Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Gabon

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Gabon te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Afrika - Gabon

Welk weer te verwachten in Gabon

Het klimaat van Gabon is tropisch, u kunt altijd warm en vochtig weer verwachten. Er valt niet veel regen in december en januari, maar tijdens de resterende maanden kun je soms zware regenval verwachten. Er is meer regenval verder naar het noorden aan de kust.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: Franceville, Gamba, Libreville, Loango National Park, Lopé National Park, Mayumba, Tchibanga.

Laten we nu eens kijken welk weer u kunt verwachten in het gebied rond de hoofdstad en in veel andere steden. De warmste maand hier is maart, de gemiddelde maximumtemperatuur is 31 ℃ (87.8 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 23.8 ℃ (74.84 ℉). De koudste maand hier is juli, de gemiddelde maximumtemperatuur is 26 ℃ (78.8 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 22.6 ℃ (72.68 ℉).

Wanneer u naar sommige plaatsen in Gabon reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier Mont Iboundji (1575 m) en het laagste punt is Atlantic Ocean (0 m). Dus de hoogteverschillen in dit land zijn niet verwaarloosbaar en je zou verwachten dat het weer anders is op plaatsen in verschillende hoogtes. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Gabon te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december


januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Gabon in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Gabon in januari is 29.7 ℃ (85.46 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 24.3 ℃ (75.74 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.55 ℃ (85.19 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.1 ℃ (86.18 ℉). De gemiddelde regenval is 247.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:05 (uren en minuten), in midden in de maand 12:05 en aan het einde van de maand 12:05.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Gabon in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Gabon in februari is 30.5 ℃ (86.9 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 23.8 ℃ (74.84 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.1 ℃ (86.18 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.75 ℃ (87.35 ℉). De gemiddelde regenval is 244.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:05 (uren en minuten), in midden in de maand 12:06 en aan het einde van de maand 12:06.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Gabon in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Gabon in maart is 31 ℃ (87.8 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 23.8 ℃ (74.84 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.75 ℃ (87.35 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.6 ℃ (87.08 ℉). De gemiddelde regenval is 359.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:06 (uren en minuten), in midden in de maand 12:06 en aan het einde van de maand 12:06.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Gabon in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Gabon in april is 30.2 ℃ (86.36 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 23.1 ℃ (73.58 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.6 ℃ (87.08 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.25 ℃ (86.45 ℉). De gemiddelde regenval is 335.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:06 (uren en minuten), in midden in de maand 12:07 en aan het einde van de maand 12:07.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Gabon in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Gabon in mei is 30.3 ℃ (86.54 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 24 ℃ (75.2 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.25 ℃ (86.45 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.9 ℃ (84.02 ℉). De gemiddelde regenval is 251.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:07 (uren en minuten), in midden in de maand 12:08 en aan het einde van de maand 12:08.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Gabon in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Gabon in juni is 27.5 ℃ (81.5 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 23.6 ℃ (74.48 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.9 ℃ (84.02 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.75 ℃ (80.15 ℉). De gemiddelde regenval is 54.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:08 (uren en minuten), in midden in de maand 12:08 en aan het einde van de maand 12:08.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Gabon in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Gabon in juli is 26 ℃ (78.8 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 22.6 ℃ (72.68 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.75 ℃ (80.15 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.45 ℃ (79.61 ℉). De gemiddelde regenval is 6.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:08 (uren en minuten), in midden in de maand 12:08 en aan het einde van de maand 12:08.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Gabon in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Gabon in augustus is 26.9 ℃ (80.42 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 22.5 ℃ (72.5 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.45 ℃ (79.61 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27 ℃ (80.6 ℉). De gemiddelde regenval is 13.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:08 (uren en minuten), in midden in de maand 12:07 en aan het einde van de maand 12:07.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Gabon in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Gabon in september is 27.1 ℃ (80.78 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 23.4 ℃ (74.12 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27 ℃ (80.6 ℉). Op de eind september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.75 ℃ (81.95 ℉). De gemiddelde regenval is 103.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:07 (uren en minuten), in midden in de maand 12:06 en aan het einde van de maand 12:06.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Gabon in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Gabon in oktober is 28.4 ℃ (83.12 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 23.6 ℃ (74.48 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.75 ℃ (81.95 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.6 ℃ (83.48 ℉). De gemiddelde regenval is 434.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:06 (uren en minuten), in midden in de maand 12:06 en aan het einde van de maand 12:06.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Gabon in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Gabon in november is 28.8 ℃ (83.84 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 23.8 ℃ (74.84 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.6 ℃ (83.48 ℉). Op de eind november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.1 ℃ (84.38 ℉). De gemiddelde regenval is 502.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:06 (uren en minuten), in midden in de maand 12:05 en aan het einde van de maand 12:05.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Gabon in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Gabon in december is 29.4 ℃ (84.92 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 23.7 ℃ (74.66 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.1 ℃ (84.38 ℉). Op de eind december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.55 ℃ (85.19 ℉). De gemiddelde regenval is 300 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:05 (uren en minuten), in midden in de maand 12:05 en aan het einde van de maand 12:05.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Gabon kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Port Gentiltemperatuur: 27.2 ℃ (80.96 ℉)hoogste temperatuur: 29.4 ℃ (84.92 ℉)laagste temperatuur: 24.9 ℃ (76.82 ℉)regenval: 229.9mmregenachtige dagen: -
Mayumbatemperatuur: 25.1 ℃ (77.18 ℉)hoogste temperatuur: 27.3 ℃ (81.14 ℉)laagste temperatuur: 23.5 ℃ (74.3 ℉)regenval: 167.2mmregenachtige dagen: -
Cocobeachtemperatuur: 26.7 ℃ (80.06 ℉)hoogste temperatuur: 30.4 ℃ (86.72 ℉)laagste temperatuur: 23.1 ℃ (73.58 ℉)regenval: 280.6mmregenachtige dagen: -
Tchibangatemperatuur: 27.1 ℃ (80.78 ℉)hoogste temperatuur: 31.3 ℃ (88.34 ℉)laagste temperatuur: 22.6 ℃ (72.68 ℉)regenval: 168.6mmregenachtige dagen: -
Bitamtemperatuur: 25.2 ℃ (77.36 ℉)hoogste temperatuur: 28.9 ℃ (84.02 ℉)laagste temperatuur: 20.6 ℃ (69.08 ℉)regenval: 61.1mmregenachtige dagen: -
Mekambotemperatuur: 25.7 ℃ (78.26 ℉)hoogste temperatuur: 30.2 ℃ (86.36 ℉)laagste temperatuur: 19.5 ℃ (67.1 ℉)regenval: 88.8mmregenachtige dagen: -
Mouilatemperatuur: 26.9 ℃ (80.42 ℉)hoogste temperatuur: 30.7 ℃ (87.26 ℉)laagste temperatuur: 22.8 ℃ (73.04 ℉)regenval: 228.6mmregenachtige dagen: -
Lambarenetemperatuur: 27.5 ℃ (81.5 ℉)hoogste temperatuur: 31.1 ℃ (87.98 ℉)laagste temperatuur: 24.3 ℃ (75.74 ℉)regenval: 169.7mmregenachtige dagen: -
Mitzictemperatuur: 24.1 ℃ (75.38 ℉)hoogste temperatuur: 28.8 ℃ (83.84 ℉)laagste temperatuur: 20.1 ℃ (68.18 ℉)regenval: 90.1mmregenachtige dagen: -
Makokoutemperatuur: 24.5 ℃ (76.1 ℉)hoogste temperatuur: 27.5 ℃ (81.5 ℉)laagste temperatuur: 20.2 ℃ (68.36 ℉)regenval: 102.8mmregenachtige dagen: -
Lastoursvilletemperatuur: 25.5 ℃ (77.9 ℉)hoogste temperatuur: 29.2 ℃ (84.56 ℉)laagste temperatuur: 21.4 ℃ (70.52 ℉)regenval: 107.5mmregenachtige dagen: -
Moandatemperatuur: 25.3 ℃ (77.54 ℉)hoogste temperatuur: 28.4 ℃ (83.12 ℉)laagste temperatuur: 20.4 ℃ (68.72 ℉)regenval: 188.3mmregenachtige dagen: -
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.


©2018-2022 UsualWeather.com, belangrijkste gegevensbronnen: MWDI, WikiVoyage, Wikipedia, CIA, WMO
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de UsualWeather.com website en bescherming van de privacy
Facebook Twitter Pinterest