Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Mongolië

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Mongolië te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Azië - Mongolië

Welk weer te verwachten in Mongolië

Het klimaat in Mongolië is over het algemeen koud en droog, continentaal. U kunt grote dagelijkse en seizoensvariaties van de temperatuur verwachten. De winters zijn koud en de zomers zijn hier kort, de meeste neerslag treedt op in de zomer en is het hoogst in het noorden. Het zuiden is erg droog.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: Altai, Altai Tavan Bogd National Park, Arvayheer, Baruun Urt, Bayanhongor, Bulgan, Central Mongolia, Choibalsan, Dalanzadgad, Darkhan, Eastern Mongolia, Erdenet, Gobi, Gobi Gurvan Saikhan National Park, Gorkhi Terelj National Park, Gun Galuut Nature Reserve, Hovd, Hutag Ondor, Karakorum, Khognokhan Natural Reserve, Khustain Nuruu National Park, Mandalgovĭ, Mörön, Northern Mongolia, Ondorkhaan, Sainshand, Sühbaatar, Tsambagarav National Park, Tsetserleg, Ulaanbaatar, Ulaangom, Uliastai, Western Mongolia, Zamyn Üüd, Zuunmod, Ölgii.

Laten we nu eens kijken welk weer u kunt verwachten in het gebied rond de hoofdstad en in veel andere steden. De warmste maand hier is juli, de gemiddelde maximumtemperatuur is 21.5 ℃ (70.7 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 10.3 ℃ (50.54 ℉). De koudste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is -14 ℃ (6.8 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is -25.4 ℃ (-13.72 ℉). De meest regenachtige maand hier is juli, het gemiddelde aantal regendagen is 17.7. De minst regenachtige maand is hier februari, het gemiddelde aantal regendagen is 4.9.

Wanneer u naar sommige plaatsen in Mongolië reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier Nayramadlin Orgil (Khuiten Peak) (4374 m) en het laagste punt is Hoh Nuur (560 m). Er zijn dus enorme hoogteverschillen in dit land en daarom is het weer heel anders. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Mongolië te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Mongolië in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Mongolië in januari is -14 ℃ (6.8 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -25.4 ℃ (-13.72 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -12.75 ℃ (9.05 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -11.45 ℃ (11.39 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 6.8. De gemiddelde regenval is 2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 8:26 (uren en minuten), in midden in de maand 8:49 en aan het einde van de maand 9:26.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Mongolië in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Mongolië in februari is -8.9 ℃ (15.98 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -21.1 ℃ (-5.98 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -11.45 ℃ (11.39 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -4.75 ℃ (23.45 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 4.9. De gemiddelde regenval is 1.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:26 (uren en minuten), in midden in de maand 10:12 en aan het einde van de maand 11:02.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Mongolië in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Mongolië in maart is -0.6 ℃ (30.92 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -13.6 ℃ (7.52 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -4.75 ℃ (23.45 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 4.25 ℃ (39.65 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 6.9. De gemiddelde regenval is 3.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:02 (uren en minuten), in midden in de maand 11:55 en aan het einde van de maand 12:47.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Mongolië in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Mongolië in april is 9.1 ℃ (48.38 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -5 ℃ (23 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 4.25 ℃ (39.65 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 13.05 ℃ (55.49 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 8. De gemiddelde regenval is 8.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:47 (uren en minuten), in midden in de maand 13:38 en aan het einde van de maand 14:27.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Mongolië in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Mongolië in mei is 17 ℃ (62.6 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 2.5 ℃ (36.5 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 13.05 ℃ (55.49 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.1 ℃ (66.38 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 7.9. De gemiddelde regenval is 13.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:27 (uren en minuten), in midden in de maand 15:09 en aan het einde van de maand 15:42.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Mongolië in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Mongolië in juni is 21.2 ℃ (70.16 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 7.9 ℃ (46.22 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.1 ℃ (66.38 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.35 ℃ (70.43 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 14.1. De gemiddelde regenval is 50.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 15:42 (uren en minuten), in midden in de maand 16:00 en aan het einde van de maand 15:59.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Mongolië in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Mongolië in juli is 21.5 ℃ (70.7 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 10.3 ℃ (50.54 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.35 ℃ (70.43 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.7 ℃ (69.26 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 17.7. De gemiddelde regenval is 64.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 15:59 (uren en minuten), in midden in de maand 15:40 en aan het einde van de maand 15:07.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Mongolië in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Mongolië in augustus is 19.9 ℃ (67.82 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 7.6 ℃ (45.68 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.7 ℃ (69.26 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 17.35 ℃ (63.23 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 15.7. De gemiddelde regenval is 77.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 15:07 (uren en minuten), in midden in de maand 14:25 en aan het einde van de maand 13:37.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Mongolië in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Mongolië in september is 14.8 ℃ (58.64 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 1.7 ℃ (35.06 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 17.35 ℃ (63.23 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 11.6 ℃ (52.88 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 9.8. De gemiddelde regenval is 32.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:37 (uren en minuten), in midden in de maand 12:46 en aan het einde van de maand 11:54.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Mongolië in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Mongolië in oktober is 8.4 ℃ (47.12 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -4.5 ℃ (23.9 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 11.6 ℃ (52.88 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 2.55 ℃ (36.59 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 7.1. De gemiddelde regenval is 8.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:54 (uren en minuten), in midden in de maand 11:03 en aan het einde van de maand 10:13.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Mongolië in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Mongolië in november is -3.3 ℃ (26.06 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -14.5 ℃ (5.9 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 2.55 ℃ (36.59 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -7.4 ℃ (18.68 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 8. De gemiddelde regenval is 5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:13 (uren en minuten), in midden in de maand 9:27 en aan het einde van de maand 8:50.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Mongolië in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Mongolië in december is -11.5 ℃ (11.3 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -21.3 ℃ (-6.34 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -7.4 ℃ (18.68 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -12.75 ℃ (9.05 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 8.8. De gemiddelde regenval is 3.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 8:50 (uren en minuten), in midden in de maand 8:27 en aan het einde van de maand 8:23.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Mongolië kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Ulaanbaatartemperatuur: - hoogste temperatuur: -11.5 ℃ (11.3 ℉)laagste temperatuur: -21.3 ℃ (-6.34 ℉)regenval: 3.2mmregenachtige dagen: 8.8
Khovdtemperatuur: - hoogste temperatuur: -11.7 ℃ (10.94 ℉)laagste temperatuur: -24.4 ℃ (-11.92 ℉)regenval: 1.5mmregenachtige dagen: 4.1
Darkhantemperatuur: - hoogste temperatuur: -11.7 ℃ (10.94 ℉)laagste temperatuur: -25.8 ℃ (-14.44 ℉)regenval: 5.2mmregenachtige dagen: 7.8
Erdenettemperatuur: - hoogste temperatuur: -8.4 ℃ (16.88 ℉)laagste temperatuur: -18.3 ℃ (-0.94 ℉)regenval: 3.6mmregenachtige dagen: 5.9
Dalanzadgadtemperatuur: - hoogste temperatuur: -4.3 ℃ (24.26 ℉)laagste temperatuur: -17 ℃ (1.4 ℉)regenval: 1.1mmregenachtige dagen: 4.1




Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.