Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Andorra

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Andorra te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Europa - Andorra

Welk weer te verwachten in Andorra

Het klimaat in Andorra varieert aanzienlijk met de hoogte. De valleien hebben een gematigd klimaat, maar de plaatsen met de hogere ligging zijn koeler. De winters zijn meestal heviger op grote hoogte. Over het algemeen kunt u besneeuwde, koude winters en warme, droge zomers verwachten.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: Andorra la Vella, Arinsal, Canillo, Encamp, Escaldes Engordany, La Massana, Ordino, Pal, Pas de la Casa, Sant Julia de Loria, Soldeu.

Laten we nu eens kijken welk weer u kunt verwachten in het gebied rond de hoofdstad en in veel andere steden. De warmste maand hier is juli, de gemiddelde maximumtemperatuur is 25.2 ℃ (77.36 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 11.2 ℃ (52.16 ℉). De koudste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 3.1 ℃ (37.58 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is -5.1 ℃ (22.82 ℉). De meest regenachtige maand hier is juni, het gemiddelde aantal regendagen is 23.1. De minst regenachtige maand is hier januari, het gemiddelde aantal regendagen is 9.5.

Wanneer u naar sommige plaatsen in Andorra reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier Pic de Coma Pedrosa (2946 m) en het laagste punt is Riu Runer (840 m). Er zijn dus vrij grote hoogteverschillen in dit land, dus je kunt verwachten dat het weer ook op verschillende hoogten verschillend is. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Andorra te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Andorra in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Andorra in januari is 3.1 ℃ (37.58 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -5.1 ℃ (22.82 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 3.1 ℃ (37.58 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 4.65 ℃ (40.37 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 9.5. De gemiddelde regenval is 120 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:06 (uren en minuten), in midden in de maand 9:24 en aan het einde van de maand 9:54.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Andorra in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Andorra in februari is 6.2 ℃ (43.16 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -3 ℃ (26.6 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 4.65 ℃ (40.37 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 8.2 ℃ (46.76 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 15.1. De gemiddelde regenval is 131 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:54 (uren en minuten), in midden in de maand 10:32 en aan het einde van de maand 11:13.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Andorra in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Andorra in maart is 10.2 ℃ (50.36 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -1.2 ℃ (29.84 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 8.2 ℃ (46.76 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 11.2 ℃ (52.16 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 14.1. De gemiddelde regenval is 132 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:13 (uren en minuten), in midden in de maand 11:56 en aan het einde van de maand 12:40.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Andorra in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Andorra in april is 12.2 ℃ (53.96 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 0 ℃ (32 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 11.2 ℃ (52.16 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 15.2 ℃ (59.36 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 15.2. De gemiddelde regenval is 122 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:40 (uren en minuten), in midden in de maand 13:22 en aan het einde van de maand 14:02.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Andorra in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Andorra in mei is 18.2 ℃ (64.76 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 5.1 ℃ (41.18 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 15.2 ℃ (59.36 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.8 ℃ (69.44 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 20.2. De gemiddelde regenval is 133 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:02 (uren en minuten), in midden in de maand 14:36 en aan het einde van de maand 15:02.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Andorra in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Andorra in juni is 23.4 ℃ (74.12 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 10.1 ℃ (50.18 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.8 ℃ (69.44 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.3 ℃ (75.74 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 23.1. De gemiddelde regenval is 135 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 15:02 (uren en minuten), in midden in de maand 15:16 en aan het einde van de maand 15:16.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Andorra in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Andorra in juli is 25.2 ℃ (77.36 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 11.2 ℃ (52.16 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.3 ℃ (75.74 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.35 ℃ (75.83 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 15.4. De gemiddelde regenval is 41 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 15:16 (uren en minuten), in midden in de maand 15:01 en aan het einde van de maand 14:34.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Andorra in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Andorra in augustus is 23.5 ℃ (74.3 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 11.1 ℃ (51.98 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.35 ℃ (75.83 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.75 ℃ (67.55 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 19.6. De gemiddelde regenval is 44 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:34 (uren en minuten), in midden in de maand 14:00 en aan het einde van de maand 13:21.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Andorra in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Andorra in september is 16 ℃ (60.8 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 5.1 ℃ (41.18 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.75 ℃ (67.55 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 15.5 ℃ (59.9 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 13.1. De gemiddelde regenval is 68 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:21 (uren en minuten), in midden in de maand 12:39 en aan het einde van de maand 11:56.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Andorra in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Andorra in oktober is 15 ℃ (59 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 3.2 ℃ (37.76 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 15.5 ℃ (59.9 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 11.05 ℃ (51.89 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 11.1. De gemiddelde regenval is 67 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:56 (uren en minuten), in midden in de maand 11:14 en aan het einde van de maand 10:32.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Andorra in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Andorra in november is 7.1 ℃ (44.78 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -4.2 ℃ (24.44 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 11.05 ℃ (51.89 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 5.1 ℃ (41.18 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 10.2. De gemiddelde regenval is 71 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:32 (uren en minuten), in midden in de maand 9:55 en aan het einde van de maand 9:25.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Andorra in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Andorra in december is 3.1 ℃ (37.58 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -5.5 ℃ (22.1 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 5.1 ℃ (41.18 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 3.1 ℃ (37.58 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 14.5. De gemiddelde regenval is 85 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:25 (uren en minuten), in midden in de maand 9:07 en aan het einde van de maand 9:04.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.