Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Verenigde Staten

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Verenigde Staten te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Noord-Amerika - Verenigde Staten

Welk weer te verwachten in Verenigde Staten

Het klimaat in de VS is zeer gevarieerd, omdat de Verenigde Staten van Amerika een groot land is. Het klimaat is overwegend gematigd, maar tropisch in Hawaï en Florida, en het arctische gebied in Alaska. Dit is niet alles. Het klimaat is half droog in de grote vlaktes ten westen van de rivier de Mississippi en dor in het Grote Bekken van het zuidwesten. Je kunt lage wintertemperaturen verwachten in het noordwesten, maar ze worden soms gematigd in januari en februari door warme wind. De winters in het zuiden zijn warmer. Don? vergeet, dat de temperaturen meestal aanzienlijk lager zijn in de bergen.

Omdat Verenigde Staten een enorm gebied heeft, hebben de onderstaande informatie meestal alleen betrekking op het gebied rond de hoofdstad van dit land. Als u informatie over andere plaatsen wilt bekijken, kunt u een van deze gebieden kiezen.: Alabama, Alaska, Arizona, Arkansas, California, Colorado, Connecticut, Delaware, Florida, Georgia (state), Hawaii, Idaho, Illinois, Indiana, Iowa, Kansas, Kentucky, Louisiana, Maine, Maryland, Massachusetts, Michigan, Minnesota, Mississippi, Missouri, Montana, Nebraska, Nevada, New Hampshire, New Jersey, New Mexico, New York (state), North Carolina, North Dakota, Ohio, Oklahoma, Oregon, Pennsylvania, Rhode Island, South Carolina, South Dakota, Tennessee, Texas, Utah, Vermont, Virginia, Washington (state), West Virginia, Wisconsin, Wyoming, Washington DC (details over het weer zijn hieronder).

Laten we nu eens kijken welk weer u kunt verwachten in het gebied rond de hoofdstad en in veel andere steden. De warmste maand hier is juli, de gemiddelde maximumtemperatuur is 31.3 ℃ (88.34 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 19 ℃ (66.2 ℉). De koudste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 5.9 ℃ (42.62 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is -4.2 ℃ (24.44 ℉). De meest regenachtige maand hier is mei, het gemiddelde aantal regendagen is 11.9. De minst regenachtige maand is hier oktober, het gemiddelde aantal regendagen is 7.6.

Wanneer u naar sommige plaatsen in Verenigde Staten reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier Denali (Mount McKinley) (6190 m) en het laagste punt is Death Valley (-86 m). Er zijn dus enorme hoogteverschillen in dit land en daarom is het weer heel anders. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Verenigde Staten te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Verenigde Staten in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Verenigde Staten in januari is 5.9 ℃ (42.62 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -4.2 ℃ (24.44 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 7.05 ℃ (44.69 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 7.1 ℃ (44.78 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 9.8. De gemiddelde regenval is 66.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:29 (uren en minuten), in midden in de maand 9:44 en aan het einde van de maand 10:10.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Verenigde Staten in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Verenigde Staten in februari is 8.3 ℃ (46.94 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -3 ℃ (26.6 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 7.1 ℃ (44.78 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 10.9 ℃ (51.62 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 9. De gemiddelde regenval is 68 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:10 (uren en minuten), in midden in de maand 10:43 en aan het einde van de maand 11:19.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Verenigde Staten in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Verenigde Staten in maart is 13.5 ℃ (56.3 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 0.7 ℃ (33.26 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 10.9 ℃ (51.62 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16.45 ℃ (61.61 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 10.4. De gemiddelde regenval is 84.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:19 (uren en minuten), in midden in de maand 11:57 en aan het einde van de maand 12:35.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Verenigde Staten in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Verenigde Staten in april is 19.4 ℃ (66.92 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 5.8 ℃ (42.44 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16.45 ℃ (61.61 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.95 ℃ (71.51 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 10.9. De gemiddelde regenval is 88.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:35 (uren en minuten), in midden in de maand 13:13 en aan het einde van de maand 13:47.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Verenigde Staten in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Verenigde Staten in mei is 24.5 ℃ (76.1 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 11.1 ℃ (51.98 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.95 ℃ (71.51 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.7 ℃ (80.06 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 11.9. De gemiddelde regenval is 114 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:47 (uren en minuten), in midden in de maand 14:17 en aan het einde van de maand 14:40.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Verenigde Staten in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Verenigde Staten in juni is 28.9 ℃ (84.02 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 16.1 ℃ (60.98 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.7 ℃ (80.06 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.1 ℃ (86.18 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 11. De gemiddelde regenval is 100.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:40 (uren en minuten), in midden in de maand 14:52 en aan het einde van de maand 14:51.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Verenigde Staten in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Verenigde Staten in juli is 31.3 ℃ (88.34 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 19 ℃ (66.2 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.1 ℃ (86.18 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.9 ℃ (87.62 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 10.7. De gemiddelde regenval is 92.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:51 (uren en minuten), in midden in de maand 14:39 en aan het einde van de maand 14:16.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Verenigde Staten in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Verenigde Staten in augustus is 30.5 ℃ (86.9 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 18.4 ℃ (65.12 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.9 ℃ (87.62 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.65 ℃ (83.57 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 9.2. De gemiddelde regenval is 89.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:16 (uren en minuten), in midden in de maand 13:46 en aan het einde van de maand 13:11.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Verenigde Staten in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Verenigde Staten in september is 26.8 ℃ (80.24 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 13.4 ℃ (56.12 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.65 ℃ (83.57 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.4 ℃ (74.12 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 8.9. De gemiddelde regenval is 100.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:11 (uren en minuten), in midden in de maand 12:35 en aan het einde van de maand 11:57.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Verenigde Staten in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Verenigde Staten in oktober is 20 ℃ (68 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 6.8 ℃ (44.24 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.4 ℃ (74.12 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 17.1 ℃ (62.78 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 7.6. De gemiddelde regenval is 82.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:57 (uren en minuten), in midden in de maand 11:20 en aan het einde van de maand 10:44.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Verenigde Staten in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Verenigde Staten in november is 14.2 ℃ (57.56 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 2 ℃ (35.6 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 17.1 ℃ (62.78 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 11.2 ℃ (52.16 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 9.2. De gemiddelde regenval is 86.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:44 (uren en minuten), in midden in de maand 10:11 en aan het einde van de maand 9:45.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Verenigde Staten in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Verenigde Staten in december is 8.2 ℃ (46.76 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -2.6 ℃ (27.32 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 11.2 ℃ (52.16 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 7.05 ℃ (44.69 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 10.1. De gemiddelde regenval is 77.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:45 (uren en minuten), in midden in de maand 9:29 en aan het einde van de maand 9:26.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Verenigde Staten kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Washington DCtemperatuur: - hoogste temperatuur: 8.2 ℃ (46.76 ℉)laagste temperatuur: -2.6 ℃ (27.32 ℉)regenval: 77.1mmregenachtige dagen: 10.1
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.