Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Man

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Man te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Europa - Man

Welk weer te verwachten in Man

Het klimaat van Isle of Man is gematigd. Je kunt koele zomers en milde winters verwachten, het is ongeveer een derde van de tijd bewolkt. Regendruppels zijn vaker dan in de meeste Britse eilanden.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: Calf of Man, Castletown, Douglas, Laxey, Peel, Port Erin, Port St Mary, Ramsey.

Laten we nu kijken wat voor weer je hier kunt verwachten. De warmste maand hier is juli, de gemiddelde maximumtemperatuur is 18.3 ℃ (64.94 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 11.7 ℃ (53.06 ℉). De koudste maand hier is februari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 7.7 ℃ (45.86 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 3 ℃ (37.4 ℉). De meest regenachtige maand hier is november, het gemiddelde aantal regendagen is 18.9. De minst regenachtige maand is hier juli, het gemiddelde aantal regendagen is 13.2.

Wanneer u naar sommige plaatsen in Man reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier Snaefell (621 m) en het laagste punt is Irish Sea (0 m). Er zijn dus geen grote hoogteverschillen in dit land. Maar de hoogte beïnvloedt het weer zelfs. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Man te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Man in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Man in januari is 7.9 ℃ (46.22 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 3.7 ℃ (38.66 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 8.5 ℃ (47.3 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 7.8 ℃ (46.04 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 18. De gemiddelde regenval is 85 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 7:25 (uren en minuten), in midden in de maand 7:55 en aan het einde van de maand 8:44.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Man in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Man in februari is 7.7 ℃ (45.86 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 3 ℃ (37.4 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 7.8 ℃ (46.04 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 8.25 ℃ (46.85 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 15.2. De gemiddelde regenval is 60.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 8:44 (uren en minuten), in midden in de maand 9:43 en aan het einde van de maand 10:47.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Man in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Man in maart is 8.8 ℃ (47.84 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 4 ℃ (39.2 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 8.25 ℃ (46.85 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 9.8 ℃ (49.64 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 16.1. De gemiddelde regenval is 65.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:47 (uren en minuten), in midden in de maand 11:52 en aan het einde van de maand 12:58.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Man in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Man in april is 10.8 ℃ (51.44 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 5.1 ℃ (41.18 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 9.8 ℃ (49.64 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 12.3 ℃ (54.14 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 13.9. De gemiddelde regenval is 56 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:58 (uren en minuten), in midden in de maand 14:03 en aan het einde van de maand 15:05.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Man in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Man in mei is 13.8 ℃ (56.84 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 7.3 ℃ (45.14 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 12.3 ℃ (54.14 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 15.1 ℃ (59.18 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 13.9. De gemiddelde regenval is 50.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 15:05 (uren en minuten), in midden in de maand 16:01 en aan het einde van de maand 16:44.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Man in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Man in juni is 16.4 ℃ (61.52 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 10.1 ℃ (50.18 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 15.1 ℃ (59.18 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 17.35 ℃ (63.23 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 13.4. De gemiddelde regenval is 55.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 16:44 (uren en minuten), in midden in de maand 17:09 en aan het einde van de maand 17:08.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Man in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Man in juli is 18.3 ℃ (64.94 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 11.7 ℃ (53.06 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 17.35 ℃ (63.23 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 17.95 ℃ (64.31 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 13.2. De gemiddelde regenval is 55.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 17:08 (uren en minuten), in midden in de maand 16:42 en aan het einde van de maand 15:58.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Man in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Man in augustus is 17.6 ℃ (63.68 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 11.9 ℃ (53.42 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 17.95 ℃ (64.31 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16.95 ℃ (62.51 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 14.2. De gemiddelde regenval is 67.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 15:58 (uren en minuten), in midden in de maand 15:02 en aan het einde van de maand 14:01.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Man in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Man in september is 16.3 ℃ (61.34 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 11 ℃ (51.8 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16.95 ℃ (62.51 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 14.85 ℃ (58.73 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 14.9. De gemiddelde regenval is 80.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:01 (uren en minuten), in midden in de maand 12:57 en aan het einde van de maand 11:52.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Man in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Man in oktober is 13.4 ℃ (56.12 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 9.1 ℃ (48.38 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 14.85 ℃ (58.73 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 11.95 ℃ (53.51 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 17.3. De gemiddelde regenval is 96.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:52 (uren en minuten), in midden in de maand 10:47 en aan het einde van de maand 9:44.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Man in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Man in november is 10.5 ℃ (50.9 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 6 ℃ (42.8 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 11.95 ℃ (53.51 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 9.8 ℃ (49.64 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 18.9. De gemiddelde regenval is 98.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:44 (uren en minuten), in midden in de maand 8:45 en aan het einde van de maand 7:56.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Man in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Man in december is 9.1 ℃ (48.38 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 4.6 ℃ (40.28 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 9.8 ℃ (49.64 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 8.5 ℃ (47.3 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 18.7. De gemiddelde regenval is 95.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 7:56 (uren en minuten), in midden in de maand 7:25 en aan het einde van de maand 7:20.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.