Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i New Mexico

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til New Mexico? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.

Hjem - Nord-Amerika - USA - New Mexico

Hvilket vær kan du forvente i New Mexico

New Mexico er en del av USA. Klimaet i USA er svært variert, da USA er et stort land. Klimaet er for det meste temperert, men tropisk i Hawaii og Florida, og arktisk i Alaska. Dette er ikke alt. Klimaet er halvtørket i de store sletter vest for Mississippi-elven, og tørker i det store bassenget i sørvest. Du kan forvente lave vintertemperaturer i nordvest, men noen ganger modereres de i januar og februar med varme vind. Vintre i sør er varmere. Don? glem at temperaturene vanligvis er betydelig lavere i fjellene.

Når du snakker om det vanlige været i dette området, er informasjonen relevant for eksempel for disse populære stedene: Abiquiu, Alamogordo, Albuquerque, Algodones, Angel Fire, Bandelier National Monument, Belen, Bernalillo, Carlsbad, Carlsbad Caverns National Park, Catron County, Cedar Crest, Central New Mexico, Chaco Culture National Historical Park, Chama, Chimayó, Clayton, Cloudcroft, Clovis, Cuba, Deming, Eagle Nest, Edgewood, El Malpais National Monument, El Morro, Española, Farmington, Fort Sumner, Gallup, Grants, Hobbs, Jemez Mountains, Las Cruces, Las Vegas, Lincoln, Lincoln National Forest, Lordsburg, Los Alamos, Los Lunas, Madrid, Magdalena, Mora, Moriarty, Mountainair, North Central New Mexico, Northeast New Mexico, Northwest New Mexico, Pecos, Pojoaque, Portales, Raton, Red River, Rio Grande del Norte National Monument, Rodeo, Roswell, Ruidoso, San Jon, Sangre de Cristo Mountains, Santa Fe, Santa Rosa, Santa Teresa, Silver City, Socorro, Southeast New Mexico, Southwest New Mexico, Taos, Taos Pueblo, Truth or Consequences, Tucumcari, Valles Caldera National Preserve, White Sands National Monument.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente i området rundt Albuquerque Og i mange andre byer. Den varmeste måneden her er Juli, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 33.1 ℃ (91.58 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 19.1 ℃ (66.38 ℉). Den kaldeste måneden her er Desember, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 8 ℃ (46.4 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er -2.9 ℃ (26.78 ℉). Den mest regnfulle måneden her er August, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 9.4. Den minste regnfulle måneden her er April, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 3.2.

Når du reiser rundt New Mexico, bør du alltid vurdere høyden på stedet også. Vi må minne deg om at høyeste punktet i USA er Denali (Mount McKinley) (6190 m) og det laveste punktet er Death Valley (-86 m). Så det er store forskjeller i høyder i dette landet og været er derfor veldig forskjellig i dem. Husk at temperaturen vanligvis avtar med 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m, avhengig av de andre forholdene. (Og vi må legge til at i den spesielle tilstanden termisk inversjon, selv temperaturen kan være høyere i høyere høyder.)

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til New Mexico. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Januar

Typisk (vanlig) vær i New Mexico i Januar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i New Mexico i Januar er 8.4 ℃ (47.12 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -3.1 ℃ (26.42 ℉). På begynnelsen Januar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 8.2 ℃ (46.76 ℉). På slutten Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 10.1 ℃ (50.18 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Januar er 4.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 9.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 9:50 (timer og minutter), i midten av måneden 10:03 og i slutten av måneden 10:25.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Februar

Typisk (vanlig) vær i New Mexico i Februar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i New Mexico i Februar er 11.8 ℃ (53.24 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -0.7 ℃ (30.74 ℉). På begynnelsen Februar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 10.1 ℃ (50.18 ℉). På slutten Februar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 13.85 ℃ (56.93 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Februar er 3.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 12.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:25 (timer og minutter), i midten av måneden 10:54 og i slutten av måneden 11:25.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mars

Typisk (vanlig) vær i New Mexico i Mars er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i New Mexico i Mars er 15.9 ℃ (60.62 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 2.3 ℃ (36.14 ℉). På begynnelsen Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 13.85 ℃ (56.93 ℉). På slutten Mars du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 18.15 ℃ (64.67 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mars er 4.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 14.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:25 (timer og minutter), i midten av måneden 11:58 og i slutten av måneden 12:31.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

April

Typisk (vanlig) vær i New Mexico i April er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i New Mexico i April er 20.4 ℃ (68.72 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 6.5 ℃ (43.7 ℉). På begynnelsen April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 18.15 ℃ (64.67 ℉). På slutten April du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 23.2 ℃ (73.76 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i April er 3.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 15.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:31 (timer og minutter), i midten av måneden 13:04 og i slutten av måneden 13:34.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mai

Typisk (vanlig) vær i New Mexico i Mai er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i New Mexico i Mai er 26 ℃ (78.8 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 11.6 ℃ (52.88 ℉). På begynnelsen Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 23.2 ℃ (73.76 ℉). På slutten Mai du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29 ℃ (84.2 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mai er 4.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 12.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:34 (timer og minutter), i midten av måneden 14:00 og i slutten av måneden 14:19.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juni

Typisk (vanlig) vær i New Mexico i Juni er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i New Mexico i Juni er 32 ℃ (89.6 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 16.8 ℃ (62.24 ℉). På begynnelsen Juni du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29 ℃ (84.2 ℉). På slutten Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.55 ℃ (90.59 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juni er 4.3. Den gjennomsnittlige nedbøren er 16.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 14:19 (timer og minutter), i midten av måneden 14:29 og i slutten av måneden 14:29.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juli

Typisk (vanlig) vær i New Mexico i Juli er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i New Mexico i Juli er 33.1 ℃ (91.58 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 19.1 ℃ (66.38 ℉). På begynnelsen Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.55 ℃ (90.59 ℉). På slutten Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.3 ℃ (90.14 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juli er 8.4. Den gjennomsnittlige nedbøren er 38.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 14:29 (timer og minutter), i midten av måneden 14:18 og i slutten av måneden 13:58.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

August

Typisk (vanlig) vær i New Mexico i August er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i New Mexico i August er 31.5 ℃ (88.7 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 18.2 ℃ (64.76 ℉). På begynnelsen August du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.3 ℃ (90.14 ℉). På slutten August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.05 ℃ (84.29 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i August er 9.4. Den gjennomsnittlige nedbøren er 39.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:58 (timer og minutter), i midten av måneden 13:32 og i slutten av måneden 13:03.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

September

Typisk (vanlig) vær i New Mexico i September er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i New Mexico i September er 26.6 ℃ (79.88 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 14.3 ℃ (57.74 ℉). På begynnelsen September du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.05 ℃ (84.29 ℉). På slutten September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 23.75 ℃ (74.75 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i September er 5.8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 27.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:03 (timer og minutter), i midten av måneden 12:31 og i slutten av måneden 11:58.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i New Mexico i Oktober er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i New Mexico i Oktober er 20.9 ℃ (69.62 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 7.9 ℃ (46.22 ℉). På begynnelsen Oktober du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 23.75 ℃ (74.75 ℉). På slutten Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 17.15 ℃ (62.87 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Oktober er 5.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 26 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:58 (timer og minutter), i midten av måneden 11:26 og i slutten av måneden 10:54.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

November

Typisk (vanlig) vær i New Mexico i November er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i New Mexico i November er 13.4 ℃ (56.12 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 1.4 ℃ (34.52 ℉). På begynnelsen November du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 17.15 ℃ (62.87 ℉). På slutten November du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 10.7 ℃ (51.26 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i November er 3.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 14.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:54 (timer og minutter), i midten av måneden 10:26 og i slutten av måneden 10:04.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Desember

Typisk (vanlig) vær i New Mexico i Desember er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i New Mexico i Desember er 8 ℃ (46.4 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -2.9 ℃ (26.78 ℉). På begynnelsen Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 10.7 ℃ (51.26 ℉). På slutten Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 8.2 ℃ (46.76 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Desember er 4.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 12.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:04 (timer og minutter), i midten av måneden 9:50 og i slutten av måneden 9:48.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Nedenfor er gjennomsnittlige verdier, slik at du kan vurdere de typiske været i New Mexico på disse stedene. Tegnet '-' betyr at vi ikke har nok data for dette elementet.

Albuquerquetemperatur: - høyeste temperatur: 8 ℃ (46.4 ℉)laveste temperatur: -2.9 ℃ (26.78 ℉)nedbør: 12.7mmregnfulle dager: 4.1
Las Crucestemperatur: - høyeste temperatur: 13.3 ℃ (55.94 ℉)laveste temperatur: -5.4 ℃ (22.28 ℉)nedbør: - regnfulle dager: -
Rio Ranchotemperatur: - høyeste temperatur: 9.8 ℃ (49.64 ℉)laveste temperatur: -4.2 ℃ (24.44 ℉)nedbør: 17.6mmregnfulle dager: -
Roswelltemperatur: - høyeste temperatur: 12.9 ℃ (55.22 ℉)laveste temperatur: -5.2 ℃ (22.64 ℉)nedbør: 17.1mmregnfulle dager: -
Santa Fetemperatur: - høyeste temperatur: 6.5 ℃ (43.7 ℉)laveste temperatur: -7.1 ℃ (19.22 ℉)nedbør: 22.8mmregnfulle dager: -
Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.