Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Newfoundland

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Newfoundland te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Noord-Amerika - Canada - Newfoundland

Welk weer te verwachten in Newfoundland

Newfoundland maakt deel uit van Canada. Canada is een enorm land, dus het klimaat hier varieert van gematigd in het zuiden tot subarctisch en arctisch in het noorden. De winters zijn soms moeilijk, vooral in het binnenland, waar het klimaat continentaal is. Je kunt op sommige plaatsen sneeuw verwachten gedurende vijf maanden van het jaar. Zuidelijke kustgebieden van Canada hebben een gematigd klimaat, met milde en regenachtige winters en vrij warme zomers.

Wanneer u spreekt over het gebruikelijke weer in dit gebied, is de informatie bijvoorbeeld relevant voor deze populaire plaatsen: Bonavista, Bonavista Peninsula, Burgeo, Burnside, Carbonear, Cartwright, Central Newfoundland, Churchill Falls, Clarenville, Conception Bay South, Corner Brook, Deer Lake, Dildo, Eastern Newfoundland, Eastport, Eastport Peninsula, Fogo Island and Change Islands, Forteau, Francois, Gander, Glovertown, Grand Bruit, Grand Falls Windsor, Great Northern Peninsula, Grey River, Gros Morne National Park, Happy Adventure, Happy Valley Goose Bay, Labrador, Labrador City, Lewisporte, Mount Pearl, Nunatsiavut, Placentia, Port Hope Simpson, Port au Port Peninsula, Port aux Basques, Ramea, Rencontre East, Saint Lawrence, Salvage, Sandringham, Sandy Cove, Southern Newfoundland, St. Bernard's Jacques Fontaine, St. Chad's, St. John's, Stephenville, Terra Nova National Park, Torngat Mountains National Park, Trepassey and the Irish Loop, Twillingate, Western Newfoundland.

Laten we nu kijken wat voor weer u kunt verwachten in het gebied rondom St Johns en in veel andere steden. De warmste maand hier is juli, de gemiddelde maximumtemperatuur is 20.4 ℃ (68.72 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 10.4 ℃ (50.72 ℉). De koudste maand hier is februari, de gemiddelde maximumtemperatuur is -1.3 ℃ (29.66 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is -9.3 ℃ (15.26 ℉). De meest regenachtige maand hier is december, het gemiddelde aantal regendagen is 22.2. De minst regenachtige maand is hier juli, het gemiddelde aantal regendagen is 13.6.

Wanneer u rond Newfoundland reist, moet u altijd overwegen de hoogte van de plaats ook. We willen u eraan herinneren dat het hoogste punt in Canada Mount Logan (5959 m) en het laagste punt is Atlantic Ocean (0 m). Er zijn dus enorme hoogteverschillen in dit land en daarom is het weer heel anders. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Newfoundland te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december


januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Newfoundland in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Newfoundland in januari is -0.7 ℃ (30.74 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -8.5 ℃ (16.7 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 0.35 ℃ (32.63 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -1 ℃ (30.2 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 21.6. De gemiddelde regenval is 153.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 8:29 (uren en minuten), in midden in de maand 8:51 en aan het einde van de maand 9:28.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Newfoundland in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Newfoundland in februari is -1.3 ℃ (29.66 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -9.3 ℃ (15.26 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -1 ℃ (30.2 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 0.05 ℃ (32.09 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 19.2. De gemiddelde regenval is 123.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:28 (uren en minuten), in midden in de maand 10:13 en aan het einde van de maand 11:03.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Newfoundland in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Newfoundland in maart is 1.4 ℃ (34.52 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -6 ℃ (21.2 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 0.05 ℃ (32.09 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 3.45 ℃ (38.21 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 20.6. De gemiddelde regenval is 130.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:03 (uren en minuten), in midden in de maand 11:55 en aan het einde van de maand 12:47.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Newfoundland in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Newfoundland in april is 5.5 ℃ (41.9 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -1.8 ℃ (28.76 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 3.45 ℃ (38.21 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 8.15 ℃ (46.67 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 18.3. De gemiddelde regenval is 121.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:47 (uren en minuten), in midden in de maand 13:37 en aan het einde van de maand 14:25.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Newfoundland in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Newfoundland in mei is 10.8 ℃ (51.44 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 1.7 ℃ (35.06 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 8.15 ℃ (46.67 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 13.6 ℃ (56.48 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 16.2. De gemiddelde regenval is 101.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:25 (uren en minuten), in midden in de maand 15:07 en aan het einde van de maand 15:39.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Newfoundland in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Newfoundland in juni is 16.4 ℃ (61.52 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 6.2 ℃ (43.16 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 13.6 ℃ (56.48 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 18.4 ℃ (65.12 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 15.2. De gemiddelde regenval is 101.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 15:39 (uren en minuten), in midden in de maand 15:57 en aan het einde van de maand 15:56.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Newfoundland in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Newfoundland in juli is 20.4 ℃ (68.72 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 10.4 ℃ (50.72 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 18.4 ℃ (65.12 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20 ℃ (68 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 13.6. De gemiddelde regenval is 90.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 15:56 (uren en minuten), in midden in de maand 15:38 en aan het einde van de maand 15:05.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Newfoundland in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Newfoundland in augustus is 19.6 ℃ (67.28 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 11 ℃ (51.8 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20 ℃ (68 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 17.9 ℃ (64.22 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 14.4. De gemiddelde regenval is 109.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 15:05 (uren en minuten), in midden in de maand 14:23 en aan het einde van de maand 13:36.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Newfoundland in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Newfoundland in september is 16.2 ℃ (61.16 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 7.7 ℃ (45.86 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 17.9 ℃ (64.22 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 13.4 ℃ (56.12 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 15.8. De gemiddelde regenval is 127.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:36 (uren en minuten), in midden in de maand 12:46 en aan het einde van de maand 11:55.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Newfoundland in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Newfoundland in oktober is 10.6 ℃ (51.08 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 3.4 ℃ (38.12 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 13.4 ℃ (56.12 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 8.4 ℃ (47.12 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 19.5. De gemiddelde regenval is 163.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:55 (uren en minuten), in midden in de maand 11:04 en aan het einde van de maand 10:14.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Newfoundland in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Newfoundland in november is 6.2 ℃ (43.16 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -0.5 ℃ (31.1 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 8.4 ℃ (47.12 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 3.8 ℃ (38.84 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 19.8. De gemiddelde regenval is 141.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:14 (uren en minuten), in midden in de maand 9:29 en aan het einde van de maand 8:52.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Newfoundland in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Newfoundland in december is 1.4 ℃ (34.52 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -5.3 ℃ (22.46 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 3.8 ℃ (38.84 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 0.35 ℃ (32.63 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 22.2. De gemiddelde regenval is 147.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 8:52 (uren en minuten), in midden in de maand 8:30 en aan het einde van de maand 8:26.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Newfoundland kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Goose Baytemperatuur: - hoogste temperatuur: -9.4 ℃ (15.08 ℉)laagste temperatuur: -18.1 ℃ (-0.58000000000001 ℉)regenval: 69.9mmregenachtige dagen: 15.9
St Johnstemperatuur: - hoogste temperatuur: 1.4 ℃ (34.52 ℉)laagste temperatuur: -5.3 ℃ (22.46 ℉)regenval: 147.6mmregenachtige dagen: 22.2
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.


©2018-2021 UsualWeather.com, belangrijkste gegevensbronnen: MWDI, WikiVoyage, Wikipedia, CIA, WMO
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de UsualWeather.com website en bescherming van de privacy
Facebook Twitter Pinterest