrane, Cold Lake, Columbia Icefield, Crowsnest Pass, Devon, Drumheller, East Coulee, Eastern Alberta, Edmonton, Edmonton Capital Region, Edson, Elk Island National Park, Fort Chipewyan, Fort MacKay, Fort Macleod, Fort McMurray, Fort Saskatchewan, Grande Cache, Grande Prairie, High River, Hinton, Jasper, Jasper National Park, Kananaskis Country, Lac La Biche, Lake Louise, Leduc, Lethbridge, Longview, Medicine Hat, Morinville, Nanton, Okotoks, Olds and Didsbury, Oyen, Peace River, Peace River Valley, Red Deer, Sherwood Park, Slave Lake, Southern Alberta, Spruce Grove, St. Albert, Stony Plain, Strathmore, Tofield, Valleyview, Vegreville, Wabamun, Waterton Lakes National Park, Wood Buffalo National Park.

Laten we nu kijken wat voor weer u kunt verwachten in het gebied rondom Calgary en in veel andere steden. De warmste maand hier is juli, de gemiddelde maximumtemperatuur is 23 ℃ (73.4 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 9.7 ℃ (49.46 ℉). De koudste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is -2.6 ℃ (27.32 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is -15.1 ℃ (4.82 ℉). De meest regenachtige maand hier is juni, het gemiddelde aantal regendagen is 13.6. De minst regenachtige maand is hier oktober, het gemiddelde aantal regendagen is 6.3.

Wanneer u rond Alberta reist, moet u altijd overwegen de hoogte van de plaats ook. We willen u eraan herinneren dat het hoogste punt in Canada Mount Logan (5959 m) en het laagste punt is Atlantic Ocean (0 m). Er zijn dus enorme hoogteverschillen in dit land en daarom is het weer heel anders. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Alberta te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Alberta in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Alberta in januari is -2.6 ℃ (27.32 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -15.1 ℃ (4.82 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -1.85 ℃ (28.67 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -1.25 ℃ (29.75 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 9. De gemiddelde regenval is 11.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 7:58 (uren en minuten), in midden in de maand 8:24 en aan het einde van de maand 9:06.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Alberta in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Alberta in februari is 0.1 ℃ (32.18 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -11.6 ℃ (11.12 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -1.25 ℃ (29.75 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 2.1 ℃ (35.78 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 6.8. De gemiddelde regenval is 8.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:06 (uren en minuten), in midden in de maand 9:58 en aan het einde van de maand 10:55.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Alberta in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Alberta in maart is 4.1 ℃ (39.38 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -7.8 ℃ (17.96 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 2.1 ℃ (35.78 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 7.7 ℃ (45.86 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 9.2. De gemiddelde regenval is 17.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:55 (uren en minuten), in midden in de maand 11:54 en aan het einde van de maand 12:52.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Alberta in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Alberta in april is 11.3 ℃ (52.34 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -1.9 ℃ (28.58 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 7.7 ℃ (45.86 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 14.1 ℃ (57.38 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 8.9. De gemiddelde regenval is 24.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:52 (uren en minuten), in midden in de maand 13:50 en aan het einde van de maand 14:45.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Alberta in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Alberta in mei is 16.9 ℃ (62.42 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 3.3 ℃ (37.94 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 14.1 ℃ (57.38 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 18.55 ℃ (65.39 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 11.5. De gemiddelde regenval is 61.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:45 (uren en minuten), in midden in de maand 15:33 en aan het einde van de maand 16:11.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Alberta in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Alberta in juni is 20.2 ℃ (68.36 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 7.5 ℃ (45.5 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 18.55 ℃ (65.39 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.6 ℃ (70.88 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 13.6. De gemiddelde regenval is 78.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 16:11 (uren en minuten), in midden in de maand 16:31 en aan het einde van de maand 16:31.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Alberta in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Alberta in juli is 23 ℃ (73.4 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 9.7 ℃ (49.46 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.6 ℃ (70.88 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.9 ℃ (73.22 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 13.1. De gemiddelde regenval is 69.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 16:31 (uren en minuten), in midden in de maand 16:09 en aan het einde van de maand 15:31.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Alberta in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Alberta in augustus is 22.8 ℃ (73.04 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 8.7 ℃ (47.66 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.9 ℃ (73.22 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.4 ℃ (68.72 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 11.2. De gemiddelde regenval is 58.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 15:31 (uren en minuten), in midden in de maand 14:42 en aan het einde van de maand 13:48.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Alberta in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Alberta in september is 18 ℃ (64.4 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 4.1 ℃ (39.38 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.4 ℃ (68.72 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 15.2 ℃ (59.36 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 9.4. De gemiddelde regenval is 45.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:48 (uren en minuten), in midden in de maand 12:51 en aan het einde van de maand 11:53.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Alberta in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Alberta in oktober is 12.4 ℃ (54.32 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -1.2 ℃ (29.84 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 15.2 ℃ (59.36 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 7.7 ℃ (45.86 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 6.3. De gemiddelde regenval is 13.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:53 (uren en minuten), in midden in de maand 10:56 en aan het einde van de maand 9:59.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Alberta in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Alberta in november is 3 ℃ (37.4 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -8.8 ℃ (16.16 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 7.7 ℃ (45.86 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 0.95 ℃ (33.71 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 7.7. De gemiddelde regenval is 12.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:59 (uren en minuten), in midden in de maand 9:08 en aan het einde van de maand 8:25.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Alberta in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Alberta in december is -1.1 ℃ (30.02 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -13.2 ℃ (8.24 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 0.95 ℃ (33.71 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -1.85 ℃ (28.67 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 7.5. De gemiddelde regenval is 12.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 8:25 (uren en minuten), in midden in de maand 7:59 en aan het einde van de maand 7:54.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Alberta kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Edmontontemperatuur: - hoogste temperatuur: -5.7 ℃ (21.74 ℉)laagste temperatuur: -16.8 ℃ (1.76 ℉)regenval: 16.9mmregenachtige dagen: 10.1
Calgarytemperatuur: - hoogste temperatuur: -1.1 ℃ (30.02 ℉)laagste temperatuur: -13.2 ℃ (8.24 ℉)regenval: 12.4mmregenachtige dagen: 7.5
Banfftemperatuur: - hoogste temperatuur: -5 ℃ (23 ℉)laagste temperatuur: -12.8 ℃ (8.96 ℉)regenval: 33.4mmregenachtige dagen: 11.1
Red Deertemperatuur: - hoogste temperatuur: -5 ℃ (23 ℉)laagste temperatuur: -16.9 ℃ (1.58 ℉)regenval: 17mmregenachtige dagen: 8.7
Grande Prairietemperatuur: - hoogste temperatuur: -7.2 ℃ (19.04 ℉)laagste temperatuur: -17.5 ℃ (0.5 ℉)regenval: 26.3mmregenachtige dagen: 10.7
Medicine Hattemperatuur: - hoogste temperatuur: -2 ℃ (28.4 ℉)laagste temperatuur: -13.3 ℃ (8.06 ℉)regenval: 14.9mmregenachtige dagen: 8.8
Lethbridgetemperatuur: - hoogste temperatuur: 0 ℃ (32 ℉)laagste temperatuur: -12 ℃ (10.4 ℉)regenval: 16.9mmregenachtige dagen: 9
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.