Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i Marokko

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til Marokko? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.

Hjem - Afrika - Marokko

Hvilket vær kan du forvente i Marokko

Klimaet i Marokko er Middelhavet, i hvert fall langs Middelhavskysten. I sørøst er klimaet tørt. I nordvest er klimaet temperert. Du kan forvente mer ekstremt vær i det indre av landet.

Når du snakker om det vanlige været i dette landet, er informasjonen relevant for eksempel for disse populære stedene: Agadir, Aglou, Alnif, Amizmiz, Anti Atlas, Asilah, Asni, Azrou, Aït Benhaddou, Casablanca, Chefchaouen, El Jadida, Erfoud, Erg Chebbi, Essaouira, Fez, Guelmim, High Atlas, Ifrane, Ikkiss, Imlil, Imouzzer, Itzer, Jerada, Khamlia, Khoukhate, Larache, M'Hamid, M'Rirt, Marigha, Marrakech, Mediterranean Morocco, Meknes, Merzouga, Middle Atlas, Midelt, Mirleft, Moulay Idriss, Nador, Nkob, North Atlantic Coast, Ouarzazate, Oued Laou, Oujda, Oukaimeden, Ourika Valley, Rabat, Rissani, Saharan Morocco, Setti Fatma, Sidi Ifni, Souss Massa National Park, South Atlantic Coast, Tacheddirt, Tafraoute, Taghazout, Tangier, Tarfaya, Taroudannt, Taza, Tinerhir, Tiznit, Toubkal National Park, Tétouan, Zagora, Zaouiate Oued Ifrane.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente i området rundt hovedstaden og i mange andre byer. Den varmeste måneden her er Juli, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 27.5 ℃ (81.5 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 18 ℃ (64.4 ℉). Den kaldeste måneden her er Januar, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 18 ℃ (64.4 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 8.7 ℃ (47.66 ℉).

Når du reiser til noen steder i Marokko, må du alltid vurdere høyden på stedet også. Det høyeste punktet her er Jebel Toubkal (4165 m) og det laveste punktet er Sebkha Tah (-59 m). Så det er store forskjeller i høyder i dette landet og været er derfor veldig forskjellig i dem. Husk at temperaturen vanligvis avtar med 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m, avhengig av de andre forholdene. (Og vi må legge til at i den spesielle tilstanden termisk inversjon, selv temperaturen kan være høyere i høyere høyder.)

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til Marokko. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Januar

Typisk (vanlig) vær i Marokko i Januar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Marokko i Januar er 18 ℃ (64.4 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 8.7 ℃ (47.66 ℉). På begynnelsen Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 18.2 ℃ (64.76 ℉). På slutten Januar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 18 ℃ (64.4 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 76.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 9:55 (timer og minutter), i midten av måneden 10:08 og i slutten av måneden 10:29.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Februar

Typisk (vanlig) vær i Marokko i Februar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Marokko i Februar er 18 ℃ (64.4 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 9.1 ℃ (48.38 ℉). På begynnelsen Februar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 18 ℃ (64.4 ℉). På slutten Februar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 19.05 ℃ (66.29 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 74.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:29 (timer og minutter), i midten av måneden 10:56 og i slutten av måneden 11:27.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mars

Typisk (vanlig) vær i Marokko i Mars er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Marokko i Mars er 20.1 ℃ (68.18 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 9.6 ℃ (49.28 ℉). På begynnelsen Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 19.05 ℃ (66.29 ℉). På slutten Mars du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 20.45 ℃ (68.81 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 61.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:27 (timer og minutter), i midten av måneden 11:59 og i slutten av måneden 12:31.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

April

Typisk (vanlig) vær i Marokko i April er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Marokko i April er 20.8 ℃ (69.44 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 11.1 ℃ (51.98 ℉). På begynnelsen April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 20.45 ℃ (68.81 ℉). På slutten April du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 21.7 ℃ (71.06 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 63.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:31 (timer og minutter), i midten av måneden 13:02 og i slutten av måneden 13:30.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mai

Typisk (vanlig) vær i Marokko i Mai er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Marokko i Mai er 22.6 ℃ (72.68 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 13 ℃ (55.4 ℉). På begynnelsen Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 21.7 ℃ (71.06 ℉). På slutten Mai du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 23.6 ℃ (74.48 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 25.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:30 (timer og minutter), i midten av måneden 13:55 og i slutten av måneden 14:14.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juni

Typisk (vanlig) vær i Marokko i Juni er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Marokko i Juni er 24.6 ℃ (76.28 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 16.2 ℃ (61.16 ℉). På begynnelsen Juni du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 23.6 ℃ (74.48 ℉). På slutten Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.05 ℃ (78.89 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 6.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 14:14 (timer og minutter), i midten av måneden 14:24 og i slutten av måneden 14:24.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juli

Typisk (vanlig) vær i Marokko i Juli er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Marokko i Juli er 27.5 ℃ (81.5 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 18 ℃ (64.4 ℉). På begynnelsen Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.05 ℃ (78.89 ℉). På slutten Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.3 ℃ (81.14 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 0.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 14:24 (timer og minutter), i midten av måneden 14:13 og i slutten av måneden 13:54.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

August

Typisk (vanlig) vær i Marokko i August er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Marokko i August er 27.1 ℃ (80.78 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 18.2 ℃ (64.76 ℉). På begynnelsen August du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.3 ℃ (81.14 ℉). På slutten August du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.3 ℃ (81.14 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 1.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:54 (timer og minutter), i midten av måneden 13:29 og i slutten av måneden 13:01.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

September

Typisk (vanlig) vær i Marokko i September er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Marokko i September er 27.5 ℃ (81.5 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 17.4 ℃ (63.32 ℉). På begynnelsen September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.3 ℃ (81.14 ℉). På slutten September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.3 ℃ (79.34 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 5.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:01 (timer og minutter), i midten av måneden 12:30 og i slutten av måneden 11:58.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i Marokko i Oktober er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Marokko i Oktober er 25.1 ℃ (77.18 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 14.4 ℃ (57.92 ℉). På begynnelsen Oktober du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.3 ℃ (79.34 ℉). På slutten Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 23 ℃ (73.4 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 42.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:58 (timer og minutter), i midten av måneden 11:27 og i slutten av måneden 10:57.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

November

Typisk (vanlig) vær i Marokko i November er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Marokko i November er 20.9 ℃ (69.62 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 11.9 ℃ (53.42 ℉). På begynnelsen November du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 23 ℃ (73.4 ℉). På slutten November du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 19.65 ℃ (67.37 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 94.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:57 (timer og minutter), i midten av måneden 10:30 og i slutten av måneden 10:08.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Desember

Typisk (vanlig) vær i Marokko i Desember er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Marokko i Desember er 18.4 ℃ (65.12 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 9.1 ℃ (48.38 ℉). På begynnelsen Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 19.65 ℃ (67.37 ℉). På slutten Desember du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 18.2 ℃ (64.76 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 101.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:08 (timer og minutter), i midten av måneden 9:55 og i slutten av måneden 9:53.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Nedenfor er gjennomsnittlige verdier, slik at du kan vurdere de typiske været i Marokko på disse stedene. Tegnet '-' betyr at vi ikke har nok data for dette elementet.

Casablancatemperatur: - høyeste temperatur: 19.5 ℃ (67.1 ℉)laveste temperatur: 11.3 ℃ (52.34 ℉)nedbør: 105.4mmregnfulle dager: 12
Marrakechtemperatur: - høyeste temperatur: 20.6 ℃ (69.08 ℉)laveste temperatur: 8.6 ℃ (47.48 ℉)nedbør: 33.7mmregnfulle dager: 6.9
Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.