Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i Den sentralafrikanske republikk

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til Den sentralafrikanske republikk? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.

Hjem - Afrika - Den sentralafrikanske republikk

Hvilket vær kan du forvente i Den sentralafrikanske republikk

Klimatet i Den sentralafrikanske republikk er tropisk. Du kan forvente varme, tørre vintre og milde til varme, våte somre. Den varmeste og tørreste delen av landet er nord.

Når du snakker om det vanlige været i dette landet, er informasjonen relevant for eksempel for disse populære stedene: Bangassou, Bangui, Birao, Dzanga Sangha Special Reserve, Manovo Gounda St. Floris National Park, Mbaiki, Northeast Central African Republic, Northwest Central African Republic, Southeast Central African Republic, Southwest Central African Republic.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente her. (Advarsel: Siden vi ikke har pålitelige data for dette landet, bruker vi data fra nærliggende steder for denne statistikken.) Den varmeste måneden her er Februar, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 39.4 ℃ (102.92 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 23.1 ℃ (73.58 ℉). Den kaldeste måneden her er Juli, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 30.7 ℃ (87.26 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 21.4 ℃ (70.52 ℉). Den mest regnfulle måneden her er Juli, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 18.1. Den minste regnfulle måneden her er Januar, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 1.

Når du reiser til noen steder i Den sentralafrikanske republikk, må du alltid vurdere høyden på stedet også. Det høyeste punktet her er Mont Ngaoui (1410 m) og det laveste punktet er Oubangui River (335 m). Så forskjellene i høyder i dette landet er ikke ubetydelige, og du bør forvente at været skal være forskjellig på steder i forskjellige høyder. Husk at temperaturen vanligvis avtar med 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m, avhengig av de andre forholdene. (Og vi må legge til at i den spesielle tilstanden termisk inversjon, selv temperaturen kan være høyere i høyere høyder.)

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til Den sentralafrikanske republikk. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Januar

Typisk (vanlig) vær i Den sentralafrikanske republikk i Januar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Den sentralafrikanske republikk i Januar er 36.5 ℃ (97.7 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 16.5 ℃ (61.7 ℉). På slutten Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 37.95 ℃ (100.31 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Januar er 1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 1.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:35 (timer og minutter), i midten av måneden 11:38 og i slutten av måneden 11:43.Disse dataene er omtrentlige fordi vi ikke har eksakte data for dette landet. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder.

Februar

Typisk (vanlig) vær i Den sentralafrikanske republikk i Februar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Den sentralafrikanske republikk i Februar er 39.4 ℃ (102.92 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 23.1 ℃ (73.58 ℉). På begynnelsen Februar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 37.95 ℃ (100.31 ℉). På slutten Februar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 38.85 ℃ (101.93 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Februar er 2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 9.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:43 (timer og minutter), i midten av måneden 11:49 og i slutten av måneden 11:57.Disse dataene er omtrentlige fordi vi ikke har eksakte data for dette landet. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder.

Mars

Typisk (vanlig) vær i Den sentralafrikanske republikk i Mars er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Den sentralafrikanske republikk i Mars er 38.3 ℃ (100.94 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 25.2 ℃ (77.36 ℉). På begynnelsen Mars du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 38.85 ℃ (101.93 ℉). På slutten Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 37.7 ℃ (99.86 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mars er 5.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 37.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:57 (timer og minutter), i midten av måneden 12:04 og i slutten av måneden 12:12.Disse dataene er omtrentlige fordi vi ikke har eksakte data for dette landet. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder.

April

Typisk (vanlig) vær i Den sentralafrikanske republikk i April er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Den sentralafrikanske republikk i April er 37.1 ℃ (98.78 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 24.6 ℃ (76.28 ℉). På begynnelsen April du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 37.7 ℃ (99.86 ℉). På slutten April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 35.45 ℃ (95.81 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i April er 9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 80.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:12 (timer og minutter), i midten av måneden 12:19 og i slutten av måneden 12:26.Disse dataene er omtrentlige fordi vi ikke har eksakte data for dette landet. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder.

Mai

Typisk (vanlig) vær i Den sentralafrikanske republikk i Mai er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Den sentralafrikanske republikk i Mai er 33.8 ℃ (92.84 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 23.1 ℃ (73.58 ℉). På begynnelsen Mai du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 35.45 ℃ (95.81 ℉). På slutten Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.65 ℃ (90.77 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mai er 12. Den gjennomsnittlige nedbøren er 139 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:26 (timer og minutter), i midten av måneden 12:32 og i slutten av måneden 12:36.Disse dataene er omtrentlige fordi vi ikke har eksakte data for dette landet. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder.

Juni

Typisk (vanlig) vær i Den sentralafrikanske republikk i Juni er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Den sentralafrikanske republikk i Juni er 31.5 ℃ (88.7 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 22.1 ℃ (71.78 ℉). På begynnelsen Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.65 ℃ (90.77 ℉). På slutten Juni du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.1 ℃ (87.98 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juni er 14.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 230.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:36 (timer og minutter), i midten av måneden 12:39 og i slutten av måneden 12:39.Disse dataene er omtrentlige fordi vi ikke har eksakte data for dette landet. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder.

Juli

Typisk (vanlig) vær i Den sentralafrikanske republikk i Juli er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Den sentralafrikanske republikk i Juli er 30.7 ℃ (87.26 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 21.4 ℃ (70.52 ℉). På begynnelsen Juli du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.1 ℃ (87.98 ℉). På slutten Juli du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.15 ℃ (88.07 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juli er 18.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 245.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:39 (timer og minutter), i midten av måneden 12:36 og i slutten av måneden 12:32.Disse dataene er omtrentlige fordi vi ikke har eksakte data for dette landet. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder.

August

Typisk (vanlig) vær i Den sentralafrikanske republikk i August er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Den sentralafrikanske republikk i August er 31.6 ℃ (88.88 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 21.6 ℃ (70.88 ℉). På begynnelsen August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.15 ℃ (88.07 ℉). På slutten August du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.35 ℃ (90.23 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i August er 16.3. Den gjennomsnittlige nedbøren er 167.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:32 (timer og minutter), i midten av måneden 12:26 og i slutten av måneden 12:19.Disse dataene er omtrentlige fordi vi ikke har eksakte data for dette landet. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder.

September

Typisk (vanlig) vær i Den sentralafrikanske republikk i September er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Den sentralafrikanske republikk i September er 33.1 ℃ (91.58 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 22.3 ℃ (72.14 ℉). På begynnelsen September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.35 ℃ (90.23 ℉). På slutten September du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 34.45 ℃ (94.01 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i September er 7.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 55.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:19 (timer og minutter), i midten av måneden 12:12 og i slutten av måneden 12:04.Disse dataene er omtrentlige fordi vi ikke har eksakte data for dette landet. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i Den sentralafrikanske republikk i Oktober er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Den sentralafrikanske republikk i Oktober er 35.8 ℃ (96.44 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 18.9 ℃ (66.02 ℉). På begynnelsen Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 34.45 ℃ (94.01 ℉). På slutten Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 35.5 ℃ (95.9 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 3.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:04 (timer og minutter), i midten av måneden 11:57 og i slutten av måneden 11:50.Disse dataene er omtrentlige fordi vi ikke har eksakte data for dette landet. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder.

November

Typisk (vanlig) vær i Den sentralafrikanske republikk i November er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Den sentralafrikanske republikk i November er 35.2 ℃ (95.36 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 16.9 ℃ (62.42 ℉). På begynnelsen November du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 35.5 ℃ (95.9 ℉). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:50 (timer og minutter), i midten av måneden 11:43 og i slutten av måneden 11:38.Disse dataene er omtrentlige fordi vi ikke har eksakte data for dette landet. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder.

Desember

Typisk (vanlig) vær i Den sentralafrikanske republikk i Desember er dette: Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:38 (timer og minutter), i midten av måneden 11:35 og i slutten av måneden 11:35.Disse dataene er omtrentlige fordi vi ikke har eksakte data for dette landet. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder.Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.