Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i Estland

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til Estland? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.

Hjem - Europa - Estland

Hvilket vær kan du forvente i Estland

Estlands klima er maritimt, du kan forvente våte, moderate vintre og ganske kule somre. Men det er forskjeller mellom klimaet i kystområdene og innlandet i Estland, innlandet har kontinentalt klima. Estland har fire årstider: sommer, høst, vinter og vår.

Når du snakker om det vanlige været i dette landet, er informasjonen relevant for eksempel for disse populære stedene: Aruküla, East Estonia, Haapsalu, Hiiumaa, Jõhvi, Kaberneeme, Kabli, Karula National Park, Kihnu, Kuressaare, Käsmu, Lahemaa National Park, Laulasmaa, Matsalu National Park, Muhu, Mustvee, Narva, Narva Jõesuu, Noarootsi, North Estonia, Nõva, Otepää, Paldiski, Pärnu, Rakvere, Raplamaa, Ruhnu, Saaremaa, Sillamäe, Soomaa National Park, South Estonia, Tallinn, Tartu, Toila, Valga, Valgeranna, Viljandi, Vilsandi National Park, Vormsi, Võru, Võsu, West Estonia and Islands.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente i området rundt hovedstaden og i mange andre byer. Den varmeste måneden her er Juli, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 21 ℃ (69.8 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 12.3 ℃ (54.14 ℉). Den kaldeste måneden her er Februar, gjennomsnittlig maksimal temperatur er -1.6 ℃ (29.12 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er -7.2 ℃ (19.04 ℉). Den mest regnfulle måneden her er November, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 14.2. Den minste regnfulle måneden her er Mai, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 7.2.

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til Estland. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Januar

Typisk (vanlig) vær i Estland i Januar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Estland i Januar er -1.2 ℃ (29.84 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -6.3 ℃ (20.66 ℉). På begynnelsen Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt -0.35 ℃ (31.37 ℉). På slutten Januar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt -1.4 ℃ (29.48 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Januar er 12.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 50.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 6:11 (timer og minutter), i midten av måneden 6:52 og i slutten av måneden 7:56.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det.

Februar

Typisk (vanlig) vær i Estland i Februar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Estland i Februar er -1.6 ℃ (29.12 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -7.2 ℃ (19.04 ℉). På begynnelsen Februar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt -1.4 ℃ (29.48 ℉). På slutten Februar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 0.3 ℃ (32.54 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Februar er 8.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 33.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 7:56 (timer og minutter), i midten av måneden 9:11 og i slutten av måneden 10:30.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det.

Mars

Typisk (vanlig) vær i Estland i Mars er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Estland i Mars er 2.2 ℃ (35.96 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -4.1 ℃ (24.62 ℉). På begynnelsen Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 0.3 ℃ (32.54 ℉). På slutten Mars du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 5.2 ℃ (41.36 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mars er 9.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 35.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:30 (timer og minutter), i midten av måneden 11:50 og i slutten av måneden 13:10.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det.

April

Typisk (vanlig) vær i Estland i April er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Estland i April er 8.2 ℃ (46.76 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 0.3 ℃ (32.54 ℉). På begynnelsen April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 5.2 ℃ (41.36 ℉). På slutten April du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 11.55 ℃ (52.79 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i April er 8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 35.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:10 (timer og minutter), i midten av måneden 14:30 og i slutten av måneden 15:48.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det.

Mai

Typisk (vanlig) vær i Estland i Mai er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Estland i Mai er 14.9 ℃ (58.82 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 5.2 ℃ (41.36 ℉). På begynnelsen Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 11.55 ℃ (52.79 ℉). På slutten Mai du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 17 ℃ (62.6 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mai er 7.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 35.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 15:48 (timer og minutter), i midten av måneden 17:00 og i slutten av måneden 18:00.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det.

Juni

Typisk (vanlig) vær i Estland i Juni er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Estland i Juni er 19.1 ℃ (66.38 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 10 ℃ (50 ℉). På begynnelsen Juni du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 17 ℃ (62.6 ℉). På slutten Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 20.05 ℃ (68.09 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juni er 9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 59.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 18:00 (timer og minutter), i midten av måneden 18:34 og i slutten av måneden 18:33.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det.

Juli

Typisk (vanlig) vær i Estland i Juli er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Estland i Juli er 21 ℃ (69.8 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 12.3 ℃ (54.14 ℉). På begynnelsen Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 20.05 ℃ (68.09 ℉). På slutten Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 20.7 ℃ (69.26 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juli er 9.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 75.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 18:33 (timer og minutter), i midten av måneden 17:56 og i slutten av måneden 16:56.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det.

August

Typisk (vanlig) vær i Estland i August er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Estland i August er 20.4 ℃ (68.72 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 11.5 ℃ (52.7 ℉). På begynnelsen August du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 20.7 ℃ (69.26 ℉). På slutten August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 17.45 ℃ (63.41 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i August er 11.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 83.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 16:56 (timer og minutter), i midten av måneden 15:44 og i slutten av måneden 14:27.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det.

September

Typisk (vanlig) vær i Estland i September er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Estland i September er 14.5 ℃ (58.1 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 7.4 ℃ (45.32 ℉). På begynnelsen September du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 17.45 ℃ (63.41 ℉). På slutten September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 11.95 ℃ (53.51 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i September er 11.8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 75.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 14:27 (timer og minutter), i midten av måneden 13:09 og i slutten av måneden 11:50.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i Estland i Oktober er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Estland i Oktober er 9.4 ℃ (48.92 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 3.5 ℃ (38.3 ℉). På begynnelsen Oktober du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 11.95 ℃ (53.51 ℉). På slutten Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 6.4 ℃ (43.52 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Oktober er 11.7. Den gjennomsnittlige nedbøren er 76.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:50 (timer og minutter), i midten av måneden 10:31 og i slutten av måneden 9:13.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det.

November

Typisk (vanlig) vær i Estland i November er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Estland i November er 3.4 ℃ (38.12 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -1 ℃ (30.2 ℉). På begynnelsen November du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 6.4 ℃ (43.52 ℉). På slutten November du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 1.95 ℃ (35.51 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i November er 14.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 68.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 9:13 (timer og minutter), i midten av måneden 7:58 og i slutten av måneden 6:54.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det.

Desember

Typisk (vanlig) vær i Estland i Desember er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Estland i Desember er 0.5 ℃ (32.9 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -4.3 ℃ (24.26 ℉). På begynnelsen Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 1.95 ℃ (35.51 ℉). På slutten Desember du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt -0.35 ℃ (31.37 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Desember er 13.7. Den gjennomsnittlige nedbøren er 61.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 6:54 (timer og minutter), i midten av måneden 6:12 og i slutten av måneden 6:04.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det.

Nedenfor er gjennomsnittlige verdier, slik at du kan vurdere de typiske været i Estland på disse stedene. Tegnet '-' betyr at vi ikke har nok data for dette elementet.

Tallinntemperatur: - høyeste temperatur: 0.5 ℃ (32.9 ℉)laveste temperatur: -4.3 ℃ (24.26 ℉)nedbør: 61.6mmregnfulle dager: 13.7
Tartutemperatur: - høyeste temperatur: -0.8 ℃ (30.56 ℉)laveste temperatur: -5.5 ℃ (22.1 ℉)nedbør: 45.6mmregnfulle dager: 11.1
Parnutemperatur: - høyeste temperatur: 0.2 ℃ (32.36 ℉)laveste temperatur: -4.2 ℃ (24.44 ℉)nedbør: 67.6mmregnfulle dager: 14.2
Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.