Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Kroatië

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Kroatië te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Europa - Kroatië

Welk weer te verwachten in Kroatië

Het klimaat van Kroatië is mediterraan aan de Adriatische kust, maar continentaal in andere delen van het land. Continentaal klimaat biedt hete zomers en koude winters, maar u kunt milde winters en warme droge zomers langs de kust verwachten. De minste regen valt op de buitenste eilanden.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: Banovci, Baska Voda, Baška, Beli, Biograd na Moru, Bratuš, Brač, Brijuni, Cavtat, Central Croatia, Cres, Dalmatia, Drvenik, Dubrovnik, Dubrovnik Neretva, Dugi Otok, Fažana, Hvar, Istria, Karlovac, Klek, Komarna, Kornati National Park, Korčula, Krapina, Krapinske Toplice, Krk, Krka National Park, Kvarner, Liberland, Lošinj, Lumbarda, Makarska, Mali Lošinj, Malinska, Maslinica, Mljet, Motovun, Murter, Njivice, Northern Dalmatia, Novalja, Omiš, Opatija, Orebić, Osijek, Pag, Pašman, Plitvice Lakes National Park, Ploče, Poreč, Promajna, Pula, Punat, Rab, Ražanac, Rijeka, Rovinj, Rtina, Samobor, Senj, Sisak, Slavonia, Slavonski Brod, Solta, Split, Split Dalmatia, Ston, Telašćica Nature Park, Town Krk, Trogir, Umag, Unije, Varaždin, Vinisce, Vis, Vrbnik, Vrbovec, Vrsar, Vukovar, Zadar, Zagreb, Đakovo, Šibenik.

Laten we nu eens kijken welk weer u kunt verwachten in het gebied rond de hoofdstad en in veel andere steden. De warmste maand hier is juli, de gemiddelde maximumtemperatuur is 26.5 ℃ (79.7 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 14.2 ℃ (57.56 ℉). De koudste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 3.4 ℃ (38.12 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is -3.8 ℃ (25.16 ℉). De meest regenachtige maand hier is juni, het gemiddelde aantal regendagen is 13.7. De minst regenachtige maand is hier september, het gemiddelde aantal regendagen is 9.8.

Wanneer u naar sommige plaatsen in Kroatië reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier Dinara (1831 m) en het laagste punt is Adriatic Sea (0 m). Dus de hoogteverschillen in dit land zijn niet verwaarloosbaar en je zou verwachten dat het weer anders is op plaatsen in verschillende hoogtes. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Kroatië te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Kroatië in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Kroatië in januari is 3.4 ℃ (38.12 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -3.8 ℃ (25.16 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 4.05 ℃ (39.29 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 4.9 ℃ (40.82 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 10.8. De gemiddelde regenval is 47.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 8:43 (uren en minuten), in midden in de maand 9:04 en aan het einde van de maand 9:38.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Kroatië in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Kroatië in februari is 6.4 ℃ (43.52 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -2.3 ℃ (27.86 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 4.9 ℃ (40.82 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 9.05 ℃ (48.29 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 10.1. De gemiddelde regenval is 42.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:38 (uren en minuten), in midden in de maand 10:20 en aan het einde van de maand 11:07.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Kroatië in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Kroatië in maart is 11.7 ℃ (53.06 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 1.1 ℃ (33.98 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 9.05 ℃ (48.29 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 14.1 ℃ (57.38 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 11.5. De gemiddelde regenval is 52.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:07 (uren en minuten), in midden in de maand 11:55 en aan het einde van de maand 12:44.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Kroatië in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Kroatië in april is 16.5 ℃ (61.7 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 5.2 ℃ (41.36 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 14.1 ℃ (57.38 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.25 ℃ (66.65 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 12.6. De gemiddelde regenval is 62.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:44 (uren en minuten), in midden in de maand 13:32 en aan het einde van de maand 14:16.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Kroatië in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Kroatië in mei is 22 ℃ (71.6 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 9.5 ℃ (49.1 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.25 ℃ (66.65 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.45 ℃ (74.21 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 12.9. De gemiddelde regenval is 78.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:16 (uren en minuten), in midden in de maand 14:56 en aan het einde van de maand 15:25.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Kroatië in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Kroatië in juni is 24.9 ℃ (76.82 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 12.8 ℃ (55.04 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.45 ℃ (74.21 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.7 ℃ (78.26 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 13.7. De gemiddelde regenval is 101.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 15:25 (uren en minuten), in midden in de maand 15:41 en aan het einde van de maand 15:41.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Kroatië in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Kroatië in juli is 26.5 ℃ (79.7 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 14.2 ℃ (57.56 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.7 ℃ (78.26 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.45 ℃ (79.61 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 10.7. De gemiddelde regenval is 81 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 15:41 (uren en minuten), in midden in de maand 15:24 en aan het einde van de maand 14:54.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Kroatië in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Kroatië in augustus is 26.4 ℃ (79.52 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 13.9 ℃ (57.02 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.45 ℃ (79.61 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.7 ℃ (76.46 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 10.2. De gemiddelde regenval is 91 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:54 (uren en minuten), in midden in de maand 14:14 en aan het einde van de maand 13:30.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Kroatië in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Kroatië in september is 23 ℃ (73.4 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 10.4 ℃ (50.72 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.7 ℃ (76.46 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.65 ℃ (67.37 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 9.8. De gemiddelde regenval is 83.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:30 (uren en minuten), in midden in de maand 12:43 en aan het einde van de maand 11:55.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Kroatië in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Kroatië in oktober is 16.3 ℃ (61.34 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 6.1 ℃ (42.98 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.65 ℃ (67.37 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 12.85 ℃ (55.13 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 10.4. De gemiddelde regenval is 72.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:55 (uren en minuten), in midden in de maand 11:07 en aan het einde van de maand 10:21.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Kroatië in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Kroatië in november is 9.4 ℃ (48.92 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 2 ℃ (35.6 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 12.85 ℃ (55.13 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 7.05 ℃ (44.69 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 12.2. De gemiddelde regenval is 85.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:21 (uren en minuten), in midden in de maand 9:39 en aan het einde van de maand 9:05.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Kroatië in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Kroatië in december is 4.7 ℃ (40.46 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -1.7 ℃ (28.94 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 7.05 ℃ (44.69 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 4.05 ℃ (39.29 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 11.9. De gemiddelde regenval is 64.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:05 (uren en minuten), in midden in de maand 8:44 en aan het einde van de maand 8:40.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Kroatië kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Zagrebtemperatuur: - hoogste temperatuur: 4.7 ℃ (40.46 ℉)laagste temperatuur: -1.7 ℃ (28.94 ℉)regenval: 64.6mmregenachtige dagen: 11.9
Osijektemperatuur: - hoogste temperatuur: 4.7 ℃ (40.46 ℉)laagste temperatuur: -1.3 ℃ (29.66 ℉)regenval: 54.6mmregenachtige dagen: 13.7
Rijekatemperatuur: - hoogste temperatuur: 10.3 ℃ (50.54 ℉)laagste temperatuur: 4.2 ℃ (39.56 ℉)regenval: 154.2mmregenachtige dagen: 11.8
Splittemperatuur: - hoogste temperatuur: 11.4 ℃ (52.52 ℉)laagste temperatuur: 7 ℃ (44.6 ℉)regenval: 106.2mmregenachtige dagen: 12.5
Dubrovniktemperatuur: - hoogste temperatuur: 13.6 ℃ (56.48 ℉)laagste temperatuur: 8 ℃ (46.4 ℉)regenval: 125.4mmregenachtige dagen: 12.6
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.