Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Italië

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Italië te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Europa - Italië

Welk weer te verwachten in Italië

Het klimaat in Italië is zeer gevarieerd, maar het is overwegend mediterraan. In het uiterste noorden is het klimaat alpine, in het zuiden kun je warm en droog weer verwachten. U kunt een duidelijk merkbaar verschil in temperatuur tussen het noorden en het zuiden verwachten, in de winter kan het verschil zelfs 20 graden Celsius (36 graden Fahrenheit) zijn.

Omdat Italië een enorm gebied heeft, hebben de onderstaande informatie meestal alleen betrekking op het gebied rond de hoofdstad van dit land. Als u informatie over andere plaatsen wilt bekijken, kunt u een van deze gebieden kiezen.: Central Italy, Northeast Italy, Northwest Italy, Sardinia, Sicily, Southern Italy.

Laten we nu eens kijken welk weer u kunt verwachten in het gebied rond de hoofdstad en in veel andere steden. De warmste maand hier is juli, de gemiddelde maximumtemperatuur is 30.8 ℃ (87.44 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 18.5 ℃ (65.3 ℉). De koudste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 12.1 ℃ (53.78 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 3.3 ℃ (37.94 ℉). De meest regenachtige maand hier is november, het gemiddelde aantal regendagen is 9.7. De minst regenachtige maand is hier juli, het gemiddelde aantal regendagen is 2.

Wanneer u naar sommige plaatsen in Italië reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier Mont Blanc (Monte Bianco) de Courmayeur (4748 m) en het laagste punt is Mediterranean Sea (0 m). Er zijn dus enorme hoogteverschillen in dit land en daarom is het weer heel anders. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Italië te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Italië in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Italië in januari is 12.1 ℃ (53.78 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 3.3 ℃ (37.94 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 12.35 ℃ (54.23 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 12.7 ℃ (54.86 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 7.1. De gemiddelde regenval is 66.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:10 (uren en minuten), in midden in de maand 9:27 en aan het einde van de maand 9:57.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Italië in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Italië in februari is 13.3 ℃ (55.94 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 3.8 ℃ (38.84 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 12.7 ℃ (54.86 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 14.45 ℃ (58.01 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 7.6. De gemiddelde regenval is 73.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:57 (uren en minuten), in midden in de maand 10:33 en aan het einde van de maand 11:14.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Italië in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Italië in maart is 15.6 ℃ (60.08 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 5.3 ℃ (41.54 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 14.45 ℃ (58.01 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16.6 ℃ (61.88 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 7.5. De gemiddelde regenval is 56.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:14 (uren en minuten), in midden in de maand 11:56 en aan het einde van de maand 12:39.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Italië in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Italië in april is 17.6 ℃ (63.68 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 7.5 ℃ (45.5 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16.6 ℃ (61.88 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.2 ℃ (68.36 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 9.3. De gemiddelde regenval is 79.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:39 (uren en minuten), in midden in de maand 13:20 en aan het einde van de maand 13:59.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Italië in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Italië in mei is 22.8 ℃ (73.04 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 11.8 ℃ (53.24 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.2 ℃ (68.36 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.9 ℃ (76.82 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 6.3. De gemiddelde regenval is 52 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:59 (uren en minuten), in midden in de maand 14:33 en aan het einde van de maand 14:59.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Italië in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Italië in juni is 27 ℃ (80.6 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 15.7 ℃ (60.26 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.9 ℃ (76.82 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.9 ℃ (84.02 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 4.3. De gemiddelde regenval is 33.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:59 (uren en minuten), in midden in de maand 15:12 en aan het einde van de maand 15:12.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Italië in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Italië in juli is 30.8 ℃ (87.44 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 18.5 ℃ (65.3 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.9 ℃ (84.02 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.6 ℃ (87.08 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 2. De gemiddelde regenval is 19.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 15:12 (uren en minuten), in midden in de maand 14:57 en aan het einde van de maand 14:31.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Italië in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Italië in augustus is 30.4 ℃ (86.72 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 18.4 ℃ (65.12 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.6 ℃ (87.08 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.25 ℃ (82.85 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 3.3. De gemiddelde regenval is 36.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:31 (uren en minuten), in midden in de maand 13:58 en aan het einde van de maand 13:19.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Italië in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Italië in september is 26.1 ℃ (78.98 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 15.2 ℃ (59.36 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.25 ℃ (82.85 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.6 ℃ (74.48 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 6.2. De gemiddelde regenval is 72.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:19 (uren en minuten), in midden in de maand 12:38 en aan het einde van de maand 11:56.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Italië in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Italië in oktober is 21.1 ℃ (69.98 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 11.2 ℃ (52.16 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.6 ℃ (74.48 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 18.8 ℃ (65.84 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 8.1. De gemiddelde regenval is 112.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:56 (uren en minuten), in midden in de maand 11:15 en aan het einde van de maand 10:34.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Italië in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Italië in november is 16.5 ℃ (61.7 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 7.3 ℃ (45.14 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 18.8 ℃ (65.84 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 14.55 ℃ (58.19 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 9.7. De gemiddelde regenval is 118.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:34 (uren en minuten), in midden in de maand 9:58 en aan het einde van de maand 9:28.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Italië in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Italië in december is 12.6 ℃ (54.68 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 4.4 ℃ (39.92 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 14.55 ℃ (58.19 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 12.35 ℃ (54.23 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 8.1. De gemiddelde regenval is 79.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:28 (uren en minuten), in midden in de maand 9:10 en aan het einde van de maand 9:07.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.