Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Nederland

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Nederland te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Europa - Nederland

Welk weer te verwachten in Nederland

Het klimaat van Nederland is gematigd, zee. U kunt hier koele zomers en milde winters verwachten. De luchtvochtigheid is hier meestal behoorlijk hoog. Je kunt ook warmer weer verwachten van april tot oktober. De neerslag wordt het hele jaar door relatief gelijk verdeeld.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: Hertogenbosch, Aa en Hunze, Achterhoek, Alblasserwaard Drechtsteden, Alkmaar, Almelo, Almere, Alphen aan den Rijn, Ameland, Amersfoort, Amstelland, Amstelveen, Amsterdam, Ansen, Apeldoorn, Appingedam, Arcen, Arnhem, Assen, Baarle, Barneveld, Beemster, Bergen, Bergen op Zoom, Berkelland, Biesbosch National Park, Bollenstreek, Bolsward, Bourtange, Breda, Brielle, Broek in Waterland, Broek op Langedijk, Bronckhorst, Bunnik, Bussum, Castricum, Coevorden, Culemborg, Delft, Delfzijl, Den Helder, Deventer, Dinkelland, Doesburg, Doetinchem, Dordrecht, Drachten, Drenthe, Dronten, Eastern Netherlands, Edam, Ede, Efteling, Eindhoven, Elburg, Emmen, Enkhuizen, Enschede, Epen, Flevoland, Franeker, Friesland, Frisian Lakes, Gelderland, Gelders Arcadië, Geldrop, Geleen, Giethoorn, Goes, Gooi en Vechtstreek, Gorinchem, Gouda, Grave, Groene Hart, Groningen, Gulpen, Haaksbergen, Haarlem, Harderwijk, Harlingen, Heemskerk, Heerenveen, Heerlen, Heiloo, Helmond, Hengelo, Hilversum, Hindeloopen, Hoensbroek, Hoge Veluwe National Park, Hogeland, Hoofddorp, Hook of Holland, Hoorn, Joure, Kampen, Katwijk, Kennemerland, Kerkrade, Kinderdijk, Kuinre, Landgraaf, Laren, Leeuwarden, Leiden, Leidschendam Voorburg, Lelystad, Lemiers, Lemmer, Liemers, Limburg, Lisse, Lochem, Maassluis, Maastricht, Margraten, Marken, Meppel, Middelburg, Midden Groningen, Monnickendam, Muiden, Naarden, Nijmegen, Noord Beveland, Noordenveld, Noordoostpolder, Noordwijk, North Brabant, North Holland, North Holland Peninsula, Northern Netherlands, Nuenen, Oegstgeest, Oldambt, Oldenzaal, Ommen, Oost Gelre, Oss, Oudewater, Overijssel, Partij Wittem, Purmerend, Rijswijk, Roermond, Roosendaal, Rotterdam, Rotterdam The Hague Metropolitan Region, Saeftinghe, Schagen, Scheveningen, Schiedam, Schiermonnikoog, Schoonhoven, Schouwen Duiveland, Simpelveld, Sittard, Sluis, Sneek, Soest, South Holland, South Limburg, Southern Netherlands, Spijkenisse, Stavoren, Terneuzen, Terschelling, Texel, The Hague, Tholen, Tiel, Tilburg, Tynaarlo, Uitgeest, Urk, Utrecht, Utrecht Hill Ridge, Vaals, Valkenburg aan de Geul, Vechtstreek, Veenendaal, Veenkoloniën, Veere, Veluwezoom National Park, Venlo, Vijlen, Vlaardingen, Vlieland, Vlissingen, Volendam, Wageningen, Walcheren, Wassenaar, Weerribben Wieden National Park, Weert, Weesp, West Frisian Islands, Westerbork, Westerkwartier, Western Netherlands, Westerwolde, Westkapelle, Wijchen, Wijk bij Duurstede, Wijlre, Winterswijk, Woerden, Zaandam, Zaanse Schans, Zaanstreek Waterland, Zandvoort, Zeeland, Zeewolde, Zierikzee, Zoetermeer, Zuid Hollandse Eilanden, Zuid Kennemerland National Park, Zutphen, Zwijndrechtse Waard, Zwolle.

Laten we nu eens kijken welk weer u kunt verwachten in het gebied rond de hoofdstad en in veel andere steden. De warmste maand hier is augustus, de gemiddelde maximumtemperatuur is 21.7 ℃ (71.06 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 12.8 ℃ (55.04 ℉). De koudste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 5.7 ℃ (42.26 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 0.7 ℃ (33.26 ℉). De meest regenachtige maand hier is november, het gemiddelde aantal regendagen is 18.9. De minst regenachtige maand is hier februari, het gemiddelde aantal regendagen is 12.8.

Wanneer u naar sommige plaatsen in Nederland reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier Mount Scenery (862 m) en het laagste punt is Zuidplaspolder (-7 m). Er zijn dus geen grote hoogteverschillen in dit land. Maar de hoogte beïnvloedt het weer zelfs. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Nederland te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Nederland in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Nederland in januari is 5.7 ℃ (42.26 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 0.7 ℃ (33.26 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 6.2 ℃ (43.16 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 6 ℃ (42.8 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 17. De gemiddelde regenval is 62.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 7:45 (uren en minuten), in midden in de maand 8:13 en aan het einde van de maand 8:58.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Nederland in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Nederland in februari is 6.3 ℃ (43.34 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 0.4 ℃ (32.72 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 6 ℃ (42.8 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 7.75 ℃ (45.95 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 12.8. De gemiddelde regenval is 42.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 8:58 (uren en minuten), in midden in de maand 9:52 en aan het einde van de maand 10:52.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Nederland in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Nederland in maart is 9.2 ℃ (48.56 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 2.7 ℃ (36.86 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 7.75 ℃ (45.95 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 11 ℃ (51.8 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 17.2. De gemiddelde regenval is 59.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:52 (uren en minuten), in midden in de maand 11:53 en aan het einde van de maand 12:55.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Nederland in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Nederland in april is 12.8 ℃ (55.04 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 4.2 ℃ (39.56 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 11 ℃ (51.8 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 14.85 ℃ (58.73 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 13.8. De gemiddelde regenval is 40.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:55 (uren en minuten), in midden in de maand 13:55 en aan het einde van de maand 14:52.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Nederland in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Nederland in mei is 16.9 ℃ (62.42 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 8.1 ℃ (46.58 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 14.85 ℃ (58.73 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 18.2 ℃ (64.76 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 13.7. De gemiddelde regenval is 48.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:52 (uren en minuten), in midden in de maand 15:43 en aan het einde van de maand 16:23.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Nederland in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Nederland in juni is 19.5 ℃ (67.1 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 10.6 ℃ (51.08 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 18.2 ℃ (64.76 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.35 ℃ (68.63 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 14.2. De gemiddelde regenval is 65.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 16:23 (uren en minuten), in midden in de maand 16:45 en aan het einde van de maand 16:44.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Nederland in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Nederland in juli is 21.2 ℃ (70.16 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 13 ℃ (55.4 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.35 ℃ (68.63 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.45 ℃ (70.61 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 13.3. De gemiddelde regenval is 66.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 16:44 (uren en minuten), in midden in de maand 16:21 en aan het einde van de maand 15:41.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Nederland in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Nederland in augustus is 21.7 ℃ (71.06 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 12.8 ℃ (55.04 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.45 ℃ (70.61 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.1 ℃ (68.18 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 13.2. De gemiddelde regenval is 60.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 15:41 (uren en minuten), in midden in de maand 14:50 en aan het einde van de maand 13:53.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Nederland in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Nederland in september is 18.5 ℃ (65.3 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 10.5 ℃ (50.9 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.1 ℃ (68.18 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16.45 ℃ (61.61 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 16. De gemiddelde regenval is 83.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:53 (uren en minuten), in midden in de maand 12:53 en aan het einde van de maand 11:53.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Nederland in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Nederland in oktober is 14.4 ℃ (57.92 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 7.2 ℃ (44.96 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16.45 ℃ (61.61 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 11.85 ℃ (53.33 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 16.9. De gemiddelde regenval is 84 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:53 (uren en minuten), in midden in de maand 10:52 en aan het einde van de maand 9:54.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Nederland in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Nederland in november is 9.3 ℃ (48.74 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 4.2 ℃ (39.56 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 11.85 ℃ (53.33 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 8 ℃ (46.4 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 18.9. De gemiddelde regenval is 91 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:54 (uren en minuten), in midden in de maand 8:59 en aan het einde van de maand 8:14.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Nederland in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Nederland in december is 6.7 ℃ (44.06 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 2.1 ℃ (35.78 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 8 ℃ (46.4 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 6.2 ℃ (43.16 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 17.7. De gemiddelde regenval is 75.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 8:14 (uren en minuten), in midden in de maand 7:46 en aan het einde van de maand 7:41.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Nederland kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Den Heldertemperatuur: - hoogste temperatuur: 6.6 ℃ (43.88 ℉)laagste temperatuur: 2.5 ℃ (36.5 ℉)regenval: 70.2mmregenachtige dagen: 18.7
Groningentemperatuur: - hoogste temperatuur: 5.6 ℃ (42.08 ℉)laagste temperatuur: 0.7 ℃ (33.26 ℉)regenval: 76.6mmregenachtige dagen: 19
Amsterdamtemperatuur: - hoogste temperatuur: 6.7 ℃ (44.06 ℉)laagste temperatuur: 2.1 ℃ (35.78 ℉)regenval: 75.6mmregenachtige dagen: 17.7
De Bilttemperatuur: - hoogste temperatuur: 6.7 ℃ (44.06 ℉)laagste temperatuur: 1.5 ℃ (34.7 ℉)regenval: 74.9mmregenachtige dagen: 17.6
Twenthetemperatuur: - hoogste temperatuur: 5.6 ℃ (42.08 ℉)laagste temperatuur: 1 ℃ (33.8 ℉)regenval: 77.7mmregenachtige dagen: 19.1
Vlissingentemperatuur: - hoogste temperatuur: 7.2 ℃ (44.96 ℉)laagste temperatuur: 3.6 ℃ (38.48 ℉)regenval: 66.5mmregenachtige dagen: 18.2
Maastrichttemperatuur: - hoogste temperatuur: 6.2 ℃ (43.16 ℉)laagste temperatuur: 1.4 ℃ (34.52 ℉)regenval: 71mmregenachtige dagen: 18.3
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.