Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i Newfoundland

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til Newfoundland? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.

Hjem - Nord-Amerika - Canada - Newfoundland

Hvilket vær kan du forvente i Newfoundland

Newfoundland er en del av Canada. Canada er et stort land, så klimaet her varierer fra temperert i sør til subarkt og arktisk i nord. Vintrene er noen ganger tøffe, spesielt i interiøret, hvor klimaet er kontinentalt. Du kan forvente snø på noen steder i fem måneder av året. De sørlige kystdelene i Canada har et temperert klima, med milde og regnfulle vintre og ganske varme somre.

Når du snakker om det vanlige været i dette området, er informasjonen relevant for eksempel for disse populære stedene: Bonavista, Bonavista Peninsula, Burgeo, Burnside, Carbonear, Cartwright, Central Newfoundland, Churchill Falls, Clarenville, Conception Bay South, Corner Brook, Deer Lake, Dildo, Eastern Newfoundland, Eastport, Eastport Peninsula, Fogo Island and Change Islands, Forteau, Francois, Gander, Glovertown, Grand Bruit, Grand Falls Windsor, Great Northern Peninsula, Grey River, Gros Morne National Park, Happy Adventure, Happy Valley Goose Bay, Labrador, Labrador City, Lewisporte, Mount Pearl, Nunatsiavut, Placentia, Port Hope Simpson, Port au Port Peninsula, Port aux Basques, Ramea, Rencontre East, Saint Lawrence, Salvage, Sandringham, Sandy Cove, Southern Newfoundland, St. Bernard's Jacques Fontaine, St. Chad's, St. John's, Stephenville, Terra Nova National Park, Torngat Mountains National Park, Trepassey and the Irish Loop, Twillingate, Western Newfoundland.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente i området rundt St Johns Og i mange andre byer. Den varmeste måneden her er Juli, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 20.4 ℃ (68.72 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 10.4 ℃ (50.72 ℉). Den kaldeste måneden her er Februar, gjennomsnittlig maksimal temperatur er -1.3 ℃ (29.66 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er -9.3 ℃ (15.26 ℉). Den mest regnfulle måneden her er Desember, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 22.2. Den minste regnfulle måneden her er Juli, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 13.6.

Når du reiser rundt Newfoundland, bør du alltid vurdere høyden på stedet også. Vi må minne deg om at høyeste punktet i Canada er Mount Logan (5959 m) og det laveste punktet er Atlantic Ocean (0 m). Så det er store forskjeller i høyder i dette landet og været er derfor veldig forskjellig i dem. Husk at temperaturen vanligvis avtar med 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m, avhengig av de andre forholdene. (Og vi må legge til at i den spesielle tilstanden termisk inversjon, selv temperaturen kan være høyere i høyere høyder.)

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til Newfoundland. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember


Januar

Typisk (vanlig) vær i Newfoundland i Januar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Newfoundland i Januar er -0.7 ℃ (30.74 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -8.5 ℃ (16.7 ℉). På begynnelsen Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 0.35 ℃ (32.63 ℉). På slutten Januar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt -1 ℃ (30.2 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Januar er 21.6. Den gjennomsnittlige nedbøren er 153.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 8:29 (timer og minutter), i midten av måneden 8:51 og i slutten av måneden 9:28.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Februar

Typisk (vanlig) vær i Newfoundland i Februar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Newfoundland i Februar er -1.3 ℃ (29.66 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -9.3 ℃ (15.26 ℉). På begynnelsen Februar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt -1 ℃ (30.2 ℉). På slutten Februar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 0.05 ℃ (32.09 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Februar er 19.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 123.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 9:28 (timer og minutter), i midten av måneden 10:13 og i slutten av måneden 11:03.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mars

Typisk (vanlig) vær i Newfoundland i Mars er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Newfoundland i Mars er 1.4 ℃ (34.52 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -6 ℃ (21.2 ℉). På begynnelsen Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 0.05 ℃ (32.09 ℉). På slutten Mars du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 3.45 ℃ (38.21 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mars er 20.6. Den gjennomsnittlige nedbøren er 130.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:03 (timer og minutter), i midten av måneden 11:55 og i slutten av måneden 12:47.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

April

Typisk (vanlig) vær i Newfoundland i April er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Newfoundland i April er 5.5 ℃ (41.9 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -1.8 ℃ (28.76 ℉). På begynnelsen April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 3.45 ℃ (38.21 ℉). På slutten April du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 8.15 ℃ (46.67 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i April er 18.3. Den gjennomsnittlige nedbøren er 121.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:47 (timer og minutter), i midten av måneden 13:37 og i slutten av måneden 14:25.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mai

Typisk (vanlig) vær i Newfoundland i Mai er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Newfoundland i Mai er 10.8 ℃ (51.44 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 1.7 ℃ (35.06 ℉). På begynnelsen Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 8.15 ℃ (46.67 ℉). På slutten Mai du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 13.6 ℃ (56.48 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mai er 16.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 101.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 14:25 (timer og minutter), i midten av måneden 15:07 og i slutten av måneden 15:39.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juni

Typisk (vanlig) vær i Newfoundland i Juni er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Newfoundland i Juni er 16.4 ℃ (61.52 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 6.2 ℃ (43.16 ℉). På begynnelsen Juni du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 13.6 ℃ (56.48 ℉). På slutten Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 18.4 ℃ (65.12 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juni er 15.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 101.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 15:39 (timer og minutter), i midten av måneden 15:57 og i slutten av måneden 15:56.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juli

Typisk (vanlig) vær i Newfoundland i Juli er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Newfoundland i Juli er 20.4 ℃ (68.72 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 10.4 ℃ (50.72 ℉). På begynnelsen Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 18.4 ℃ (65.12 ℉). På slutten Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 20 ℃ (68 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juli er 13.6. Den gjennomsnittlige nedbøren er 90.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 15:56 (timer og minutter), i midten av måneden 15:38 og i slutten av måneden 15:05.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

August

Typisk (vanlig) vær i Newfoundland i August er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Newfoundland i August er 19.6 ℃ (67.28 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 11 ℃ (51.8 ℉). På begynnelsen August du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 20 ℃ (68 ℉). På slutten August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 17.9 ℃ (64.22 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i August er 14.4. Den gjennomsnittlige nedbøren er 109.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 15:05 (timer og minutter), i midten av måneden 14:23 og i slutten av måneden 13:36.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

September

Typisk (vanlig) vær i Newfoundland i September er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Newfoundland i September er 16.2 ℃ (61.16 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 7.7 ℃ (45.86 ℉). På begynnelsen September du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 17.9 ℃ (64.22 ℉). På slutten September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 13.4 ℃ (56.12 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i September er 15.8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 127.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:36 (timer og minutter), i midten av måneden 12:46 og i slutten av måneden 11:55.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i Newfoundland i Oktober er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Newfoundland i Oktober er 10.6 ℃ (51.08 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 3.4 ℃ (38.12 ℉). På begynnelsen Oktober du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 13.4 ℃ (56.12 ℉). På slutten Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 8.4 ℃ (47.12 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Oktober er 19.5. Den gjennomsnittlige nedbøren er 163.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:55 (timer og minutter), i midten av måneden 11:04 og i slutten av måneden 10:14.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

November

Typisk (vanlig) vær i Newfoundland i November er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Newfoundland i November er 6.2 ℃ (43.16 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -0.5 ℃ (31.1 ℉). På begynnelsen November du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 8.4 ℃ (47.12 ℉). På slutten November du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 3.8 ℃ (38.84 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i November er 19.8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 141.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:14 (timer og minutter), i midten av måneden 9:29 og i slutten av måneden 8:52.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Desember

Typisk (vanlig) vær i Newfoundland i Desember er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Newfoundland i Desember er 1.4 ℃ (34.52 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -5.3 ℃ (22.46 ℉). På begynnelsen Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 3.8 ℃ (38.84 ℉). På slutten Desember du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 0.35 ℃ (32.63 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Desember er 22.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 147.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 8:52 (timer og minutter), i midten av måneden 8:30 og i slutten av måneden 8:26.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Nedenfor er gjennomsnittlige verdier, slik at du kan vurdere de typiske været i Newfoundland på disse stedene. Tegnet '-' betyr at vi ikke har nok data for dette elementet.

Goose Baytemperatur: - høyeste temperatur: -9.4 ℃ (15.08 ℉)laveste temperatur: -18.1 ℃ (-0.58000000000001 ℉)nedbør: 69.9mmregnfulle dager: 15.9
St Johnstemperatur: - høyeste temperatur: 1.4 ℃ (34.52 ℉)laveste temperatur: -5.3 ℃ (22.46 ℉)nedbør: 147.6mmregnfulle dager: 22.2
Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.


©2018-2021 UsualWeather.com, hoveddatakilder: MWDI, WikiVoyage, Wikipedia, CIA, WMO
Utgiver: Bispiral, s.r.o. | Om oss | Regler for UsualWeather.com nettstedet og personvern
Facebook Twitter Pinterest