Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Burkina Faso

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Burkina Faso te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Afrika - Burkina Faso

Welk weer te verwachten in Burkina Faso

Het klimaat van Burkina Faso is tropisch. U kunt warme, droge winters en zeer hete, natte zomers verwachten. In het regenseizoen - van mei tot september - is het weer natter, tijdens het droge seizoen kun je hete droge winden uit de Sahara verwachten.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: Banfora, Black Volta Region, Bobo Dioulasso, Bokin, Djibo, Dori, Dédougou, East Burkina Faso, Fada N'gourma, Gaoua, Gorom Gorom, Kaya, Koudougou, Léo, North Burkina Faso, Orodara, Ouagadougou, Ouahigouya, Volta Delta.

Laten we nu eens kijken welk weer u kunt verwachten in het gebied rond de hoofdstad en in veel andere steden. De warmste maand hier is april, de gemiddelde maximumtemperatuur is 40.1 ℃ (104.18 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 26.1 ℃ (78.98 ℉). De koudste maand hier is augustus, de gemiddelde maximumtemperatuur is 30.7 ℃ (87.26 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 22.4 ℃ (72.32 ℉). De meest regenachtige maand hier is augustus, het gemiddelde aantal regendagen is 16.1. De minst regenachtige maand is hier januari, het gemiddelde aantal regendagen is 0.

Wanneer u naar sommige plaatsen in Burkina Faso reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier Tena Kourou (749 m) en het laagste punt is Mouhoun (Black Volta) River (200 m). Er zijn dus geen grote hoogteverschillen in dit land. Maar de hoogte beïnvloedt het weer zelfs. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Burkina Faso te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Burkina Faso in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Burkina Faso in januari is 33.3 ℃ (91.94 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 17 ℃ (62.6 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.8 ℃ (92.84 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 34.2 ℃ (93.56 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 0. De gemiddelde regenval is 0.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:24 (uren en minuten), in midden in de maand 11:28 en aan het einde van de maand 11:35.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Burkina Faso in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Burkina Faso in februari is 35.1 ℃ (95.18 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 18.9 ℃ (66.02 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 34.2 ℃ (93.56 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 36.35 ℃ (97.43 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 0. De gemiddelde regenval is 0.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:35 (uren en minuten), in midden in de maand 11:43 en aan het einde van de maand 11:53.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Burkina Faso in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Burkina Faso in maart is 37.6 ℃ (99.68 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 23.4 ℃ (74.12 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 36.35 ℃ (97.43 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 38.85 ℃ (101.93 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 1. De gemiddelde regenval is 6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:53 (uren en minuten), in midden in de maand 12:03 en aan het einde van de maand 12:14.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Burkina Faso in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Burkina Faso in april is 40.1 ℃ (104.18 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 26.1 ℃ (78.98 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 38.85 ℃ (101.93 ℉). Op de eind april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 38.75 ℃ (101.75 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 3. De gemiddelde regenval is 26.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:14 (uren en minuten), in midden in de maand 12:24 en aan het einde van de maand 12:33.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Burkina Faso in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Burkina Faso in mei is 37.4 ℃ (99.32 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 26.6 ℃ (79.88 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 38.75 ℃ (101.75 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 36.3 ℃ (97.34 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 8.1. De gemiddelde regenval is 65.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:33 (uren en minuten), in midden in de maand 12:41 en aan het einde van de maand 12:47.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Burkina Faso in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Burkina Faso in juni is 35.2 ℃ (95.36 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 23.7 ℃ (74.66 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 36.3 ℃ (97.34 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 34 ℃ (93.2 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 10. De gemiddelde regenval is 97.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:47 (uren en minuten), in midden in de maand 12:50 en aan het einde van de maand 12:50.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Burkina Faso in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Burkina Faso in juli is 32.8 ℃ (91.04 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 22.8 ℃ (73.04 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 34 ℃ (93.2 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.75 ℃ (89.15 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 13.7. De gemiddelde regenval is 178.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:50 (uren en minuten), in midden in de maand 12:47 en aan het einde van de maand 12:41.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Burkina Faso in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Burkina Faso in augustus is 30.7 ℃ (87.26 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 22.4 ℃ (72.32 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.75 ℃ (89.15 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.35 ℃ (88.43 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 16.1. De gemiddelde regenval is 209.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:41 (uren en minuten), in midden in de maand 12:33 en aan het einde van de maand 12:24.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Burkina Faso in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Burkina Faso in september is 32 ℃ (89.6 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 22.5 ℃ (72.5 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.35 ℃ (88.43 ℉). Op de eind september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.65 ℃ (92.57 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 11. De gemiddelde regenval is 118.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:24 (uren en minuten), in midden in de maand 12:14 en aan het einde van de maand 12:03.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Burkina Faso in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Burkina Faso in oktober is 35.3 ℃ (95.54 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 23.1 ℃ (73.58 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.65 ℃ (92.57 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 35.95 ℃ (96.71 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 5. De gemiddelde regenval is 34 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:03 (uren en minuten), in midden in de maand 11:53 en aan het einde van de maand 11:44.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Burkina Faso in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Burkina Faso in november is 36.6 ℃ (97.88 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 19.7 ℃ (67.46 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 35.95 ℃ (96.71 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 35.45 ℃ (95.81 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 0. De gemiddelde regenval is 1.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:44 (uren en minuten), in midden in de maand 11:35 en aan het einde van de maand 11:28.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Burkina Faso in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Burkina Faso in december is 34.3 ℃ (93.74 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 16.7 ℃ (62.06 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 35.45 ℃ (95.81 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.8 ℃ (92.84 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 0. De gemiddelde regenval is 0.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:28 (uren en minuten), in midden in de maand 11:24 en aan het einde van de maand 11:24.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Burkina Faso kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Bobo Dioulassotemperatuur: - hoogste temperatuur: 32.8 ℃ (91.04 ℉)laagste temperatuur: 19.3 ℃ (66.74 ℉)regenval: 1.2mmregenachtige dagen: 0
Boromotemperatuur: - hoogste temperatuur: 34.9 ℃ (94.82 ℉)laagste temperatuur: 16.9 ℃ (62.42 ℉)regenval: 0.7mmregenachtige dagen: 0
Dedougoutemperatuur: - hoogste temperatuur: 33.7 ℃ (92.66 ℉)laagste temperatuur: 18 ℃ (64.4 ℉)regenval: 0.2mmregenachtige dagen: 0
Doritemperatuur: - hoogste temperatuur: 32.7 ℃ (90.86 ℉)laagste temperatuur: 15.5 ℃ (59.9 ℉)regenval: 0.1mmregenachtige dagen: 0
Fada Ngourmatemperatuur: - hoogste temperatuur: 33.9 ℃ (93.02 ℉)laagste temperatuur: 17.4 ℃ (63.32 ℉)regenval: 1.4mmregenachtige dagen: 0
Gaouatemperatuur: - hoogste temperatuur: 33.9 ℃ (93.02 ℉)laagste temperatuur: 18.2 ℃ (64.76 ℉)regenval: 5.4mmregenachtige dagen: 0
Ouagadougou Aerotemperatuur: - hoogste temperatuur: 34.3 ℃ (93.74 ℉)laagste temperatuur: 16.7 ℃ (62.06 ℉)regenval: 0.2mmregenachtige dagen: 0
Ouahigouyatemperatuur: - hoogste temperatuur: 33 ℃ (91.4 ℉)laagste temperatuur: 17.5 ℃ (63.5 ℉)regenval: 0.1mmregenachtige dagen: 0
Potemperatuur: - hoogste temperatuur: 33.5 ℃ (92.3 ℉)laagste temperatuur: 18.7 ℃ (65.66 ℉)regenval: 3.5mmregenachtige dagen: 0
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.