Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i Den dominikanske republikk

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til Den dominikanske republikk? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.

Hjem - Mellom-Amerika - Den dominikanske republikk

Hvilket vær kan du forvente i Den dominikanske republikk

Klimatet i Den dominikanske republikk er tropisk maritim. Du kan forvente bare lite sesongvariasjon av temperatur, men det er sesongvariasjon i nedbør. Varmtvann er ofte moderert av vind og det er kjøligere i høyere høyder. Regnsesongen for nordkysten er fra november til januar, for resten av landet er regnsesongen fra mai til november.

Når du snakker om det vanlige været i dette landet, er informasjonen relevant for eksempel for disse populære stedene: Bahia de las Aguilas, Barahona, Bavaro, Bayahibe, Bonao, Cabarete, Eastern Cibao, Eastern Dominican Republic, Fondo Grande, Greater Santo Domingo, Higüey, Jarabacoa, Juan Dolio, La Romana, Las Galeras, Las Terrenas, Miches, Pedro Sánchez, Playa Bonita, Polo, Puerto Plata, Punta Cana, Rio San Juan, San Pedro de Macoris, Santa Barbara de Samana, Santiago de los Caballeros, Santo Domingo, Sosúa, Southern Dominican Republic, Western Cibao.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente i området rundt hovedstaden og i mange andre byer. Den varmeste måneden her er August, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 32.1 ℃ (89.78 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 23.2 ℃ (73.76 ℉). Den kaldeste måneden her er Januar, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 28.7 ℃ (83.66 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 20.3 ℃ (68.54 ℉). Den mest regnfulle måneden her er Oktober, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 12.8. Den minste regnfulle måneden her er Februar, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 6.2.

Når du reiser til noen steder i Den dominikanske republikk, må du alltid vurdere høyden på stedet også. Det høyeste punktet her er Pico Duarte (3098 m) og det laveste punktet er Lago Enriquillo (-46 m). Så det er store forskjeller i høyder i dette landet og været er derfor veldig forskjellig i dem. Husk at temperaturen vanligvis avtar med 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m, avhengig av de andre forholdene. (Og vi må legge til at i den spesielle tilstanden termisk inversjon, selv temperaturen kan være høyere i høyere høyder.)

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til Den dominikanske republikk. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Januar

Typisk (vanlig) vær i Den dominikanske republikk i Januar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Den dominikanske republikk i Januar er 28.7 ℃ (83.66 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 20.3 ℃ (68.54 ℉). På begynnelsen Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.2 ℃ (84.56 ℉). På slutten Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29 ℃ (84.2 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Januar er 7.7. Den gjennomsnittlige nedbøren er 62.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:02 (timer og minutter), i midten av måneden 11:08 og i slutten av måneden 11:18.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Februar

Typisk (vanlig) vær i Den dominikanske republikk i Februar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Den dominikanske republikk i Februar er 29.3 ℃ (84.74 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 19.6 ℃ (67.28 ℉). På begynnelsen Februar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29 ℃ (84.2 ℉). På slutten Februar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.2 ℃ (84.56 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Februar er 6.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 57.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:18 (timer og minutter), i midten av måneden 11:31 og i slutten av måneden 11:46.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mars

Typisk (vanlig) vær i Den dominikanske republikk i Mars er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Den dominikanske republikk i Mars er 29.1 ℃ (84.38 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 20 ℃ (68 ℉). På begynnelsen Mars du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.2 ℃ (84.56 ℉). På slutten Mars du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.7 ℃ (85.46 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mars er 6.3. Den gjennomsnittlige nedbøren er 52.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:46 (timer og minutter), i midten av måneden 12:02 og i slutten av måneden 12:18.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

April

Typisk (vanlig) vær i Den dominikanske republikk i April er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Den dominikanske republikk i April er 30.3 ℃ (86.54 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 21.4 ℃ (70.52 ℉). På begynnelsen April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.7 ℃ (85.46 ℉). På slutten April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.1 ℃ (86.18 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i April er 6.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 73.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:18 (timer og minutter), i midten av måneden 12:33 og i slutten av måneden 12:47.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mai

Typisk (vanlig) vær i Den dominikanske republikk i Mai er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Den dominikanske republikk i Mai er 29.9 ℃ (85.82 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 22.7 ℃ (72.86 ℉). På begynnelsen Mai du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.1 ℃ (86.18 ℉). På slutten Mai du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.25 ℃ (86.45 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mai er 11.5. Den gjennomsnittlige nedbøren er 191.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:47 (timer og minutter), i midten av måneden 13:00 og i slutten av måneden 13:09.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juni

Typisk (vanlig) vær i Den dominikanske republikk i Juni er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Den dominikanske republikk i Juni er 30.6 ℃ (87.08 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 23.3 ℃ (73.94 ℉). På begynnelsen Juni du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.25 ℃ (86.45 ℉). På slutten Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31 ℃ (87.8 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juni er 10.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 136.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:09 (timer og minutter), i midten av måneden 13:13 og i slutten av måneden 13:13.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juli

Typisk (vanlig) vær i Den dominikanske republikk i Juli er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Den dominikanske republikk i Juli er 31.4 ℃ (88.52 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 23.4 ℃ (74.12 ℉). På begynnelsen Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31 ℃ (87.8 ℉). På slutten Juli du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.75 ℃ (89.15 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juli er 11.5. Den gjennomsnittlige nedbøren er 146.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:13 (timer og minutter), i midten av måneden 13:08 og i slutten av måneden 12:59.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

August

Typisk (vanlig) vær i Den dominikanske republikk i August er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Den dominikanske republikk i August er 32.1 ℃ (89.78 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 23.2 ℃ (73.76 ℉). På begynnelsen August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.75 ℃ (89.15 ℉). På slutten August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.8 ℃ (89.24 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i August er 12.3. Den gjennomsnittlige nedbøren er 180.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:59 (timer og minutter), i midten av måneden 12:47 og i slutten av måneden 12:33.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

September

Typisk (vanlig) vær i Den dominikanske republikk i September er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Den dominikanske republikk i September er 31.5 ℃ (88.7 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 23.1 ℃ (73.58 ℉). På begynnelsen September du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.8 ℃ (89.24 ℉). På slutten September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.3 ℃ (88.34 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i September er 11.6. Den gjennomsnittlige nedbøren er 177.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:33 (timer og minutter), i midten av måneden 12:18 og i slutten av måneden 12:02.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i Den dominikanske republikk i Oktober er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Den dominikanske republikk i Oktober er 31.1 ℃ (87.98 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 23.1 ℃ (73.58 ℉). På begynnelsen Oktober du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.3 ℃ (88.34 ℉). På slutten Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.05 ℃ (87.89 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Oktober er 12.8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 191.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:02 (timer og minutter), i midten av måneden 11:47 og i slutten av måneden 11:32.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

November

Typisk (vanlig) vær i Den dominikanske republikk i November er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Den dominikanske republikk i November er 31 ℃ (87.8 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 21.4 ℃ (70.52 ℉). På begynnelsen November du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.05 ℃ (87.89 ℉). På slutten November du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.35 ℃ (86.63 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i November er 9.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 98.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:32 (timer og minutter), i midten av måneden 11:19 og i slutten av måneden 11:08.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Desember

Typisk (vanlig) vær i Den dominikanske republikk i Desember er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Den dominikanske republikk i Desember er 29.7 ℃ (85.46 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 20 ℃ (68 ℉). På begynnelsen Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.35 ℃ (86.63 ℉). På slutten Desember du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.2 ℃ (84.56 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Desember er 8.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 85.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:08 (timer og minutter), i midten av måneden 11:02 og i slutten av måneden 11:01.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Nedenfor er gjennomsnittlige verdier, slik at du kan vurdere de typiske været i Den dominikanske republikk på disse stedene. Tegnet '-' betyr at vi ikke har nok data for dette elementet.

Santo Domingotemperatur: - høyeste temperatur: 29.7 ℃ (85.46 ℉)laveste temperatur: 20 ℃ (68 ℉)nedbør: 85.9mmregnfulle dager: 8.9
Barahonatemperatur: - høyeste temperatur: 29.3 ℃ (84.74 ℉)laveste temperatur: 21.4 ℃ (70.52 ℉)nedbør: 43.4mmregnfulle dager: 2.4
La Romanatemperatur: - høyeste temperatur: 29.5 ℃ (85.1 ℉)laveste temperatur: 20 ℃ (68 ℉)nedbør: 48.3mmregnfulle dager: 6.1
Montecristitemperatur: - høyeste temperatur: 28.8 ℃ (83.84 ℉)laveste temperatur: 19.9 ℃ (67.82 ℉)nedbør: 85.4mmregnfulle dager: 6.7
Puerto Platatemperatur: - høyeste temperatur: 29 ℃ (84.2 ℉)laveste temperatur: 18.6 ℃ (65.48 ℉)nedbør: 226.1mmregnfulle dager: 15.1
Punta Canatemperatur: - høyeste temperatur: 29 ℃ (84.2 ℉)laveste temperatur: 23 ℃ (73.4 ℉)nedbør: 79.8mmregnfulle dager: 10.7
San Juantemperatur: - høyeste temperatur: 29.4 ℃ (84.92 ℉)laveste temperatur: 16 ℃ (60.8 ℉)nedbør: 17.9mmregnfulle dager: 1.7
Santiagotemperatur: - høyeste temperatur: 28.2 ℃ (82.76 ℉)laveste temperatur: 19 ℃ (66.2 ℉)nedbør: 79.7mmregnfulle dager: 10.1
Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.