Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Mexico

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Mexico te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Noord-Amerika - Mexico

Welk weer te verwachten in Mexico

Het klimaat in Mexico is gevarieerd, ergens is het tropisch, ergens in de woestijn. In het noorden kun je verwachten dat de temperaturen lager zijn in de winter en minder regent gedurende het jaar. In het zuiden zijn de temperaturen het hele jaar door vrij constant. Maar u moet altijd rekening houden met de hoogte van de plaats, waar u van plan bent om te gaan. Het grootste deel van het land heeft een regenseizoen van juni tot oktober.

Omdat Mexico een enorm gebied heeft, hebben de onderstaande informatie meestal alleen betrekking op het gebied rond de hoofdstad van dit land. Als u informatie over andere plaatsen wilt bekijken, kunt u een van deze gebieden kiezen.: Baja California, Bajío, Central Mexico, Northern Mexico, Pacific Coast, Yucatán Peninsula.

Laten we nu eens kijken welk weer u kunt verwachten in het gebied rond de hoofdstad en in veel andere steden. De warmste maand hier is april, de gemiddelde maximumtemperatuur is 27.2 ℃ (80.96 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 10.9 ℃ (51.62 ℉). De koudste maand hier is december, de gemiddelde maximumtemperatuur is 21.2 ℃ (70.16 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 6.9 ℃ (44.42 ℉). De meest regenachtige maand hier is juli, het gemiddelde aantal regendagen is 23.6. De minst regenachtige maand is hier februari, het gemiddelde aantal regendagen is 2.1.

Wanneer u naar sommige plaatsen in Mexico reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier Volcan Pico de Orizaba (5636 m) en het laagste punt is Laguna Salada (-10 m). Er zijn dus enorme hoogteverschillen in dit land en daarom is het weer heel anders. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Mexico te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Mexico in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Mexico in januari is 21.5 ℃ (70.7 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 6.1 ℃ (42.98 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.35 ℃ (70.43 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.25 ℃ (72.05 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 2.3. De gemiddelde regenval is 11.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:58 (uren en minuten), in midden in de maand 11:05 en aan het einde van de maand 11:16.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Mexico in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Mexico in februari is 23 ℃ (73.4 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 7.3 ℃ (45.14 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.25 ℃ (72.05 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.25 ℃ (75.65 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 2.1. De gemiddelde regenval is 4.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:16 (uren en minuten), in midden in de maand 11:30 en aan het einde van de maand 11:45.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Mexico in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Mexico in maart is 25.5 ℃ (77.9 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 9.4 ℃ (48.92 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.25 ℃ (75.65 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.35 ℃ (79.43 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 3. De gemiddelde regenval is 10.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:45 (uren en minuten), in midden in de maand 12:02 en aan het einde van de maand 12:19.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Mexico in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Mexico in april is 27.2 ℃ (80.96 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 10.9 ℃ (51.62 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.35 ℃ (79.43 ℉). Op de eind april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.7 ℃ (80.06 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 7.9. De gemiddelde regenval is 25.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:19 (uren en minuten), in midden in de maand 12:35 en aan het einde van de maand 12:50.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Mexico in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Mexico in mei is 26.2 ℃ (79.16 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 11.7 ℃ (53.06 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.7 ℃ (80.06 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.25 ℃ (77.45 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 12.4. De gemiddelde regenval is 55 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:50 (uren en minuten), in midden in de maand 13:02 en aan het einde van de maand 13:12.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Mexico in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Mexico in juni is 24.3 ℃ (75.74 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 12.3 ℃ (54.14 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.25 ℃ (77.45 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.6 ℃ (74.48 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 17.5. De gemiddelde regenval is 133.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:12 (uren en minuten), in midden in de maand 13:17 en aan het einde van de maand 13:17.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Mexico in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Mexico in juli is 22.9 ℃ (73.22 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 11.5 ℃ (52.7 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.6 ℃ (74.48 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.05 ℃ (73.49 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 23.6. De gemiddelde regenval is 171.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:17 (uren en minuten), in midden in de maand 13:12 en aan het einde van de maand 13:02.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Mexico in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Mexico in augustus is 23.2 ℃ (73.76 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 11.9 ℃ (53.42 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.05 ℃ (73.49 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.6 ℃ (72.68 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 22.8. De gemiddelde regenval is 166.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:02 (uren en minuten), in midden in de maand 12:49 en aan het einde van de maand 12:34.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Mexico in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Mexico in september is 22 ℃ (71.6 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 11.6 ℃ (52.88 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.6 ℃ (72.68 ℉). Op de eind september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.1 ℃ (71.78 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 18.9. De gemiddelde regenval is 143.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:34 (uren en minuten), in midden in de maand 12:18 en aan het einde van de maand 12:02.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Mexico in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Mexico in oktober is 22.2 ℃ (71.96 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 9.9 ℃ (49.82 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.1 ℃ (71.78 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.1 ℃ (71.78 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 9.5. De gemiddelde regenval is 65.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:02 (uren en minuten), in midden in de maand 11:45 en aan het einde van de maand 11:30.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Mexico in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Mexico in november is 22 ℃ (71.6 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 7.9 ℃ (46.22 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.1 ℃ (71.78 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.6 ℃ (70.88 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 4.5. De gemiddelde regenval is 12.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:30 (uren en minuten), in midden in de maand 11:16 en aan het einde van de maand 11:05.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Mexico in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Mexico in december is 21.2 ℃ (70.16 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 6.9 ℃ (44.42 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.6 ℃ (70.88 ℉). Op de eind december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.35 ℃ (70.43 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 2.6. De gemiddelde regenval is 5.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:05 (uren en minuten), in midden in de maand 10:58 en aan het einde van de maand 10:57.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.



Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.