Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Algerije

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Algerije te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Afrika - Algerije

Welk weer te verwachten in Algerije

Het klimaat in Algerije is behoorlijk divers. Noordelijk deel van het land ligt in de gematigde zone en heeft een mild, mediterraan klimaat. Maar meestal is het klimaat droog tot half droog met milde, natte winters en hete, droge zomers langs de kust. Je kunt droger weer, koude winters en hete zomers verwachten op hoog plateau. Sahara kan heet zijn gedurende dagen, zelfs in de winter.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: Algiers, Annaba, Batna, Bechar, Central Algeria, Constantine, Djelfa, El Goléa, Guelma, M'zab, Northeast Algeria, Northwest Algeria, Oran, Saharan Algeria, Saharan Atlas, Sidi Bel Abbès, Sétif, Tamanrasset, Tassili n'Ajjer Cultural Park, Timimoun, Tindouf, Tipaza, Tissemsilt.

Laten we nu eens kijken welk weer u kunt verwachten in het gebied rond de hoofdstad en in veel andere steden. De warmste maand hier is augustus, de gemiddelde maximumtemperatuur is 32.8 ℃ (91.04 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 19.8 ℃ (67.64 ℉). De koudste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 16.8 ℃ (62.24 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 5.6 ℃ (42.08 ℉). De meest regenachtige maand hier is december, het gemiddelde aantal regendagen is 12.4. De minst regenachtige maand is hier juli, het gemiddelde aantal regendagen is 1.5.

Wanneer u naar sommige plaatsen in Algerije reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier Tahat (2908 m) en het laagste punt is Chott Melrhir (-40 m). Er zijn dus vrij grote hoogteverschillen in dit land, dus je kunt verwachten dat het weer ook op verschillende hoogten verschillend is. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Algerije te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Algerije in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Algerije in januari is 16.8 ℃ (62.24 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 5.6 ℃ (42.08 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 17.35 ℃ (63.23 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 17.2 ℃ (62.96 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 11.3. De gemiddelde regenval is 79.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:41 (uren en minuten), in midden in de maand 9:55 en aan het einde van de maand 10:19.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Algerije in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Algerije in februari is 17.6 ℃ (63.68 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 6.3 ℃ (43.34 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 17.2 ℃ (62.96 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 18.45 ℃ (65.21 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 10.4. De gemiddelde regenval is 71.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:19 (uren en minuten), in midden in de maand 10:49 en aan het einde van de maand 11:23.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Algerije in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Algerije in maart is 19.3 ℃ (66.74 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 7.2 ℃ (44.96 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 18.45 ℃ (65.21 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.05 ℃ (68.09 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 9.7. De gemiddelde regenval is 54.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:23 (uren en minuten), in midden in de maand 11:58 en aan het einde van de maand 12:33.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Algerije in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Algerije in april is 20.8 ℃ (69.44 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 9 ℃ (48.2 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.05 ℃ (68.09 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.65 ℃ (72.77 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 9.3. De gemiddelde regenval is 57.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:33 (uren en minuten), in midden in de maand 13:07 en aan het einde van de maand 13:39.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Algerije in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Algerije in mei is 24.5 ℃ (76.1 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 12.3 ℃ (54.14 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.65 ℃ (72.77 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.55 ℃ (79.79 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 7.4. De gemiddelde regenval is 41.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:39 (uren en minuten), in midden in de maand 14:07 en aan het einde van de maand 14:28.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Algerije in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Algerije in juni is 28.6 ℃ (83.48 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 16.3 ℃ (61.34 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.55 ℃ (79.79 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.8 ℃ (85.64 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 2.5. De gemiddelde regenval is 8.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:28 (uren en minuten), in midden in de maand 14:39 en aan het einde van de maand 14:38.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Algerije in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Algerije in juli is 31 ℃ (87.8 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 19.2 ℃ (66.56 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.8 ℃ (85.64 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.9 ℃ (89.42 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 1.5. De gemiddelde regenval is 4.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:38 (uren en minuten), in midden in de maand 14:27 en aan het einde van de maand 14:06.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Algerije in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Algerije in augustus is 32.8 ℃ (91.04 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 19.8 ℃ (67.64 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.9 ℃ (89.42 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.45 ℃ (88.61 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 2.5. De gemiddelde regenval is 8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:06 (uren en minuten), in midden in de maand 13:38 en aan het einde van de maand 13:06.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Algerije in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Algerije in september is 30.1 ℃ (86.18 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 17.9 ℃ (64.22 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.45 ℃ (88.61 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.1 ℃ (82.58 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 5.2. De gemiddelde regenval is 28.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:06 (uren en minuten), in midden in de maand 12:32 en aan het einde van de maand 11:58.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Algerije in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Algerije in oktober is 26.1 ℃ (78.98 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 14.5 ℃ (58.1 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.1 ℃ (82.58 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.35 ℃ (74.03 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 8.5. De gemiddelde regenval is 58.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:58 (uren en minuten), in midden in de maand 11:23 en aan het einde van de maand 10:50.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Algerije in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Algerije in november is 20.6 ℃ (69.08 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 10.1 ℃ (50.18 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.35 ℃ (74.03 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.25 ℃ (66.65 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 11.3. De gemiddelde regenval is 88.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:50 (uren en minuten), in midden in de maand 10:20 en aan het einde van de maand 9:56.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Algerije in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Algerije in december is 17.9 ℃ (64.22 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 7.4 ℃ (45.32 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.25 ℃ (66.65 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 17.35 ℃ (63.23 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 12.4. De gemiddelde regenval is 90.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:56 (uren en minuten), in midden in de maand 9:41 en aan het einde van de maand 9:39.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Algerije kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Algierstemperatuur: - hoogste temperatuur: 17.9 ℃ (64.22 ℉)laagste temperatuur: 7.4 ℃ (45.32 ℉)regenval: 90.7mmregenachtige dagen: 12.4
Constantinetemperatuur: - hoogste temperatuur: 12.8 ℃ (55.04 ℉)laagste temperatuur: 3.9 ℃ (39.02 ℉)regenval: 82.8mmregenachtige dagen: 12.7
Ghardaiatemperatuur: - hoogste temperatuur: 17.3 ℃ (63.14 ℉)laagste temperatuur: 7 ℃ (44.6 ℉)regenval: 5.5mmregenachtige dagen: 2
Orantemperatuur: - hoogste temperatuur: 17.8 ℃ (64.04 ℉)laagste temperatuur: 6.9 ℃ (44.42 ℉)regenval: 46.3mmregenachtige dagen: 8.9
Tamanrassettemperatuur: - hoogste temperatuur: 21.8 ℃ (71.24 ℉)laagste temperatuur: 6.8 ℃ (44.24 ℉)regenval: 1.7mmregenachtige dagen: 0.6
Annabatemperatuur: - hoogste temperatuur: 18.1 ℃ (64.58 ℉)laagste temperatuur: 8.1 ℃ (46.58 ℉)regenval: 110.1mmregenachtige dagen: 14.6
Bechartemperatuur: - hoogste temperatuur: 17.3 ℃ (63.14 ℉)laagste temperatuur: 5 ℃ (41 ℉)regenval: 8mmregenachtige dagen: 2.1
Biskratemperatuur: - hoogste temperatuur: 17.5 ℃ (63.5 ℉)laagste temperatuur: 8.3 ℃ (46.94 ℉)regenval: 9.1mmregenachtige dagen: 3.6
Djanettemperatuur: - hoogste temperatuur: 21.2 ℃ (70.16 ℉)laagste temperatuur: 6.2 ℃ (43.16 ℉)regenval: 0.2mmregenachtige dagen: 0.3
Djelfatemperatuur: - hoogste temperatuur: 11 ℃ (51.8 ℉)laagste temperatuur: 1.6 ℃ (34.88 ℉)regenval: 30.9mmregenachtige dagen: 9.3
Setiftemperatuur: - hoogste temperatuur: 10.4 ℃ (50.72 ℉)laagste temperatuur: 2.9 ℃ (37.22 ℉)regenval: 50.4mmregenachtige dagen: 12.1
Tlemcentemperatuur: - hoogste temperatuur: 16.4 ℃ (61.52 ℉)laagste temperatuur: 7.4 ℃ (45.32 ℉)regenval: 47.2mmregenachtige dagen: 8.2
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.