Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Mali

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Mali te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Afrika - Mali

Welk weer te verwachten in Mali

Het klimaat in Mali is subtropisch en soms droog. U kunt van februari tot juni warm en droog weer verwachten, en regenachtig, vochtig en mild weer van juni tot november. Het weer is koel en droog van november tot februari. Maar over het algemeen is Mali een van de heetste landen ter wereld, regens zijn hier vrij zeldzaam.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: Adrar des Ifoghas, Bamako, Bandiagara, Djenné, Dogon Country, Gao, Kayes, Kidal, Koulikoro, Mopti, Segou, Sikasso, Ségou, Timbuktu.

Laten we nu eens kijken welk weer u kunt verwachten in het gebied rond de hoofdstad en in veel andere steden. De warmste maand hier is april, de gemiddelde maximumtemperatuur is 40.3 ℃ (104.54 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 26 ℃ (78.8 ℉). De koudste maand hier is juli, de gemiddelde maximumtemperatuur is 31.8 ℃ (89.24 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 21.9 ℃ (71.42 ℉). De meest regenachtige maand hier is augustus, het gemiddelde aantal regendagen is 18.2. De minst regenachtige maand is hier december, het gemiddelde aantal regendagen is 0.1.

Wanneer u naar sommige plaatsen in Mali reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier Hombori Tondo (1155 m) en het laagste punt is Senegal River (23 m). Dus de hoogteverschillen in dit land zijn niet verwaarloosbaar en je zou verwachten dat het weer anders is op plaatsen in verschillende hoogtes. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Mali te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Mali in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Mali in januari is 33.6 ℃ (92.48 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 17.4 ℃ (63.32 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.65 ℃ (92.57 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 35.3 ℃ (95.54 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 0.2. De gemiddelde regenval is 0.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:23 (uren en minuten), in midden in de maand 11:27 en aan het einde van de maand 11:34.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Mali in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Mali in februari is 37 ℃ (98.6 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 20.3 ℃ (68.54 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 35.3 ℃ (95.54 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 37.85 ℃ (100.13 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 0.2. De gemiddelde regenval is 0.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:34 (uren en minuten), in midden in de maand 11:43 en aan het einde van de maand 11:53.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Mali in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Mali in maart is 38.7 ℃ (101.66 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 22.9 ℃ (73.22 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 37.85 ℃ (100.13 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 39.5 ℃ (103.1 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 0.6. De gemiddelde regenval is 2.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:53 (uren en minuten), in midden in de maand 12:03 en aan het einde van de maand 12:14.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Mali in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Mali in april is 40.3 ℃ (104.54 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 26 ℃ (78.8 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 39.5 ℃ (103.1 ℉). Op de eind april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 39.7 ℃ (103.46 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 3.3. De gemiddelde regenval is 19.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:14 (uren en minuten), in midden in de maand 12:24 en aan het einde van de maand 12:34.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Mali in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Mali in mei is 39.1 ℃ (102.38 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 25.7 ℃ (78.26 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 39.7 ℃ (103.46 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 37.4 ℃ (99.32 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 6.2. De gemiddelde regenval is 54.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:34 (uren en minuten), in midden in de maand 12:42 en aan het einde van de maand 12:48.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Mali in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Mali in juni is 35.7 ℃ (96.26 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 23.2 ℃ (73.76 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 37.4 ℃ (99.32 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.75 ℃ (92.75 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 7.8. De gemiddelde regenval is 135.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:48 (uren en minuten), in midden in de maand 12:51 en aan het einde van de maand 12:51.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Mali in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Mali in juli is 31.8 ℃ (89.24 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 21.9 ℃ (71.42 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.75 ℃ (92.75 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.8 ℃ (89.24 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 16.9. De gemiddelde regenval is 225.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:51 (uren en minuten), in midden in de maand 12:47 en aan het einde van de maand 12:41.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Mali in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Mali in augustus is 31.8 ℃ (89.24 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 22.2 ℃ (71.96 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.8 ℃ (89.24 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.15 ℃ (89.87 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 18.2. De gemiddelde regenval is 283.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:41 (uren en minuten), in midden in de maand 12:33 en aan het einde van de maand 12:24.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Mali in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Mali in september is 32.5 ℃ (90.5 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 22 ℃ (71.6 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.15 ℃ (89.87 ℉). Op de eind september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.35 ℃ (92.03 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 14.6. De gemiddelde regenval is 196.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:24 (uren en minuten), in midden in de maand 12:14 en aan het einde van de maand 12:03.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Mali in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Mali in oktober is 34.2 ℃ (93.56 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 21.5 ℃ (70.7 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.35 ℃ (92.03 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 35.3 ℃ (95.54 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 5.7. De gemiddelde regenval is 66.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:03 (uren en minuten), in midden in de maand 11:53 en aan het einde van de maand 11:43.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Mali in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Mali in november is 36.4 ℃ (97.52 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 19 ℃ (66.2 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 35.3 ℃ (95.54 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 35.05 ℃ (95.09 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 0.3. De gemiddelde regenval is 5.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:43 (uren en minuten), in midden in de maand 11:35 en aan het einde van de maand 11:28.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Mali in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Mali in december is 33.7 ℃ (92.66 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 17.2 ℃ (62.96 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 35.05 ℃ (95.09 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.65 ℃ (92.57 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 0.1. De gemiddelde regenval is 0.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:28 (uren en minuten), in midden in de maand 11:24 en aan het einde van de maand 11:23.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Mali kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Bamakotemperatuur: - hoogste temperatuur: 33.7 ℃ (92.66 ℉)laagste temperatuur: 17.2 ℃ (62.96 ℉)regenval: 0.5mmregenachtige dagen: 0.1
Kayestemperatuur: - hoogste temperatuur: 34.3 ℃ (93.74 ℉)laagste temperatuur: 17.1 ℃ (62.78 ℉)regenval: 1.1mmregenachtige dagen: 0
Sikassotemperatuur: - hoogste temperatuur: 33.3 ℃ (91.94 ℉)laagste temperatuur: 15.6 ℃ (60.08 ℉)regenval: 2mmregenachtige dagen: 0.2
Segoutemperatuur: - hoogste temperatuur: 32.9 ℃ (91.22 ℉)laagste temperatuur: 16.7 ℃ (62.06 ℉)regenval: 0.6mmregenachtige dagen: 0.1
Moptitemperatuur: - hoogste temperatuur: 31.5 ℃ (88.7 ℉)laagste temperatuur: 16.5 ℃ (61.7 ℉)regenval: 0.4mmregenachtige dagen: 0.1
Tombouctoutemperatuur: - hoogste temperatuur: 30.8 ℃ (87.44 ℉)laagste temperatuur: 13.7 ℃ (56.66 ℉)regenval: 0.2mmregenachtige dagen: 0.1
Gaotemperatuur: - hoogste temperatuur: 30.9 ℃ (87.62 ℉)laagste temperatuur: 16.4 ℃ (61.52 ℉)regenval: 0.1mmregenachtige dagen: 0.1
Kidaltemperatuur: - hoogste temperatuur: 29 ℃ (84.2 ℉)laagste temperatuur: 14 ℃ (57.2 ℉)regenval: 0.2mmregenachtige dagen: 0.3
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.