Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i Italia

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til Italia? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.

Hjem - Europa - Italia

Hvilket vær kan du forvente i Italia

Klimaet i Italia er svært variert, men det er det meste Middelhavet. I det fjerne nord er klimaet alpint, i sør kan du forvente varmt og tørt vær. Du kan forvente klart merkbar forskjell i temperatur mellom nord og sør, om vinteren kan forskjellen være 20 grader Celsius (36 karakterer Fahrenheit).

Siden Italia har et veldig stort område, er informasjonen nedenfor hovedsakelig bare relatert til området rundt hovedstaden i dette landet. For å se informasjon om andre steder, vennligst velg ett av disse områdene: Central Italy, Northeast Italy, Northwest Italy, Sardinia, Sicily, Southern Italy.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente i området rundt hovedstaden og i mange andre byer. Den varmeste måneden her er Juli, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 30.8 ℃ (87.44 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 18.5 ℃ (65.3 ℉). Den kaldeste måneden her er Januar, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 12.1 ℃ (53.78 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 3.3 ℃ (37.94 ℉). Den mest regnfulle måneden her er November, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 9.7. Den minste regnfulle måneden her er Juli, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 2.

Når du reiser til noen steder i Italia, må du alltid vurdere høyden på stedet også. Det høyeste punktet her er Mont Blanc (Monte Bianco) de Courmayeur (4748 m) og det laveste punktet er Mediterranean Sea (0 m). Så det er store forskjeller i høyder i dette landet og været er derfor veldig forskjellig i dem. Husk at temperaturen vanligvis avtar med 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m, avhengig av de andre forholdene. (Og vi må legge til at i den spesielle tilstanden termisk inversjon, selv temperaturen kan være høyere i høyere høyder.)

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til Italia. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Januar

Typisk (vanlig) vær i Italia i Januar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Italia i Januar er 12.1 ℃ (53.78 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 3.3 ℃ (37.94 ℉). På begynnelsen Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 12.35 ℃ (54.23 ℉). På slutten Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 12.7 ℃ (54.86 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Januar er 7.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 66.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 9:10 (timer og minutter), i midten av måneden 9:27 og i slutten av måneden 9:57.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Februar

Typisk (vanlig) vær i Italia i Februar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Italia i Februar er 13.3 ℃ (55.94 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 3.8 ℃ (38.84 ℉). På begynnelsen Februar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 12.7 ℃ (54.86 ℉). På slutten Februar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 14.45 ℃ (58.01 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Februar er 7.6. Den gjennomsnittlige nedbøren er 73.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 9:57 (timer og minutter), i midten av måneden 10:33 og i slutten av måneden 11:14.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mars

Typisk (vanlig) vær i Italia i Mars er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Italia i Mars er 15.6 ℃ (60.08 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 5.3 ℃ (41.54 ℉). På begynnelsen Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 14.45 ℃ (58.01 ℉). På slutten Mars du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 16.6 ℃ (61.88 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mars er 7.5. Den gjennomsnittlige nedbøren er 56.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:14 (timer og minutter), i midten av måneden 11:56 og i slutten av måneden 12:39.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

April

Typisk (vanlig) vær i Italia i April er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Italia i April er 17.6 ℃ (63.68 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 7.5 ℃ (45.5 ℉). På begynnelsen April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 16.6 ℃ (61.88 ℉). På slutten April du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 20.2 ℃ (68.36 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i April er 9.3. Den gjennomsnittlige nedbøren er 79.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:39 (timer og minutter), i midten av måneden 13:20 og i slutten av måneden 13:59.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mai

Typisk (vanlig) vær i Italia i Mai er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Italia i Mai er 22.8 ℃ (73.04 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 11.8 ℃ (53.24 ℉). På begynnelsen Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 20.2 ℃ (68.36 ℉). På slutten Mai du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.9 ℃ (76.82 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mai er 6.3. Den gjennomsnittlige nedbøren er 52 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:59 (timer og minutter), i midten av måneden 14:33 og i slutten av måneden 14:59.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juni

Typisk (vanlig) vær i Italia i Juni er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Italia i Juni er 27 ℃ (80.6 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 15.7 ℃ (60.26 ℉). På begynnelsen Juni du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.9 ℃ (76.82 ℉). På slutten Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.9 ℃ (84.02 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juni er 4.3. Den gjennomsnittlige nedbøren er 33.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 14:59 (timer og minutter), i midten av måneden 15:12 og i slutten av måneden 15:12.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juli

Typisk (vanlig) vær i Italia i Juli er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Italia i Juli er 30.8 ℃ (87.44 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 18.5 ℃ (65.3 ℉). På begynnelsen Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.9 ℃ (84.02 ℉). På slutten Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.6 ℃ (87.08 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juli er 2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 19.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 15:12 (timer og minutter), i midten av måneden 14:57 og i slutten av måneden 14:31.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

August

Typisk (vanlig) vær i Italia i August er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Italia i August er 30.4 ℃ (86.72 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 18.4 ℃ (65.12 ℉). På begynnelsen August du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.6 ℃ (87.08 ℉). På slutten August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.25 ℃ (82.85 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i August er 3.3. Den gjennomsnittlige nedbøren er 36.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 14:31 (timer og minutter), i midten av måneden 13:58 og i slutten av måneden 13:19.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

September

Typisk (vanlig) vær i Italia i September er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Italia i September er 26.1 ℃ (78.98 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 15.2 ℃ (59.36 ℉). På begynnelsen September du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.25 ℃ (82.85 ℉). På slutten September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 23.6 ℃ (74.48 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i September er 6.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 72.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:19 (timer og minutter), i midten av måneden 12:38 og i slutten av måneden 11:56.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i Italia i Oktober er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Italia i Oktober er 21.1 ℃ (69.98 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 11.2 ℃ (52.16 ℉). På begynnelsen Oktober du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 23.6 ℃ (74.48 ℉). På slutten Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 18.8 ℃ (65.84 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Oktober er 8.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 112.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:56 (timer og minutter), i midten av måneden 11:15 og i slutten av måneden 10:34.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

November

Typisk (vanlig) vær i Italia i November er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Italia i November er 16.5 ℃ (61.7 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 7.3 ℃ (45.14 ℉). På begynnelsen November du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 18.8 ℃ (65.84 ℉). På slutten November du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 14.55 ℃ (58.19 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i November er 9.7. Den gjennomsnittlige nedbøren er 118.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:34 (timer og minutter), i midten av måneden 9:58 og i slutten av måneden 9:28.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Desember

Typisk (vanlig) vær i Italia i Desember er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Italia i Desember er 12.6 ℃ (54.68 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 4.4 ℃ (39.92 ℉). På begynnelsen Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 14.55 ℃ (58.19 ℉). På slutten Desember du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 12.35 ℃ (54.23 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Desember er 8.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 79.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 9:28 (timer og minutter), i midten av måneden 9:10 og i slutten av måneden 9:07.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.