Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i Kansai

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til Kansai? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.

Hjem - Asia - Japan - Kansai

Hvilket vær kan du forvente i Kansai

Kansai er en del av Japan. Klimaet i Japan er svært variert. Været er tropisk i sør, men det er kult temperert i nord. De fleste deler av Japan tilhører den tempererte sone, klimaet er fuktig subtropisk med fire forskjellige årstider. Du kan forvente kjølig, fuktig vær i nord, men varmt tropisk regnskog i sør.

Når du snakker om det vanlige været i dette området, er informasjonen relevant for eksempel for disse populære stedene: Aioi, Akashi, Ako, Amagasaki, Amanohashidate, Arima Onsen, Asuka, Awaji Island, Fukuchiyama, Harima, Hikone, Himeji, Hirakata, Hongu, Horyuji, Hyogo, Ibaraki, Iga, Ikeda, Ise, Kainan, Kameyama, Kashihara, Kinosaki, Kobe, Koka, Kumano, Kurama, Kusatsu, Kushimoto, Kuwana, Kyotanabe, Kyoto, Lake Biwa, Maibara, Maizuru, Mie, Minō, Mount Hiei, Mount Koya, Nachikatsuura, Nagahama, Nara, Nishinomiya, Omihachiman, Osaka, Otsu, Owase, Ryuo, Sakai, Shiga, Shima, Shingu, Shinonsen, Shirahama, Suita, Suzuka, Takarazuka, Tanabe, Tatsuno, Tenkawa, Toba, Toyonaka, Toyooka, Tsu, Uji, Wakayama, Yokkaichi, Yoshino.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente i området rundt Osaka Og i mange andre byer. Den varmeste måneden her er August, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 34.1 ℃ (93.38 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 25.7 ℃ (78.26 ℉). Den kaldeste måneden her er Januar, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 9.9 ℃ (49.82 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 3 ℃ (37.4 ℉). Den mest regnfulle måneden her er Juni, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 11.3. Den minste regnfulle måneden her er Januar, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 5.5.

Når du reiser rundt Kansai, bør du alltid vurdere høyden på stedet også. Vi må minne deg om at høyeste punktet i Japan er Mount Fuji (3776 m) og det laveste punktet er Hachiro-gata (-4 m). Så det er store forskjeller i høyder i dette landet og været er derfor veldig forskjellig i dem. Husk at temperaturen vanligvis avtar med 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m, avhengig av de andre forholdene. (Og vi må legge til at i den spesielle tilstanden termisk inversjon, selv temperaturen kan være høyere i høyere høyder.)

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til Kansai. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Januar

Typisk (vanlig) vær i Kansai i Januar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Kansai i Januar er 9.9 ℃ (49.82 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 3 ℃ (37.4 ℉). På begynnelsen Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 11.1 ℃ (51.98 ℉). På slutten Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 10.1 ℃ (50.18 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Januar er 5.5. Den gjennomsnittlige nedbøren er 44.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 9:52 (timer og minutter), i midten av måneden 10:05 og i slutten av måneden 10:27.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Februar

Typisk (vanlig) vær i Kansai i Februar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Kansai i Februar er 10.3 ℃ (50.54 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 3 ℃ (37.4 ℉). På begynnelsen Februar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 10.1 ℃ (50.18 ℉). På slutten Februar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 12.1 ℃ (53.78 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Februar er 6.3. Den gjennomsnittlige nedbøren er 62.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:27 (timer og minutter), i midten av måneden 10:55 og i slutten av måneden 11:26.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mars

Typisk (vanlig) vær i Kansai i Mars er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Kansai i Mars er 13.9 ℃ (57.02 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 5.7 ℃ (42.26 ℉). På begynnelsen Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 12.1 ℃ (53.78 ℉). På slutten Mars du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 16.95 ℃ (62.51 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mars er 10.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 101.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:26 (timer og minutter), i midten av måneden 11:58 og i slutten av måneden 12:31.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

April

Typisk (vanlig) vær i Kansai i April er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Kansai i April er 20 ℃ (68 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 10.7 ℃ (51.26 ℉). På begynnelsen April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 16.95 ℃ (62.51 ℉). På slutten April du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 22.1 ℃ (71.78 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i April er 9.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 106 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:31 (timer og minutter), i midten av måneden 13:03 og i slutten av måneden 13:33.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mai

Typisk (vanlig) vær i Kansai i Mai er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Kansai i Mai er 24.2 ℃ (75.56 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 16 ℃ (60.8 ℉). På begynnelsen Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 22.1 ℃ (71.78 ℉). På slutten Mai du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.05 ℃ (78.89 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mai er 10. Den gjennomsnittlige nedbøren er 147.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:33 (timer og minutter), i midten av måneden 13:58 og i slutten av måneden 14:17.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juni

Typisk (vanlig) vær i Kansai i Juni er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Kansai i Juni er 27.9 ℃ (82.22 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 20.7 ℃ (69.26 ℉). På begynnelsen Juni du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.05 ℃ (78.89 ℉). På slutten Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.65 ℃ (85.37 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juni er 11.3. Den gjennomsnittlige nedbøren er 182.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 14:17 (timer og minutter), i midten av måneden 14:27 og i slutten av måneden 14:27.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juli

Typisk (vanlig) vær i Kansai i Juli er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Kansai i Juli er 31.4 ℃ (88.52 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 24.7 ℃ (76.46 ℉). På begynnelsen Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.65 ℃ (85.37 ℉). På slutten Juli du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.75 ℃ (90.95 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juli er 10.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 159 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 14:27 (timer og minutter), i midten av måneden 14:16 og i slutten av måneden 13:57.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

August

Typisk (vanlig) vær i Kansai i August er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Kansai i August er 34.1 ℃ (93.38 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 25.7 ℃ (78.26 ℉). På begynnelsen August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.75 ℃ (90.95 ℉). På slutten August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.1 ℃ (89.78 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i August er 6.8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 89.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:57 (timer og minutter), i midten av måneden 13:31 og i slutten av måneden 13:02.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

September

Typisk (vanlig) vær i Kansai i September er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Kansai i September er 30.1 ℃ (86.18 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 22.2 ℃ (71.96 ℉). På begynnelsen September du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.1 ℃ (89.78 ℉). På slutten September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.95 ℃ (80.51 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i September er 9.6. Den gjennomsnittlige nedbøren er 164.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:02 (timer og minutter), i midten av måneden 12:30 og i slutten av måneden 11:58.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i Kansai i Oktober er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Kansai i Oktober er 23.8 ℃ (74.84 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 16.1 ℃ (60.98 ℉). På begynnelsen Oktober du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.95 ℃ (80.51 ℉). På slutten Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 20.95 ℃ (69.71 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Oktober er 7.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 111.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:58 (timer og minutter), i midten av måneden 11:26 og i slutten av måneden 10:55.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

November

Typisk (vanlig) vær i Kansai i November er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Kansai i November er 18.1 ℃ (64.58 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 10.1 ℃ (50.18 ℉). På begynnelsen November du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 20.95 ℃ (69.71 ℉). På slutten November du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 15.2 ℃ (59.36 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i November er 6.3. Den gjennomsnittlige nedbøren er 70.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:55 (timer og minutter), i midten av måneden 10:28 og i slutten av måneden 10:05.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Desember

Typisk (vanlig) vær i Kansai i Desember er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Kansai i Desember er 12.3 ℃ (54.14 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 5.3 ℃ (41.54 ℉). På begynnelsen Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 15.2 ℃ (59.36 ℉). På slutten Desember du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 11.1 ℃ (51.98 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Desember er 5.5. Den gjennomsnittlige nedbøren er 44.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:05 (timer og minutter), i midten av måneden 9:52 og i slutten av måneden 9:50.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Nedenfor er gjennomsnittlige verdier, slik at du kan vurdere de typiske været i Kansai på disse stedene. Tegnet '-' betyr at vi ikke har nok data for dette elementet.

Tsutemperatur: 7.4 ℃ (45.32 ℉)høyeste temperatur: 11.9 ℃ (53.42 ℉)laveste temperatur: 3.2 ℃ (37.76 ℉)nedbør: 39.7mmregnfulle dager: -
Owasetemperatur: 8.4 ℃ (47.12 ℉)høyeste temperatur: 13.9 ℃ (57.02 ℉)laveste temperatur: 3.4 ℃ (38.12 ℉)nedbør: 98.9mmregnfulle dager: -
Yokkaichitemperatur: 7.2 ℃ (44.96 ℉)høyeste temperatur: 11.8 ℃ (53.24 ℉)laveste temperatur: 3 ℃ (37.4 ℉)nedbør: 40.5mmregnfulle dager: -
Toyookatemperatur: 5.9 ℃ (42.62 ℉)høyeste temperatur: 10.7 ℃ (51.26 ℉)laveste temperatur: 2 ℃ (35.6 ℉)nedbør: 183.5mmregnfulle dager: -
Maizurutemperatur: 6.5 ℃ (43.7 ℉)høyeste temperatur: 11.1 ℃ (51.98 ℉)laveste temperatur: 2.7 ℃ (36.86 ℉)nedbør: 107mmregnfulle dager: -
Kyototemperatur: 7.1 ℃ (44.78 ℉)høyeste temperatur: 12 ℃ (53.6 ℉)laveste temperatur: 2.8 ℃ (37.04 ℉)nedbør: 39.2mmregnfulle dager: -
Hikonetemperatur: 6.4 ℃ (43.52 ℉)høyeste temperatur: 10.1 ℃ (50.18 ℉)laveste temperatur: 2.6 ℃ (36.68 ℉)nedbør: 80.2mmregnfulle dager: -
Himejitemperatur: 6.5 ℃ (43.7 ℉)høyeste temperatur: 11.8 ℃ (53.24 ℉)laveste temperatur: 1.6 ℃ (34.88 ℉)nedbør: 31.9mmregnfulle dager: -
Kobetemperatur: 8.1 ℃ (46.58 ℉)høyeste temperatur: 11.7 ℃ (53.06 ℉)laveste temperatur: 4.7 ℃ (40.46 ℉)nedbør: 37.6mmregnfulle dager: -
Wakayamatemperatur: 8.6 ℃ (47.48 ℉)høyeste temperatur: 13.1 ℃ (55.58 ℉)laveste temperatur: 4.7 ℃ (40.46 ℉)nedbør: 39.4mmregnfulle dager: -
Naratemperatur: 6.3 ℃ (43.34 ℉)høyeste temperatur: 11.5 ℃ (52.7 ℉)laveste temperatur: 1.9 ℃ (35.42 ℉)nedbør: 40.4mmregnfulle dager: -
Osakatemperatur: - høyeste temperatur: 12.3 ℃ (54.14 ℉)laveste temperatur: 5.3 ℃ (41.54 ℉)nedbør: 44.3mmregnfulle dager: 5.5
Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.