Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Corsica

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Corsica te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Europa - Frankrijk - Corsica

Welk weer te verwachten in Corsica

Corsica maakt deel uit van Frankrijk. Frankrijk is een vrij groot land, dus het klimaat is hier divers. De meeste laaggelegen gebieden van Frankrijk liggen in de oceanische klimaatzone, dus u kunt over het algemeen koele winters en milde zomers verwachten. Maar er zijn milde winters en hete zomers langs de Middellandse Zee. In de meeste overzeese gebieden van Frankrijk kunt u een tropisch klimaat verwachten.

Wanneer u spreekt over het gebruikelijke weer in dit gebied, is de informatie bijvoorbeeld relevant voor deze populaire plaatsen: Ajaccio, Bastia, Bonifacio, Calvi, Cargèse, Corte, Nonza, Porto Vecchio, Propriano, Restonica Valley, Saint Florent.

Laten we nu kijken wat voor weer u kunt verwachten in het gebied rondom Ajaccio en in veel andere steden. De warmste maand hier is augustus, de gemiddelde maximumtemperatuur is 29 ℃ (84.2 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 17.3 ℃ (63.14 ℉). De koudste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 14 ℃ (57.2 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 4.2 ℃ (39.56 ℉). De meest regenachtige maand hier is april, het gemiddelde aantal regendagen is 8.3. De minst regenachtige maand is hier juli, het gemiddelde aantal regendagen is 1.3.

Wanneer u rond Corsica reist, moet u altijd overwegen de hoogte van de plaats ook. We willen u eraan herinneren dat het hoogste punt in Frankrijk Mont Blanc (4810 m) en het laagste punt is Rhone River delta (-2 m). Er zijn dus enorme hoogteverschillen in dit land en daarom is het weer heel anders. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Corsica te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Corsica in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Corsica in januari is 14 ℃ (57.2 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 4.2 ℃ (39.56 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 14.25 ℃ (57.65 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 14.2 ℃ (57.56 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 7.7. De gemiddelde regenval is 61.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:10 (uren en minuten), in midden in de maand 9:28 en aan het einde van de maand 9:57.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Corsica in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Corsica in februari is 14.4 ℃ (57.92 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 4.4 ℃ (39.92 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 14.2 ℃ (57.56 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 14.85 ℃ (58.73 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 7. De gemiddelde regenval is 55 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:57 (uren en minuten), in midden in de maand 10:34 en aan het einde van de maand 11:14.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Corsica in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Corsica in maart is 15.3 ℃ (59.54 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 5.6 ℃ (42.08 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 14.85 ℃ (58.73 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16.2 ℃ (61.16 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 7.6. De gemiddelde regenval is 57.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:14 (uren en minuten), in midden in de maand 11:57 en aan het einde van de maand 12:39.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Corsica in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Corsica in april is 17.1 ℃ (62.78 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 7.4 ℃ (45.32 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16.2 ℃ (61.16 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.05 ℃ (66.29 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 8.3. De gemiddelde regenval is 65.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:39 (uren en minuten), in midden in de maand 13:20 en aan het einde van de maand 13:59.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Corsica in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Corsica in mei is 21 ℃ (69.8 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 11.3 ℃ (52.34 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.05 ℃ (66.29 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.85 ℃ (73.13 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 5.6. De gemiddelde regenval is 38.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:59 (uren en minuten), in midden in de maand 14:33 en aan het einde van de maand 14:58.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Corsica in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Corsica in juni is 24.7 ℃ (76.46 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 14.3 ℃ (57.74 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.85 ℃ (73.13 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.55 ℃ (79.79 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 2.6. De gemiddelde regenval is 22.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:58 (uren en minuten), in midden in de maand 15:12 en aan het einde van de maand 15:11.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Corsica in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Corsica in juli is 28.4 ℃ (83.12 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 16.7 ℃ (62.06 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.55 ℃ (79.79 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.7 ℃ (83.66 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 1.3. De gemiddelde regenval is 9.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 15:11 (uren en minuten), in midden in de maand 14:57 en aan het einde van de maand 14:31.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Corsica in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Corsica in augustus is 29 ℃ (84.2 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 17.3 ℃ (63.14 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.7 ℃ (83.66 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.7 ℃ (81.86 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 2.5. De gemiddelde regenval is 20.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:31 (uren en minuten), in midden in de maand 13:57 en aan het einde van de maand 13:19.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Corsica in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Corsica in september is 26.4 ℃ (79.52 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 15 ℃ (59 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.7 ℃ (81.86 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.45 ℃ (76.01 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 4.9. De gemiddelde regenval is 54 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:19 (uren en minuten), in midden in de maand 12:38 en aan het einde van de maand 11:56.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Corsica in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Corsica in oktober is 22.5 ℃ (72.5 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 11.9 ℃ (53.42 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.45 ℃ (76.01 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.95 ℃ (67.91 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 8. De gemiddelde regenval is 89.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:56 (uren en minuten), in midden in de maand 11:15 en aan het einde van de maand 10:34.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Corsica in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Corsica in november is 17.4 ℃ (63.32 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 7.9 ℃ (46.22 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.95 ℃ (67.91 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 15.95 ℃ (60.71 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 8.1. De gemiddelde regenval is 93.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:34 (uren en minuten), in midden in de maand 9:58 en aan het einde van de maand 9:29.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Corsica in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Corsica in december is 14.5 ℃ (58.1 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 5.4 ℃ (41.72 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 15.95 ℃ (60.71 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 14.25 ℃ (57.65 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 8.1. De gemiddelde regenval is 68.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:29 (uren en minuten), in midden in de maand 9:11 en aan het einde van de maand 9:07.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.