Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Centraal-Afrikaanse Republiek

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Centraal-Afrikaanse Republiek te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Afrika - Centraal-Afrikaanse Republiek

Welk weer te verwachten in Centraal-Afrikaanse Republiek

Het klimaat in de Centraal-Afrikaanse Republiek is tropisch. U kunt hete, droge winters en milde tot hete, natte zomers verwachten. Het heetste en droogste deel van het land is het noorden.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: Bangassou, Bangui, Birao, Dzanga Sangha Special Reserve, Manovo Gounda St. Floris National Park, Mbaiki, Northeast Central African Republic, Northwest Central African Republic, Southeast Central African Republic, Southwest Central African Republic.

Laten we nu kijken wat voor weer je hier kunt verwachten. (Waarschuwing: omdat we geen betrouwbare gegevens voor dit land hebben, gebruiken we gegevens van nabijgelegen locaties voor deze statistieken.) De warmste maand hier is februari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 39.4 ℃ (102.92 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 23.1 ℃ (73.58 ℉). De koudste maand hier is juli, de gemiddelde maximumtemperatuur is 30.7 ℃ (87.26 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 21.4 ℃ (70.52 ℉). De meest regenachtige maand hier is juli, het gemiddelde aantal regendagen is 18.1. De minst regenachtige maand is hier januari, het gemiddelde aantal regendagen is 1.

Wanneer u naar sommige plaatsen in Centraal-Afrikaanse Republiek reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier Mont Ngaoui (1410 m) en het laagste punt is Oubangui River (335 m). Dus de hoogteverschillen in dit land zijn niet verwaarloosbaar en je zou verwachten dat het weer anders is op plaatsen in verschillende hoogtes. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Centraal-Afrikaanse Republiek te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Centraal-Afrikaanse Republiek in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Centraal-Afrikaanse Republiek in januari is 36.5 ℃ (97.7 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 16.5 ℃ (61.7 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 37.95 ℃ (100.31 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 1. De gemiddelde regenval is 1.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:35 (uren en minuten), in midden in de maand 11:38 en aan het einde van de maand 11:43.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Centraal-Afrikaanse Republiek in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Centraal-Afrikaanse Republiek in februari is 39.4 ℃ (102.92 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 23.1 ℃ (73.58 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 37.95 ℃ (100.31 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 38.85 ℃ (101.93 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 2. De gemiddelde regenval is 9.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:43 (uren en minuten), in midden in de maand 11:49 en aan het einde van de maand 11:57.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Centraal-Afrikaanse Republiek in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Centraal-Afrikaanse Republiek in maart is 38.3 ℃ (100.94 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 25.2 ℃ (77.36 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 38.85 ℃ (101.93 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 37.7 ℃ (99.86 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 5.1. De gemiddelde regenval is 37.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:57 (uren en minuten), in midden in de maand 12:04 en aan het einde van de maand 12:12.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Centraal-Afrikaanse Republiek in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Centraal-Afrikaanse Republiek in april is 37.1 ℃ (98.78 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 24.6 ℃ (76.28 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 37.7 ℃ (99.86 ℉). Op de eind april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 35.45 ℃ (95.81 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 9. De gemiddelde regenval is 80.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:12 (uren en minuten), in midden in de maand 12:19 en aan het einde van de maand 12:26.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Centraal-Afrikaanse Republiek in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Centraal-Afrikaanse Republiek in mei is 33.8 ℃ (92.84 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 23.1 ℃ (73.58 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 35.45 ℃ (95.81 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.65 ℃ (90.77 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 12. De gemiddelde regenval is 139 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:26 (uren en minuten), in midden in de maand 12:32 en aan het einde van de maand 12:36.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Centraal-Afrikaanse Republiek in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Centraal-Afrikaanse Republiek in juni is 31.5 ℃ (88.7 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 22.1 ℃ (71.78 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.65 ℃ (90.77 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.1 ℃ (87.98 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 14.9. De gemiddelde regenval is 230.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:36 (uren en minuten), in midden in de maand 12:39 en aan het einde van de maand 12:39.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Centraal-Afrikaanse Republiek in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Centraal-Afrikaanse Republiek in juli is 30.7 ℃ (87.26 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 21.4 ℃ (70.52 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.1 ℃ (87.98 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.15 ℃ (88.07 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 18.1. De gemiddelde regenval is 245.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:39 (uren en minuten), in midden in de maand 12:36 en aan het einde van de maand 12:32.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Centraal-Afrikaanse Republiek in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Centraal-Afrikaanse Republiek in augustus is 31.6 ℃ (88.88 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 21.6 ℃ (70.88 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.15 ℃ (88.07 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.35 ℃ (90.23 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 16.3. De gemiddelde regenval is 167.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:32 (uren en minuten), in midden in de maand 12:26 en aan het einde van de maand 12:19.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Centraal-Afrikaanse Republiek in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Centraal-Afrikaanse Republiek in september is 33.1 ℃ (91.58 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 22.3 ℃ (72.14 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.35 ℃ (90.23 ℉). Op de eind september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 34.45 ℃ (94.01 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 7.1. De gemiddelde regenval is 55.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:19 (uren en minuten), in midden in de maand 12:12 en aan het einde van de maand 12:04.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Centraal-Afrikaanse Republiek in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Centraal-Afrikaanse Republiek in oktober is 35.8 ℃ (96.44 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 18.9 ℃ (66.02 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 34.45 ℃ (94.01 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 35.5 ℃ (95.9 ℉). De gemiddelde regenval is 3.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:04 (uren en minuten), in midden in de maand 11:57 en aan het einde van de maand 11:50.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Centraal-Afrikaanse Republiek in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Centraal-Afrikaanse Republiek in november is 35.2 ℃ (95.36 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 16.9 ℃ (62.42 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 35.5 ℃ (95.9 ℉). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:50 (uren en minuten), in midden in de maand 11:43 en aan het einde van de maand 11:38.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Centraal-Afrikaanse Republiek in december is dit: Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:38 (uren en minuten), in midden in de maand 11:35 en aan het einde van de maand 11:35.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.