Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de IJsland

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar IJsland te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Europa - IJsland

Welk weer te verwachten in IJsland

Het klimaat van IJsland is subarctisch, maar wordt gematigd door de North Atlantic Current. Dus het is warmer dan je hier zou verwachten. Je kunt relatief milde, maar winderige winters verwachten, en vrij vochtige, koele zomers. Het weer in IJsland kan behoorlijk onstabiel zijn.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: Akureyri, Blue Lagoon, Blönduós, Borgarnes, East Iceland, Egilsstaðir, Eyrarbakki, Hafnarfjörður, Hella, Hellissandur, Hveragerði, Höfn, Húsavík, Interior, Jökulsárlón, Keflavík, Kirkjubæjarklaustur, Kópavogur, Landmannalaugar, Mývatn, North Iceland, Raufarhöfn, Reykjahlíð, Reykjavík, Selfoss, Seyðisfjörður, Skagafjörður, Skútustaðir, Snæfellsjökull National Park, South Iceland, Southwest Iceland, Stokkseyri, Stykkishólmur, Suðureyri, Súðavík, Upcountry Árnessýsla, Vatnajökull National Park, Vestmannaeyjar, Vík í Mýrdal, West Iceland, Westfjords, Ísafjörður, Þingvellir National Park.

Laten we nu eens kijken welk weer u kunt verwachten in het gebied rond de hoofdstad en in veel andere steden. De warmste maand hier is juli, de gemiddelde maximumtemperatuur is 13.6 ℃ (56.48 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 8.6 ℃ (47.48 ℉). De koudste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 2.1 ℃ (35.78 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is -2.8 ℃ (26.96 ℉). De meest regenachtige maand hier is oktober, het gemiddelde aantal regendagen is 14.7. De minst regenachtige maand is hier mei, het gemiddelde aantal regendagen is 9.6.

Wanneer u naar sommige plaatsen in IJsland reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier Hvannadalshnukur (2110 m) en het laagste punt is Atlantic Ocean (0 m). Er zijn dus vrij grote hoogteverschillen in dit land, dus je kunt verwachten dat het weer ook op verschillende hoogten verschillend is. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar IJsland te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in IJsland in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in IJsland in januari is 2.1 ℃ (35.78 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -2.8 ℃ (26.96 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 2.25 ℃ (36.05 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 2.5 ℃ (36.5 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 13.6. De gemiddelde regenval is 74.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 4:21 (uren en minuten), in midden in de maand 5:24 en aan het einde van de maand 6:53.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in IJsland in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in IJsland in februari is 2.9 ℃ (37.22 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -1.9 ℃ (28.58 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 2.5 ℃ (36.5 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 3.15 ℃ (37.67 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 12.5. De gemiddelde regenval is 73.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 6:53 (uren en minuten), in midden in de maand 8:31 en aan het einde van de maand 10:09.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in IJsland in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in IJsland in maart is 3.4 ℃ (38.12 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -1.8 ℃ (28.76 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 3.15 ℃ (37.67 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 4.7 ℃ (40.46 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 14.5. De gemiddelde regenval is 83.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:09 (uren en minuten), in midden in de maand 11:47 en aan het einde van de maand 13:25.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in IJsland in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in IJsland in april is 6 ℃ (42.8 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 0.6 ℃ (33.08 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 4.7 ℃ (40.46 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 7.85 ℃ (46.13 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 12.3. De gemiddelde regenval is 58.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:25 (uren en minuten), in midden in de maand 15:04 en aan het einde van de maand 16:43.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in IJsland in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in IJsland in mei is 9.7 ℃ (49.46 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 3.7 ℃ (38.66 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 7.85 ℃ (46.13 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 10.9 ℃ (51.62 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 9.6. De gemiddelde regenval is 42.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 16:43 (uren en minuten), in midden in de maand 18:23 en aan het einde van de maand 19:55.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in IJsland in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in IJsland in juni is 12.1 ℃ (53.78 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 7 ℃ (44.6 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 10.9 ℃ (51.62 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 12.85 ℃ (55.13 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 10.6. De gemiddelde regenval is 51.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 19:55 (uren en minuten), in midden in de maand 20:59 en aan het einde van de maand 20:57.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in IJsland in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in IJsland in juli is 13.6 ℃ (56.48 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 8.6 ℃ (47.48 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 12.85 ℃ (55.13 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 13.3 ℃ (55.94 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 9.9. De gemiddelde regenval is 51 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 20:57 (uren en minuten), in midden in de maand 19:50 en aan het einde van de maand 18:17.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in IJsland in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in IJsland in augustus is 13 ℃ (55.4 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 8.2 ℃ (46.76 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 13.3 ℃ (55.94 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 11.7 ℃ (53.06 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 11.6. De gemiddelde regenval is 60.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 18:17 (uren en minuten), in midden in de maand 16:39 en aan het einde van de maand 15:01.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in IJsland in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in IJsland in september is 10.4 ℃ (50.72 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 5.3 ℃ (41.54 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 11.7 ℃ (53.06 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 8.7 ℃ (47.66 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 12.5. De gemiddelde regenval is 67.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 15:01 (uren en minuten), in midden in de maand 13:23 en aan het einde van de maand 11:47.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in IJsland in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in IJsland in oktober is 7 ℃ (44.6 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 2.4 ℃ (36.32 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 8.7 ℃ (47.66 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 5.3 ℃ (41.54 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 14.7. De gemiddelde regenval is 83.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:47 (uren en minuten), in midden in de maand 10:10 en aan het einde van de maand 8:33.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in IJsland in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in IJsland in november is 3.6 ℃ (38.48 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -1.1 ℃ (30.02 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 5.3 ℃ (41.54 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 3 ℃ (37.4 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 12.4. De gemiddelde regenval is 73.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 8:33 (uren en minuten), in midden in de maand 6:56 en aan het einde van de maand 5:27.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in IJsland in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in IJsland in december is 2.4 ℃ (36.32 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -2.6 ℃ (27.32 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 3 ℃ (37.4 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 2.25 ℃ (36.05 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 14.2. De gemiddelde regenval is 78.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 5:27 (uren en minuten), in midden in de maand 4:22 en aan het einde van de maand 4:10.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in IJsland kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Stykkisholmurtemperatuur: -0.2 ℃ (31.64 ℉)hoogste temperatuur: 2.3 ℃ (36.14 ℉)laagste temperatuur: -2.4 ℃ (27.68 ℉)regenval: 70.5mmregenachtige dagen: -
Vestmannaeyjartemperatuur: 2 ℃ (35.6 ℉)hoogste temperatuur: 4.2 ℃ (39.56 ℉)laagste temperatuur: 0 ℃ (32 ℉)regenval: 144.9mmregenachtige dagen: -
Akureyritemperatuur: -1.3 ℃ (29.66 ℉)hoogste temperatuur: 1.9 ℃ (35.42 ℉)laagste temperatuur: -4.4 ℃ (24.08 ℉)regenval: 51.7mmregenachtige dagen: -
Kirkjubaejarklausturtemperatuur: 0.2 ℃ (32.36 ℉)hoogste temperatuur: 2.7 ℃ (36.86 ℉)laagste temperatuur: -2.5 ℃ (27.5 ℉)regenval: 131.6mmregenachtige dagen: -
Raufarhofntemperatuur: -1.4 ℃ (29.48 ℉)hoogste temperatuur: 1.4 ℃ (34.52 ℉)laagste temperatuur: -4.2 ℃ (24.44 ℉)regenval: 75.8mmregenachtige dagen: -
Dalatangitemperatuur: 1.2 ℃ (34.16 ℉)hoogste temperatuur: 3.9 ℃ (39.02 ℉)laagste temperatuur: -1.2 ℃ (29.84 ℉)regenval: 119mmregenachtige dagen: -
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.