Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de El Salvador

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar El Salvador te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Centraal-Amerika - El Salvador

Welk weer te verwachten in El Salvador

Het klimaat van El Salvador is tropisch. Het regenseizoen is van mei tot oktober, het droge seizoen is van november tot april. Je kunt aan de kust tropisch weer verwachten, maar gematigd weer in de hooglanden.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: Alegría, Apaneca, Berlín, Chalatenango, Eastern El Salvador, El Cuco, El Pital, El Tunco, Juayúa, La Libertad, La Unión, Morazán, San Francisco Gotera, San Luis del Carmen, San Miguel, San Salvador, Santa Ana, Santa Rosa de Lima, Santa Tecla, Sonsonate, Suchitoto, Western El Salvador.

Laten we nu eens kijken welk weer u kunt verwachten in het gebied rond de hoofdstad en in veel andere steden. De warmste maand hier is maart, de gemiddelde maximumtemperatuur is 32.7 ℃ (90.86 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 18 ℃ (64.4 ℉). De koudste maand hier is oktober, de gemiddelde maximumtemperatuur is 29.1 ℃ (84.38 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 18.8 ℃ (65.84 ℉).

Wanneer u naar sommige plaatsen in El Salvador reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier Cerro El Pital (2730 m) en het laagste punt is Pacific Ocean (0 m). Er zijn dus vrij grote hoogteverschillen in dit land, dus je kunt verwachten dat het weer ook op verschillende hoogten verschillend is. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar El Salvador te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in El Salvador in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in El Salvador in januari is 30.5 ℃ (86.9 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 16.2 ℃ (61.16 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.15 ℃ (86.27 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.45 ℃ (86.81 ℉). De gemiddelde regenval is 4.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:19 (uren en minuten), in midden in de maand 11:24 en aan het einde van de maand 11:31.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in El Salvador in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in El Salvador in februari is 30.4 ℃ (86.72 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 16.7 ℃ (62.06 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.45 ℃ (86.81 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.55 ℃ (88.79 ℉). De gemiddelde regenval is 2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:31 (uren en minuten), in midden in de maand 11:41 en aan het einde van de maand 11:52.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in El Salvador in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in El Salvador in maart is 32.7 ℃ (90.86 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 18 ℃ (64.4 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.55 ℃ (88.79 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.45 ℃ (90.41 ℉). De gemiddelde regenval is 9.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:52 (uren en minuten), in midden in de maand 12:03 en aan het einde van de maand 12:15.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in El Salvador in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in El Salvador in april is 32.2 ℃ (89.96 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 19.2 ℃ (66.56 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.45 ℃ (90.41 ℉). Op de eind april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.45 ℃ (88.61 ℉). De gemiddelde regenval is 36.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:15 (uren en minuten), in midden in de maand 12:26 en aan het einde van de maand 12:36.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in El Salvador in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in El Salvador in mei is 30.7 ℃ (87.26 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 19.8 ℃ (67.64 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.45 ℃ (88.61 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.15 ℃ (86.27 ℉). De gemiddelde regenval is 155.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:36 (uren en minuten), in midden in de maand 12:45 en aan het einde van de maand 12:52.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in El Salvador in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in El Salvador in juni is 29.6 ℃ (85.28 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 19.4 ℃ (66.92 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.15 ℃ (86.27 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.65 ℃ (85.37 ℉). De gemiddelde regenval is 291.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:52 (uren en minuten), in midden in de maand 12:55 en aan het einde van de maand 12:55.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in El Salvador in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in El Salvador in juli is 29.7 ℃ (85.46 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 19.1 ℃ (66.38 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.65 ℃ (85.37 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.8 ℃ (85.64 ℉). De gemiddelde regenval is 310.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:55 (uren en minuten), in midden in de maand 12:51 en aan het einde van de maand 12:45.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in El Salvador in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in El Salvador in augustus is 29.9 ℃ (85.82 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 19.5 ℃ (67.1 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.8 ℃ (85.64 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.75 ℃ (85.55 ℉). De gemiddelde regenval is 310.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:45 (uren en minuten), in midden in de maand 12:36 en aan het einde van de maand 12:26.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in El Salvador in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in El Salvador in september is 29.6 ℃ (85.28 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 20 ℃ (68 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.75 ℃ (85.55 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.35 ℃ (84.83 ℉). De gemiddelde regenval is 344.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:26 (uren en minuten), in midden in de maand 12:14 en aan het einde van de maand 12:03.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in El Salvador in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in El Salvador in oktober is 29.1 ℃ (84.38 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 18.8 ℃ (65.84 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.35 ℃ (84.83 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.3 ℃ (84.74 ℉). De gemiddelde regenval is 217.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:03 (uren en minuten), in midden in de maand 11:52 en aan het einde van de maand 11:41.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in El Salvador in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in El Salvador in november is 29.5 ℃ (85.1 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 18.4 ℃ (65.12 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.3 ℃ (84.74 ℉). Op de eind november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.65 ℃ (85.37 ℉). De gemiddelde regenval is 35.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:41 (uren en minuten), in midden in de maand 11:31 en aan het einde van de maand 11:24.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in El Salvador in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in El Salvador in december is 29.8 ℃ (85.64 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 16.7 ℃ (62.06 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.65 ℃ (85.37 ℉). Op de eind december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.15 ℃ (86.27 ℉). De gemiddelde regenval is 10.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:24 (uren en minuten), in midden in de maand 11:19 en aan het einde van de maand 11:19.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.