Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Indiana

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Indiana te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.


Welk weer te verwachten in Indiana

Indiana maakt deel uit van Verenigde Staten. Het klimaat in de VS is zeer gevarieerd, omdat de Verenigde Staten van Amerika een groot land is. Het klimaat is overwegend gematigd, maar tropisch in Hawaï en Florida, en het arctische gebied in Alaska. Dit is niet alles. Het klimaat is half droog in de grote vlaktes ten westen van de rivier de Mississippi en dor in het Grote Bekken van het zuidwesten. Je kunt lage wintertemperaturen verwachten in het noordwesten, maar ze worden soms gematigd in januari en februari door warme wind. De winters in het zuiden zijn warmer. Don? vergeet, dat de temperaturen meestal aanzienlijk lager zijn in de bergen.

Wanneer u spreekt over het gebruikelijke weer in dit gebied, is de informatie bijvoorbeeld relevant voor deze populaire plaatsen: Anderson, Angola, Auburn, Avon, Bedford, Bloomington, Brown County State Park, Brownsburg, Carmel, Central Indiana, Chain O' Lakes State Park, Charlestown State Park, Chesterton, Cicero, Clarksville, Clifty Falls State Park, Columbus, Corydon, Covington, Crawfordsville, Crown Point, Cumberland, Danville, Dyer, East Chicago, Edinburgh, Elkhart, Evansville, Ferdinand, Fishers, Floyds Knobs, Fort Wayne, Franklin, Gary, George Rogers Clark National Historical Park, Georgetown, Goshen, Greenfield, Greensburg, Greentown, Greenwood, Hammond, Hebron, Hobart, Huntington, Indiana Dunes National Lakeshore, Indianapolis, Jasper, Jeffersonville, Kentland, Knightstown, Kokomo, La Porte, Lafayette, Lake County, Lake Station, Leavenworth, Lebanon, Lincoln Boyhood National Memorial, Logansport, Lowell, Madison, Marion, Martinsville, Mentone, Merrillville, Michigan City, Mishawaka, Monticello, Muncie, Munster, New Albany, New Castle, New Harmony, Nine County Region, Noblesville, Northern Indiana, Northwestern Indiana, Odon, Peru, Plainfield, Plymouth, Portage, Porter, Rensselaer, Richmond, Rochester, Rushville, Salem, Santa Claus, Schererville, Scottsburg, Seymour, Shades State Park, Shelbyville, South Bend, Southern Indiana, Southwestern Indiana, Spencer, Syracuse, Terre Haute, Turkey Run State Park, Valparaiso, Vincennes, Westfield, Zionsville.

Laten we nu kijken wat voor weer u kunt verwachten in het gebied rondom Indianapolis en in veel andere steden. De warmste maand hier is juli, de gemiddelde maximumtemperatuur is 29.2 ℃ (84.56 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 19.4 ℃ (66.92 ℉). De koudste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 1.9 ℃ (35.42 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is -6 ℃ (21.2 ℉).

Wanneer u rond Indiana reist, moet u altijd overwegen de hoogte van de plaats ook. We willen u eraan herinneren dat het hoogste punt in Verenigde Staten Denali (Mount McKinley) (6190 m) en het laagste punt is Death Valley (-86 m). Er zijn dus enorme hoogteverschillen in dit land en daarom is het weer heel anders. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Indiana te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december


januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Indiana in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Indiana in januari is 1.9 ℃ (35.42 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -6 ℃ (21.2 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 2.85 ℃ (37.13 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 3.2 ℃ (37.76 ℉). De gemiddelde regenval is 56.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:24 (uren en minuten), in midden in de maand 9:40 en aan het einde van de maand 10:07.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Indiana in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Indiana in februari is 4.5 ℃ (40.1 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -4.1 ℃ (24.62 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 3.2 ℃ (37.76 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 7.75 ℃ (45.95 ℉). De gemiddelde regenval is 53.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:07 (uren en minuten), in midden in de maand 10:40 en aan het einde van de maand 11:18.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Indiana in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Indiana in maart is 11 ℃ (51.8 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 1 ℃ (33.8 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 7.75 ℃ (45.95 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 14 ℃ (57.2 ℉). De gemiddelde regenval is 82.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:18 (uren en minuten), in midden in de maand 11:57 en aan het einde van de maand 12:36.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Indiana in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Indiana in april is 17 ℃ (62.6 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 6.7 ℃ (44.06 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 14 ℃ (57.2 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.75 ℃ (67.55 ℉). De gemiddelde regenval is 101.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:36 (uren en minuten), in midden in de maand 13:15 en aan het einde van de maand 13:50.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Indiana in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Indiana in mei is 22.5 ℃ (72.5 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 12 ℃ (53.6 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.75 ℃ (67.55 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.95 ℃ (76.91 ℉). De gemiddelde regenval is 131.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:50 (uren en minuten), in midden in de maand 14:21 en aan het einde van de maand 14:45.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Indiana in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Indiana in juni is 27.4 ℃ (81.32 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 17.9 ℃ (64.22 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.95 ℃ (76.91 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.3 ℃ (82.94 ℉). De gemiddelde regenval is 112.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:45 (uren en minuten), in midden in de maand 14:57 en aan het einde van de maand 14:57.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Indiana in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Indiana in juli is 29.2 ℃ (84.56 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 19.4 ℃ (66.92 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.3 ℃ (82.94 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.2 ℃ (84.56 ℉). De gemiddelde regenval is 108.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:57 (uren en minuten), in midden in de maand 14:44 en aan het einde van de maand 14:20.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Indiana in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Indiana in augustus is 29.2 ℃ (84.56 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 18.3 ℃ (64.94 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.2 ℃ (84.56 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.95 ℃ (80.51 ℉). De gemiddelde regenval is 81.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:20 (uren en minuten), in midden in de maand 13:49 en aan het einde van de maand 13:13.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Indiana in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Indiana in september is 24.7 ℃ (76.46 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 14.2 ℃ (57.56 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.95 ℃ (80.51 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.6 ℃ (70.88 ℉). De gemiddelde regenval is 57.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:13 (uren en minuten), in midden in de maand 12:36 en aan het einde van de maand 11:57.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Indiana in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Indiana in oktober is 18.5 ℃ (65.3 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 7.5 ℃ (45.5 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.6 ℃ (70.88 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 15 ℃ (59 ℉). De gemiddelde regenval is 80.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:57 (uren en minuten), in midden in de maand 11:18 en aan het einde van de maand 10:41.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Indiana in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Indiana in november is 11.5 ℃ (52.7 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 2.5 ℃ (36.5 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 15 ℃ (59 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 7.65 ℃ (45.77 ℉). De gemiddelde regenval is 96 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:41 (uren en minuten), in midden in de maand 10:08 en aan het einde van de maand 9:41.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Indiana in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Indiana in december is 3.8 ℃ (38.84 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -3.8 ℃ (25.16 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 7.65 ℃ (45.77 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 2.85 ℃ (37.13 ℉). De gemiddelde regenval is 77.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:41 (uren en minuten), in midden in de maand 9:24 en aan het einde van de maand 9:21.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Indiana kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Evansvilletemperatuur: - hoogste temperatuur: 8.8 ℃ (47.84 ℉)laagste temperatuur: -0.7 ℃ (30.74 ℉)regenval: 102.3mmregenachtige dagen: 9.7
Fort Waynetemperatuur: - hoogste temperatuur: 2.5 ℃ (36.5 ℉)laagste temperatuur: -5.4 ℃ (22.28 ℉)regenval: 69.4mmregenachtige dagen: 13.2
Indianapolistemperatuur: - hoogste temperatuur: 3.8 ℃ (38.84 ℉)laagste temperatuur: -3.8 ℃ (25.16 ℉)regenval: 77.5mmregenachtige dagen: -
South Bendtemperatuur: - hoogste temperatuur: 2 ℃ (35.6 ℉)laagste temperatuur: -5.2 ℃ (22.64 ℉)regenval: 66.2mmregenachtige dagen: 16
Carmeltemperatuur: - hoogste temperatuur: 3.5 ℃ (38.3 ℉)laagste temperatuur: -5.1 ℃ (22.82 ℉)regenval: 79.7mmregenachtige dagen: -
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.


©2018-2021 UsualWeather.com, belangrijkste gegevensbronnen: MWDI, WikiVoyage, Wikipedia, CIA, WMO
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de UsualWeather.com website en bescherming van de privacy
Facebook Twitter Pinterest