Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Kansai

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Kansai te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Azië - Japan - Kansai

Welk weer te verwachten in Kansai

Kansai maakt deel uit van Japan. Het klimaat in Japan is zeer gevarieerd. Het weer is tropisch in het zuiden, maar het is koel gematigd in het noorden. De meeste delen van Japan behoren tot de gematigde zone, het klimaat hier is vochtig subtropisch met vier verschillende seizoenen. Je kunt koel, vochtig weer verwachten in het noorden, maar een warm tropisch regenwoudklimaat in het zuiden.

Wanneer u spreekt over het gebruikelijke weer in dit gebied, is de informatie bijvoorbeeld relevant voor deze populaire plaatsen: Aioi, Akashi, Ako, Amagasaki, Amanohashidate, Arima Onsen, Asuka, Awaji Island, Fukuchiyama, Harima, Hikone, Himeji, Hirakata, Hongu, Horyuji, Hyogo, Ibaraki, Iga, Ikeda, Ise, Kainan, Kameyama, Kashihara, Kinosaki, Kobe, Koka, Kumano, Kurama, Kusatsu, Kushimoto, Kuwana, Kyotanabe, Kyoto, Lake Biwa, Maibara, Maizuru, Mie, Minō, Mount Hiei, Mount Koya, Nachikatsuura, Nagahama, Nara, Nishinomiya, Omihachiman, Osaka, Otsu, Owase, Ryuo, Sakai, Shiga, Shima, Shingu, Shinonsen, Shirahama, Suita, Suzuka, Takarazuka, Tanabe, Tatsuno, Tenkawa, Toba, Toyonaka, Toyooka, Tsu, Uji, Wakayama, Yokkaichi, Yoshino.

Laten we nu kijken wat voor weer u kunt verwachten in het gebied rondom Osaka en in veel andere steden. De warmste maand hier is augustus, de gemiddelde maximumtemperatuur is 34.1 ℃ (93.38 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 25.7 ℃ (78.26 ℉). De koudste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 9.9 ℃ (49.82 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 3 ℃ (37.4 ℉). De meest regenachtige maand hier is juni, het gemiddelde aantal regendagen is 11.3. De minst regenachtige maand is hier januari, het gemiddelde aantal regendagen is 5.5.

Wanneer u rond Kansai reist, moet u altijd overwegen de hoogte van de plaats ook. We willen u eraan herinneren dat het hoogste punt in Japan Mount Fuji (3776 m) en het laagste punt is Hachiro-gata (-4 m). Er zijn dus enorme hoogteverschillen in dit land en daarom is het weer heel anders. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Kansai te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Kansai in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Kansai in januari is 9.9 ℃ (49.82 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 3 ℃ (37.4 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 11.1 ℃ (51.98 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 10.1 ℃ (50.18 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 5.5. De gemiddelde regenval is 44.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:52 (uren en minuten), in midden in de maand 10:05 en aan het einde van de maand 10:27.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Kansai in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Kansai in februari is 10.3 ℃ (50.54 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 3 ℃ (37.4 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 10.1 ℃ (50.18 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 12.1 ℃ (53.78 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 6.3. De gemiddelde regenval is 62.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:27 (uren en minuten), in midden in de maand 10:55 en aan het einde van de maand 11:26.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Kansai in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Kansai in maart is 13.9 ℃ (57.02 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 5.7 ℃ (42.26 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 12.1 ℃ (53.78 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16.95 ℃ (62.51 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 10.1. De gemiddelde regenval is 101.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:26 (uren en minuten), in midden in de maand 11:58 en aan het einde van de maand 12:31.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Kansai in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Kansai in april is 20 ℃ (68 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 10.7 ℃ (51.26 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16.95 ℃ (62.51 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.1 ℃ (71.78 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 9.2. De gemiddelde regenval is 106 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:31 (uren en minuten), in midden in de maand 13:03 en aan het einde van de maand 13:33.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Kansai in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Kansai in mei is 24.2 ℃ (75.56 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 16 ℃ (60.8 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.1 ℃ (71.78 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.05 ℃ (78.89 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 10. De gemiddelde regenval is 147.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:33 (uren en minuten), in midden in de maand 13:58 en aan het einde van de maand 14:17.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Kansai in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Kansai in juni is 27.9 ℃ (82.22 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 20.7 ℃ (69.26 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.05 ℃ (78.89 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.65 ℃ (85.37 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 11.3. De gemiddelde regenval is 182.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:17 (uren en minuten), in midden in de maand 14:27 en aan het einde van de maand 14:27.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Kansai in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Kansai in juli is 31.4 ℃ (88.52 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 24.7 ℃ (76.46 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.65 ℃ (85.37 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.75 ℃ (90.95 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 10.1. De gemiddelde regenval is 159 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:27 (uren en minuten), in midden in de maand 14:16 en aan het einde van de maand 13:57.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Kansai in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Kansai in augustus is 34.1 ℃ (93.38 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 25.7 ℃ (78.26 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.75 ℃ (90.95 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.1 ℃ (89.78 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 6.8. De gemiddelde regenval is 89.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:57 (uren en minuten), in midden in de maand 13:31 en aan het einde van de maand 13:02.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Kansai in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Kansai in september is 30.1 ℃ (86.18 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 22.2 ℃ (71.96 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.1 ℃ (89.78 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.95 ℃ (80.51 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 9.6. De gemiddelde regenval is 164.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:02 (uren en minuten), in midden in de maand 12:30 en aan het einde van de maand 11:58.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Kansai in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Kansai in oktober is 23.8 ℃ (74.84 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 16.1 ℃ (60.98 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.95 ℃ (80.51 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.95 ℃ (69.71 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 7.9. De gemiddelde regenval is 111.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:58 (uren en minuten), in midden in de maand 11:26 en aan het einde van de maand 10:55.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Kansai in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Kansai in november is 18.1 ℃ (64.58 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 10.1 ℃ (50.18 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.95 ℃ (69.71 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 15.2 ℃ (59.36 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 6.3. De gemiddelde regenval is 70.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:55 (uren en minuten), in midden in de maand 10:28 en aan het einde van de maand 10:05.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Kansai in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Kansai in december is 12.3 ℃ (54.14 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 5.3 ℃ (41.54 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 15.2 ℃ (59.36 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 11.1 ℃ (51.98 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 5.5. De gemiddelde regenval is 44.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:05 (uren en minuten), in midden in de maand 9:52 en aan het einde van de maand 9:50.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Kansai kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Tsutemperatuur: 7.4 ℃ (45.32 ℉)hoogste temperatuur: 11.9 ℃ (53.42 ℉)laagste temperatuur: 3.2 ℃ (37.76 ℉)regenval: 39.7mmregenachtige dagen: -
Owasetemperatuur: 8.4 ℃ (47.12 ℉)hoogste temperatuur: 13.9 ℃ (57.02 ℉)laagste temperatuur: 3.4 ℃ (38.12 ℉)regenval: 98.9mmregenachtige dagen: -
Yokkaichitemperatuur: 7.2 ℃ (44.96 ℉)hoogste temperatuur: 11.8 ℃ (53.24 ℉)laagste temperatuur: 3 ℃ (37.4 ℉)regenval: 40.5mmregenachtige dagen: -
Toyookatemperatuur: 5.9 ℃ (42.62 ℉)hoogste temperatuur: 10.7 ℃ (51.26 ℉)laagste temperatuur: 2 ℃ (35.6 ℉)regenval: 183.5mmregenachtige dagen: -
Maizurutemperatuur: 6.5 ℃ (43.7 ℉)hoogste temperatuur: 11.1 ℃ (51.98 ℉)laagste temperatuur: 2.7 ℃ (36.86 ℉)regenval: 107mmregenachtige dagen: -
Kyototemperatuur: 7.1 ℃ (44.78 ℉)hoogste temperatuur: 12 ℃ (53.6 ℉)laagste temperatuur: 2.8 ℃ (37.04 ℉)regenval: 39.2mmregenachtige dagen: -
Hikonetemperatuur: 6.4 ℃ (43.52 ℉)hoogste temperatuur: 10.1 ℃ (50.18 ℉)laagste temperatuur: 2.6 ℃ (36.68 ℉)regenval: 80.2mmregenachtige dagen: -
Himejitemperatuur: 6.5 ℃ (43.7 ℉)hoogste temperatuur: 11.8 ℃ (53.24 ℉)laagste temperatuur: 1.6 ℃ (34.88 ℉)regenval: 31.9mmregenachtige dagen: -
Kobetemperatuur: 8.1 ℃ (46.58 ℉)hoogste temperatuur: 11.7 ℃ (53.06 ℉)laagste temperatuur: 4.7 ℃ (40.46 ℉)regenval: 37.6mmregenachtige dagen: -
Wakayamatemperatuur: 8.6 ℃ (47.48 ℉)hoogste temperatuur: 13.1 ℃ (55.58 ℉)laagste temperatuur: 4.7 ℃ (40.46 ℉)regenval: 39.4mmregenachtige dagen: -
Naratemperatuur: 6.3 ℃ (43.34 ℉)hoogste temperatuur: 11.5 ℃ (52.7 ℉)laagste temperatuur: 1.9 ℃ (35.42 ℉)regenval: 40.4mmregenachtige dagen: -
Osakatemperatuur: - hoogste temperatuur: 12.3 ℃ (54.14 ℉)laagste temperatuur: 5.3 ℃ (41.54 ℉)regenval: 44.3mmregenachtige dagen: 5.5
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.