Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i Mongolia

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til Mongolia? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.

Hjem - Asia - Mongolia

Hvilket vær kan du forvente i Mongolia

Klimaet i Mongolia er vanligvis kaldt og tørt, kontinentalt. Du kan forvente store daglige og sesongvariasjoner av temperatur. Vintrene er kalde og somre er korte her, de fleste nedbør skjer i løpet av sommeren og er høyest i nord. Søren er veldig tørr.

Når du snakker om det vanlige været i dette landet, er informasjonen relevant for eksempel for disse populære stedene: Altai, Altai Tavan Bogd National Park, Arvayheer, Baruun Urt, Bayanhongor, Bulgan, Central Mongolia, Choibalsan, Dalanzadgad, Darkhan, Eastern Mongolia, Erdenet, Gobi, Gobi Gurvan Saikhan National Park, Gorkhi Terelj National Park, Gun Galuut Nature Reserve, Hovd, Hutag Ondor, Karakorum, Khognokhan Natural Reserve, Khustain Nuruu National Park, Mandalgovĭ, Mörön, Northern Mongolia, Ondorkhaan, Sainshand, Sühbaatar, Tsambagarav National Park, Tsetserleg, Ulaanbaatar, Ulaangom, Uliastai, Western Mongolia, Zamyn Üüd, Zuunmod, Ölgii.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente i området rundt hovedstaden og i mange andre byer. Den varmeste måneden her er Juli, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 21.5 ℃ (70.7 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 10.3 ℃ (50.54 ℉). Den kaldeste måneden her er Januar, gjennomsnittlig maksimal temperatur er -14 ℃ (6.8 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er -25.4 ℃ (-13.72 ℉). Den mest regnfulle måneden her er Juli, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 17.7. Den minste regnfulle måneden her er Februar, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 4.9.

Når du reiser til noen steder i Mongolia, må du alltid vurdere høyden på stedet også. Det høyeste punktet her er Nayramadlin Orgil (Khuiten Peak) (4374 m) og det laveste punktet er Hoh Nuur (560 m). Så det er store forskjeller i høyder i dette landet og været er derfor veldig forskjellig i dem. Husk at temperaturen vanligvis avtar med 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m, avhengig av de andre forholdene. (Og vi må legge til at i den spesielle tilstanden termisk inversjon, selv temperaturen kan være høyere i høyere høyder.)

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til Mongolia. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Januar

Typisk (vanlig) vær i Mongolia i Januar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Mongolia i Januar er -14 ℃ (6.8 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -25.4 ℃ (-13.72 ℉). På begynnelsen Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt -12.75 ℃ (9.05 ℉). På slutten Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt -11.45 ℃ (11.39 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Januar er 6.8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 8:26 (timer og minutter), i midten av måneden 8:49 og i slutten av måneden 9:26.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Februar

Typisk (vanlig) vær i Mongolia i Februar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Mongolia i Februar er -8.9 ℃ (15.98 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -21.1 ℃ (-5.98 ℉). På begynnelsen Februar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt -11.45 ℃ (11.39 ℉). På slutten Februar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt -4.75 ℃ (23.45 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Februar er 4.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 1.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 9:26 (timer og minutter), i midten av måneden 10:12 og i slutten av måneden 11:02.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mars

Typisk (vanlig) vær i Mongolia i Mars er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Mongolia i Mars er -0.6 ℃ (30.92 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -13.6 ℃ (7.52 ℉). På begynnelsen Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt -4.75 ℃ (23.45 ℉). På slutten Mars du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 4.25 ℃ (39.65 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mars er 6.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 3.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:02 (timer og minutter), i midten av måneden 11:55 og i slutten av måneden 12:47.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

April

Typisk (vanlig) vær i Mongolia i April er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Mongolia i April er 9.1 ℃ (48.38 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -5 ℃ (23 ℉). På begynnelsen April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 4.25 ℃ (39.65 ℉). På slutten April du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 13.05 ℃ (55.49 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i April er 8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 8.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:47 (timer og minutter), i midten av måneden 13:38 og i slutten av måneden 14:27.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mai

Typisk (vanlig) vær i Mongolia i Mai er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Mongolia i Mai er 17 ℃ (62.6 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 2.5 ℃ (36.5 ℉). På begynnelsen Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 13.05 ℃ (55.49 ℉). På slutten Mai du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 19.1 ℃ (66.38 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mai er 7.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 13.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 14:27 (timer og minutter), i midten av måneden 15:09 og i slutten av måneden 15:42.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juni

Typisk (vanlig) vær i Mongolia i Juni er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Mongolia i Juni er 21.2 ℃ (70.16 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 7.9 ℃ (46.22 ℉). På begynnelsen Juni du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 19.1 ℃ (66.38 ℉). På slutten Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 21.35 ℃ (70.43 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juni er 14.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 50.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 15:42 (timer og minutter), i midten av måneden 16:00 og i slutten av måneden 15:59.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juli

Typisk (vanlig) vær i Mongolia i Juli er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Mongolia i Juli er 21.5 ℃ (70.7 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 10.3 ℃ (50.54 ℉). På begynnelsen Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 21.35 ℃ (70.43 ℉). På slutten Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 20.7 ℃ (69.26 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juli er 17.7. Den gjennomsnittlige nedbøren er 64.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 15:59 (timer og minutter), i midten av måneden 15:40 og i slutten av måneden 15:07.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

August

Typisk (vanlig) vær i Mongolia i August er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Mongolia i August er 19.9 ℃ (67.82 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 7.6 ℃ (45.68 ℉). På begynnelsen August du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 20.7 ℃ (69.26 ℉). På slutten August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 17.35 ℃ (63.23 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i August er 15.7. Den gjennomsnittlige nedbøren er 77.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 15:07 (timer og minutter), i midten av måneden 14:25 og i slutten av måneden 13:37.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

September

Typisk (vanlig) vær i Mongolia i September er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Mongolia i September er 14.8 ℃ (58.64 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 1.7 ℃ (35.06 ℉). På begynnelsen September du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 17.35 ℃ (63.23 ℉). På slutten September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 11.6 ℃ (52.88 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i September er 9.8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 32.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:37 (timer og minutter), i midten av måneden 12:46 og i slutten av måneden 11:54.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i Mongolia i Oktober er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Mongolia i Oktober er 8.4 ℃ (47.12 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -4.5 ℃ (23.9 ℉). På begynnelsen Oktober du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 11.6 ℃ (52.88 ℉). På slutten Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 2.55 ℃ (36.59 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Oktober er 7.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 8.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:54 (timer og minutter), i midten av måneden 11:03 og i slutten av måneden 10:13.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

November

Typisk (vanlig) vær i Mongolia i November er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Mongolia i November er -3.3 ℃ (26.06 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -14.5 ℃ (5.9 ℉). På begynnelsen November du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 2.55 ℃ (36.59 ℉). På slutten November du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt -7.4 ℃ (18.68 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i November er 8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:13 (timer og minutter), i midten av måneden 9:27 og i slutten av måneden 8:50.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Desember

Typisk (vanlig) vær i Mongolia i Desember er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Mongolia i Desember er -11.5 ℃ (11.3 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -21.3 ℃ (-6.34 ℉). På begynnelsen Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt -7.4 ℃ (18.68 ℉). På slutten Desember du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt -12.75 ℃ (9.05 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Desember er 8.8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 3.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 8:50 (timer og minutter), i midten av måneden 8:27 og i slutten av måneden 8:23.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Nedenfor er gjennomsnittlige verdier, slik at du kan vurdere de typiske været i Mongolia på disse stedene. Tegnet '-' betyr at vi ikke har nok data for dette elementet.

Ulaanbaatartemperatur: - høyeste temperatur: -11.5 ℃ (11.3 ℉)laveste temperatur: -21.3 ℃ (-6.34 ℉)nedbør: 3.2mmregnfulle dager: 8.8
Khovdtemperatur: - høyeste temperatur: -11.7 ℃ (10.94 ℉)laveste temperatur: -24.4 ℃ (-11.92 ℉)nedbør: 1.5mmregnfulle dager: 4.1
Darkhantemperatur: - høyeste temperatur: -11.7 ℃ (10.94 ℉)laveste temperatur: -25.8 ℃ (-14.44 ℉)nedbør: 5.2mmregnfulle dager: 7.8
Erdenettemperatur: - høyeste temperatur: -8.4 ℃ (16.88 ℉)laveste temperatur: -18.3 ℃ (-0.94 ℉)nedbør: 3.6mmregnfulle dager: 5.9
Dalanzadgadtemperatur: - høyeste temperatur: -4.3 ℃ (24.26 ℉)laveste temperatur: -17 ℃ (1.4 ℉)nedbør: 1.1mmregnfulle dager: 4.1
Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.