Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Estland

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Estland te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Europa - Estland

Welk weer te verwachten in Estland

Het klimaat van Estland is maritiem, u kunt natte, gematigde winters en vrij koele zomers verwachten. Maar er is een verschil tussen het klimaat van kustgebieden en het binnenland van Estland, het binnenland heeft landklimaat. Estland kent vier seizoenen: zomer, herfst, winter en lente.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: Aruküla, East Estonia, Haapsalu, Hiiumaa, Jõhvi, Kaberneeme, Kabli, Karula National Park, Kihnu, Kuressaare, Käsmu, Lahemaa National Park, Laulasmaa, Matsalu National Park, Muhu, Mustvee, Narva, Narva Jõesuu, Noarootsi, North Estonia, Nõva, Otepää, Paldiski, Pärnu, Rakvere, Raplamaa, Ruhnu, Saaremaa, Sillamäe, Soomaa National Park, South Estonia, Tallinn, Tartu, Toila, Valga, Valgeranna, Viljandi, Vilsandi National Park, Vormsi, Võru, Võsu, West Estonia and Islands.

Laten we nu eens kijken welk weer u kunt verwachten in het gebied rond de hoofdstad en in veel andere steden. De warmste maand hier is juli, de gemiddelde maximumtemperatuur is 21 ℃ (69.8 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 12.3 ℃ (54.14 ℉). De koudste maand hier is februari, de gemiddelde maximumtemperatuur is -1.6 ℃ (29.12 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is -7.2 ℃ (19.04 ℉). De meest regenachtige maand hier is november, het gemiddelde aantal regendagen is 14.2. De minst regenachtige maand is hier mei, het gemiddelde aantal regendagen is 7.2.

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Estland te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Estland in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Estland in januari is -1.2 ℃ (29.84 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -6.3 ℃ (20.66 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -0.35 ℃ (31.37 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -1.4 ℃ (29.48 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 12.2. De gemiddelde regenval is 50.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 6:11 (uren en minuten), in midden in de maand 6:52 en aan het einde van de maand 7:56.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Estland in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Estland in februari is -1.6 ℃ (29.12 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -7.2 ℃ (19.04 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -1.4 ℃ (29.48 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 0.3 ℃ (32.54 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 8.9. De gemiddelde regenval is 33.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 7:56 (uren en minuten), in midden in de maand 9:11 en aan het einde van de maand 10:30.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Estland in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Estland in maart is 2.2 ℃ (35.96 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -4.1 ℃ (24.62 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 0.3 ℃ (32.54 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 5.2 ℃ (41.36 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 9.2. De gemiddelde regenval is 35.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:30 (uren en minuten), in midden in de maand 11:50 en aan het einde van de maand 13:10.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Estland in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Estland in april is 8.2 ℃ (46.76 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 0.3 ℃ (32.54 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 5.2 ℃ (41.36 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 11.55 ℃ (52.79 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 8. De gemiddelde regenval is 35.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:10 (uren en minuten), in midden in de maand 14:30 en aan het einde van de maand 15:48.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Estland in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Estland in mei is 14.9 ℃ (58.82 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 5.2 ℃ (41.36 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 11.55 ℃ (52.79 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 17 ℃ (62.6 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 7.2. De gemiddelde regenval is 35.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 15:48 (uren en minuten), in midden in de maand 17:00 en aan het einde van de maand 18:00.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Estland in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Estland in juni is 19.1 ℃ (66.38 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 10 ℃ (50 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 17 ℃ (62.6 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.05 ℃ (68.09 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 9. De gemiddelde regenval is 59.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 18:00 (uren en minuten), in midden in de maand 18:34 en aan het einde van de maand 18:33.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Estland in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Estland in juli is 21 ℃ (69.8 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 12.3 ℃ (54.14 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.05 ℃ (68.09 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.7 ℃ (69.26 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 9.9. De gemiddelde regenval is 75.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 18:33 (uren en minuten), in midden in de maand 17:56 en aan het einde van de maand 16:56.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Estland in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Estland in augustus is 20.4 ℃ (68.72 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 11.5 ℃ (52.7 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.7 ℃ (69.26 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 17.45 ℃ (63.41 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 11.2. De gemiddelde regenval is 83.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 16:56 (uren en minuten), in midden in de maand 15:44 en aan het einde van de maand 14:27.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Estland in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Estland in september is 14.5 ℃ (58.1 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 7.4 ℃ (45.32 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 17.45 ℃ (63.41 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 11.95 ℃ (53.51 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 11.8. De gemiddelde regenval is 75.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:27 (uren en minuten), in midden in de maand 13:09 en aan het einde van de maand 11:50.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Estland in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Estland in oktober is 9.4 ℃ (48.92 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 3.5 ℃ (38.3 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 11.95 ℃ (53.51 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 6.4 ℃ (43.52 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 11.7. De gemiddelde regenval is 76.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:50 (uren en minuten), in midden in de maand 10:31 en aan het einde van de maand 9:13.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Estland in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Estland in november is 3.4 ℃ (38.12 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -1 ℃ (30.2 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 6.4 ℃ (43.52 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 1.95 ℃ (35.51 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 14.2. De gemiddelde regenval is 68.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:13 (uren en minuten), in midden in de maand 7:58 en aan het einde van de maand 6:54.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Estland in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Estland in december is 0.5 ℃ (32.9 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -4.3 ℃ (24.26 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 1.95 ℃ (35.51 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -0.35 ℃ (31.37 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 13.7. De gemiddelde regenval is 61.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 6:54 (uren en minuten), in midden in de maand 6:12 en aan het einde van de maand 6:04.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Estland kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Tallinntemperatuur: - hoogste temperatuur: 0.5 ℃ (32.9 ℉)laagste temperatuur: -4.3 ℃ (24.26 ℉)regenval: 61.6mmregenachtige dagen: 13.7
Tartutemperatuur: - hoogste temperatuur: -0.8 ℃ (30.56 ℉)laagste temperatuur: -5.5 ℃ (22.1 ℉)regenval: 45.6mmregenachtige dagen: 11.1
Parnutemperatuur: - hoogste temperatuur: 0.2 ℃ (32.36 ℉)laagste temperatuur: -4.2 ℃ (24.44 ℉)regenval: 67.6mmregenachtige dagen: 14.2
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.