Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Marokko

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Marokko te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Afrika - Marokko

Welk weer te verwachten in Marokko

Het klimaat in Marokko is mediterraan, tenminste langs de Middellandse Zeekust. In het zuidoosten is het klimaat droog. In het noordwesten is het klimaat gematigd. U kunt meer extreem weer verwachten in het binnenland van het land.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: Agadir, Aglou, Alnif, Amizmiz, Anti Atlas, Asilah, Asni, Azrou, Aït Benhaddou, Casablanca, Chefchaouen, El Jadida, Erfoud, Erg Chebbi, Essaouira, Fez, Guelmim, High Atlas, Ifrane, Ikkiss, Imlil, Imouzzer, Itzer, Jerada, Khamlia, Khoukhate, Larache, M'Hamid, M'Rirt, Marigha, Marrakech, Mediterranean Morocco, Meknes, Merzouga, Middle Atlas, Midelt, Mirleft, Moulay Idriss, Nador, Nkob, North Atlantic Coast, Ouarzazate, Oued Laou, Oujda, Oukaimeden, Ourika Valley, Rabat, Rissani, Saharan Morocco, Setti Fatma, Sidi Ifni, Souss Massa National Park, South Atlantic Coast, Tacheddirt, Tafraoute, Taghazout, Tangier, Tarfaya, Taroudannt, Taza, Tinerhir, Tiznit, Toubkal National Park, Tétouan, Zagora, Zaouiate Oued Ifrane.

Laten we nu eens kijken welk weer u kunt verwachten in het gebied rond de hoofdstad en in veel andere steden. De warmste maand hier is juli, de gemiddelde maximumtemperatuur is 27.5 ℃ (81.5 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 18 ℃ (64.4 ℉). De koudste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 18 ℃ (64.4 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 8.7 ℃ (47.66 ℉).

Wanneer u naar sommige plaatsen in Marokko reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier Jebel Toubkal (4165 m) en het laagste punt is Sebkha Tah (-59 m). Er zijn dus enorme hoogteverschillen in dit land en daarom is het weer heel anders. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Marokko te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Marokko in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Marokko in januari is 18 ℃ (64.4 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 8.7 ℃ (47.66 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 18.2 ℃ (64.76 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 18 ℃ (64.4 ℉). De gemiddelde regenval is 76.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:55 (uren en minuten), in midden in de maand 10:08 en aan het einde van de maand 10:29.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Marokko in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Marokko in februari is 18 ℃ (64.4 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 9.1 ℃ (48.38 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 18 ℃ (64.4 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.05 ℃ (66.29 ℉). De gemiddelde regenval is 74.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:29 (uren en minuten), in midden in de maand 10:56 en aan het einde van de maand 11:27.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Marokko in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Marokko in maart is 20.1 ℃ (68.18 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 9.6 ℃ (49.28 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.05 ℃ (66.29 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.45 ℃ (68.81 ℉). De gemiddelde regenval is 61.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:27 (uren en minuten), in midden in de maand 11:59 en aan het einde van de maand 12:31.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Marokko in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Marokko in april is 20.8 ℃ (69.44 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 11.1 ℃ (51.98 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.45 ℃ (68.81 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.7 ℃ (71.06 ℉). De gemiddelde regenval is 63.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:31 (uren en minuten), in midden in de maand 13:02 en aan het einde van de maand 13:30.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Marokko in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Marokko in mei is 22.6 ℃ (72.68 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 13 ℃ (55.4 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.7 ℃ (71.06 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.6 ℃ (74.48 ℉). De gemiddelde regenval is 25.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:30 (uren en minuten), in midden in de maand 13:55 en aan het einde van de maand 14:14.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Marokko in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Marokko in juni is 24.6 ℃ (76.28 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 16.2 ℃ (61.16 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.6 ℃ (74.48 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.05 ℃ (78.89 ℉). De gemiddelde regenval is 6.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:14 (uren en minuten), in midden in de maand 14:24 en aan het einde van de maand 14:24.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Marokko in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Marokko in juli is 27.5 ℃ (81.5 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 18 ℃ (64.4 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.05 ℃ (78.89 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.3 ℃ (81.14 ℉). De gemiddelde regenval is 0.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:24 (uren en minuten), in midden in de maand 14:13 en aan het einde van de maand 13:54.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Marokko in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Marokko in augustus is 27.1 ℃ (80.78 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 18.2 ℃ (64.76 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.3 ℃ (81.14 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.3 ℃ (81.14 ℉). De gemiddelde regenval is 1.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:54 (uren en minuten), in midden in de maand 13:29 en aan het einde van de maand 13:01.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Marokko in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Marokko in september is 27.5 ℃ (81.5 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 17.4 ℃ (63.32 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.3 ℃ (81.14 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.3 ℃ (79.34 ℉). De gemiddelde regenval is 5.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:01 (uren en minuten), in midden in de maand 12:30 en aan het einde van de maand 11:58.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Marokko in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Marokko in oktober is 25.1 ℃ (77.18 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 14.4 ℃ (57.92 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.3 ℃ (79.34 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23 ℃ (73.4 ℉). De gemiddelde regenval is 42.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:58 (uren en minuten), in midden in de maand 11:27 en aan het einde van de maand 10:57.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Marokko in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Marokko in november is 20.9 ℃ (69.62 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 11.9 ℃ (53.42 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23 ℃ (73.4 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.65 ℃ (67.37 ℉). De gemiddelde regenval is 94.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:57 (uren en minuten), in midden in de maand 10:30 en aan het einde van de maand 10:08.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Marokko in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Marokko in december is 18.4 ℃ (65.12 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 9.1 ℃ (48.38 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.65 ℃ (67.37 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 18.2 ℃ (64.76 ℉). De gemiddelde regenval is 101.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:08 (uren en minuten), in midden in de maand 9:55 en aan het einde van de maand 9:53.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Marokko kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Casablancatemperatuur: - hoogste temperatuur: 19.5 ℃ (67.1 ℉)laagste temperatuur: 11.3 ℃ (52.34 ℉)regenval: 105.4mmregenachtige dagen: 12
Marrakechtemperatuur: - hoogste temperatuur: 20.6 ℃ (69.08 ℉)laagste temperatuur: 8.6 ℃ (47.48 ℉)regenval: 33.7mmregenachtige dagen: 6.9
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.