Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Nieuw-Zeeland

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Nieuw-Zeeland te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Australië & Oceanië - Nieuw-Zeeland

Welk weer te verwachten in Nieuw-Zeeland

Het klimaat in Nieuw-Zeeland is gematigd, maar er zijn scherpe regionale contrasten. Het weer is bijvoorbeeld erg nat aan de westkust van het Zuidereiland, maar bijna half droog in Central Otago. En het klimaat is subtropisch in Northland. Maar de meeste regio's van Nieuw-Zeeland hebben een zeeklimaat met vier verschillende seizoenen.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: Abel Tasman National Park, Akaroa, Alexandra, Aoraki Mount Cook National Park, Arrowtown, Arthur's Pass National Park, Auckland, Auckland Region, Bay of Islands, Bay of Plenty, Blenheim, Blueskin Bay, Bluff, Browns Bay, Cambridge, Canterbury, Cape Brett, Cape Reinga, Carterton, Central North Island, Chatham Islands, Christchurch, Collingwood, Coromandel, Coromandel Peninsula, Cromwell, Dannevirke, Dargaville, Devonport, Diving Cuvier Island, Diving Mayor Island, Diving White Island, Diving at Three Kings Islands, Diving in New Zealand, Diving the Alderman Islands, Diving the Hen and Chicken Islands, Diving the Mercury Islands, Diving the Mokohinau Islands, Diving the Poor Knights Islands, Doubtless Bay, Dunedin, East Cape, East Coast, Elsthorpe, Fairlie, Far Far North, Feilding, Fiordland National Park, Flaxmere, Fox Glacier, Franz Josef, Gisborne, Glenorchy, Golden Bay, Gore, Great Barrier Island, Greater Christchurch, Greater Wellington, Greymouth, Haast, Hahei, Hamilton, Hanmer Springs, Hastings, Havelock, Havelock North, Hawera, Hawke's Bay, Helensville, Hokianga, Hokitika, Horeke, Hutt Valley, Invercargill, Kahurangi National Park, Kaiapoi, Kaikoura, Kaitaia, Kapiti Coast, Kerikeri, Kingston, Kohukohu, Koutu, Kuaotunu, Lake Tekapo, Leigh, Levin, Long Bay, Lower Hutt, Lower Northland, Lyttelton, Mackenzie Country, Manawatu, Mangamuka Bridge, Mapua, Marlborough, Marlborough Sounds, Martinborough, Masterton, Matamata, Mataura, Matawai, Methven, Mid and South Canterbury, Milford Sound, Milton, Morere, Motueka, Mount Aspiring National Park, Murchison, Muriwai, Napier, National Park Village, Nelson, Nelson Bays, Nelson Lakes National Park, New Plymouth, New Zealand Subantarctic Islands, Ninety Mile Beach, North Canterbury, North Island, Northland, Oamaru, Ohakune, Omarama, Onekaka, Opononi, Opotiki, Otago, Otaki, Paekakariki, Paihia, Palmerston North, Paraparaumu, Pauanui, Pelorus Bridge, Picton, Piha, Pirongia, Pleasant Point, Porirua, Port Chalmers, Puhoi, Punakaiki, Queenstown Lakes, Queenstown, Raetihi, Raglan, Rai Valley, Rangiora, Rawene, Renwick, Ross, Rotorua, Russell, Seddon, Shannon, South Island, Southern Alps, Southern Lakes, Southland, Springfield, St Arnaud, Stewart Island, Stratford, Tairua, Takaka, Takapuna, Taradale, Taranaki, Taupo, Tauranga, Te Anau, Te Kuiti, Te Puke, Thames, The Catlins, Timaru, Tiritiri Matangi Island, Tongariro National Park, Torbay, Turangi, Upper Hutt, Vinegar Hill, Waiheke Island, Waihi Beach, Waikanae, Waikato, Waima Valley, Waipara, Waipukurau, Wairarapa, Wairoa, Waitomo, Wakefield, Wanaka, Ward, Warkworth, Wellington, Wellsford, West Coast, Westland National Park, Westport, Whakatane, Whangamata, Whanganui, Whangarei, Whangaroa, White Island, Whitianga.

Laten we nu eens kijken welk weer u kunt verwachten in het gebied rond de hoofdstad en in veel andere steden. De warmste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 21.6 ℃ (70.88 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 14.8 ℃ (58.64 ℉). De koudste maand hier is juli, de gemiddelde maximumtemperatuur is 12.7 ℃ (54.86 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 7.1 ℃ (44.78 ℉).

Wanneer u naar sommige plaatsen in Nieuw-Zeeland reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier Aoraki-Mount Cook (3724 m) en het laagste punt is Pacific Ocean (0 m). Er zijn dus enorme hoogteverschillen in dit land en daarom is het weer heel anders. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Nieuw-Zeeland te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Nieuw-Zeeland in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Nieuw-Zeeland in januari is 21.6 ℃ (70.88 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 14.8 ℃ (58.64 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.75 ℃ (69.35 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.4 ℃ (70.52 ℉). De gemiddelde regenval is 57.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 15:06 (uren en minuten), in midden in de maand 14:48 en aan het einde van de maand 14:19.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Nieuw-Zeeland in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Nieuw-Zeeland in februari is 21.2 ℃ (70.16 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 15.4 ℃ (59.72 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.4 ℃ (70.52 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.7 ℃ (69.26 ℉). De gemiddelde regenval is 62.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:19 (uren en minuten), in midden in de maand 13:42 en aan het einde van de maand 13:02.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Nieuw-Zeeland in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Nieuw-Zeeland in maart is 20.2 ℃ (68.36 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 13.6 ℃ (56.48 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.7 ℃ (69.26 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19 ℃ (66.2 ℉). De gemiddelde regenval is 68.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:02 (uren en minuten), in midden in de maand 12:20 en aan het einde van de maand 11:39.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Nieuw-Zeeland in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Nieuw-Zeeland in april is 17.8 ℃ (64.04 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 11.9 ℃ (53.42 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19 ℃ (66.2 ℉). Op de eind april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16.4 ℃ (61.52 ℉). De gemiddelde regenval is 68.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:39 (uren en minuten), in midden in de maand 10:58 en aan het einde van de maand 10:21.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Nieuw-Zeeland in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Nieuw-Zeeland in mei is 15 ℃ (59 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 9.9 ℃ (49.82 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16.4 ℃ (61.52 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 14 ℃ (57.2 ℉). De gemiddelde regenval is 87.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:21 (uren en minuten), in midden in de maand 9:49 en aan het einde van de maand 9:25.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Nieuw-Zeeland in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Nieuw-Zeeland in juni is 13 ℃ (55.4 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 8 ℃ (46.4 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 14 ℃ (57.2 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 12.85 ℃ (55.13 ℉). De gemiddelde regenval is 101.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:25 (uren en minuten), in midden in de maand 9:12 en aan het einde van de maand 9:13.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Nieuw-Zeeland in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Nieuw-Zeeland in juli is 12.7 ℃ (54.86 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 7.1 ℃ (44.78 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 12.85 ℃ (55.13 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 13 ℃ (55.4 ℉). De gemiddelde regenval is 112.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:13 (uren en minuten), in midden in de maand 9:26 en aan het einde van de maand 9:51.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Nieuw-Zeeland in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Nieuw-Zeeland in augustus is 13.3 ℃ (55.94 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 7.6 ℃ (45.68 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 13 ℃ (55.4 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 14 ℃ (57.2 ℉). De gemiddelde regenval is 94 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:51 (uren en minuten), in midden in de maand 10:23 en aan het einde van de maand 11:00.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Nieuw-Zeeland in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Nieuw-Zeeland in september is 14.7 ℃ (58.46 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 9.1 ℃ (48.38 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 14 ℃ (57.2 ℉). Op de eind september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 15.25 ℃ (59.45 ℉). De gemiddelde regenval is 76.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:00 (uren en minuten), in midden in de maand 11:39 en aan het einde van de maand 12:20.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Nieuw-Zeeland in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Nieuw-Zeeland in oktober is 15.8 ℃ (60.44 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 10.1 ℃ (50.18 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 15.25 ℃ (59.45 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16.85 ℃ (62.33 ℉). De gemiddelde regenval is 95.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:20 (uren en minuten), in midden in de maand 13:01 en aan het einde van de maand 13:41.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Nieuw-Zeeland in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Nieuw-Zeeland in november is 17.9 ℃ (64.22 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 11.7 ℃ (53.06 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16.85 ℃ (62.33 ℉). Op de eind november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 18.9 ℃ (66.02 ℉). De gemiddelde regenval is 74.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:41 (uren en minuten), in midden in de maand 14:18 en aan het einde van de maand 14:47.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Nieuw-Zeeland in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Nieuw-Zeeland in december is 19.9 ℃ (67.82 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 13.4 ℃ (56.12 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 18.9 ℃ (66.02 ℉). Op de eind december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.75 ℃ (69.35 ℉). De gemiddelde regenval is 63.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:47 (uren en minuten), in midden in de maand 15:05 en aan het einde van de maand 15:09.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Nieuw-Zeeland kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Wellingtontemperatuur: - hoogste temperatuur: 19.9 ℃ (67.82 ℉)laagste temperatuur: 13.4 ℃ (56.12 ℉)regenval: 63.6mmregenachtige dagen: -
Aucklandtemperatuur: - hoogste temperatuur: 22.5 ℃ (72.5 ℉)laagste temperatuur: 15.4 ℃ (59.72 ℉)regenval: 85.4mmregenachtige dagen: -
Christchurchtemperatuur: - hoogste temperatuur: 21.4 ℃ (70.52 ℉)laagste temperatuur: 10.6 ℃ (51.08 ℉)regenval: 48mmregenachtige dagen: -
Dunedintemperatuur: - hoogste temperatuur: 17.6 ℃ (63.68 ℉)laagste temperatuur: 10.6 ℃ (51.08 ℉)regenval: 80.2mmregenachtige dagen: -
Hamiltontemperatuur: - hoogste temperatuur: 22.8 ℃ (73.04 ℉)laagste temperatuur: 11.5 ℃ (52.7 ℉)regenval: 105.6mmregenachtige dagen: -
Hokitikatemperatuur: - hoogste temperatuur: 17.9 ℃ (64.22 ℉)laagste temperatuur: 10.8 ℃ (51.44 ℉)regenval: 302.1mmregenachtige dagen: -
Kaitaiatemperatuur: - hoogste temperatuur: 21.8 ℃ (71.24 ℉)laagste temperatuur: 14.3 ℃ (57.74 ℉)regenval: 116.1mmregenachtige dagen: -
Napiertemperatuur: - hoogste temperatuur: 23.4 ℃ (74.12 ℉)laagste temperatuur: 13.1 ℃ (55.58 ℉)regenval: 58.4mmregenachtige dagen: -
Nelsontemperatuur: - hoogste temperatuur: 21.2 ℃ (70.16 ℉)laagste temperatuur: 12.5 ℃ (54.5 ℉)regenval: 83.1mmregenachtige dagen: -
New Plymouthtemperatuur: - hoogste temperatuur: 20.6 ℃ (69.08 ℉)laagste temperatuur: 12.3 ℃ (54.14 ℉)regenval: 85.5mmregenachtige dagen: -
Palmerston Northtemperatuur: - hoogste temperatuur: 21.1 ℃ (69.98 ℉)laagste temperatuur: 11.7 ℃ (53.06 ℉)regenval: 95.2mmregenachtige dagen: -
Queenstowntemperatuur: - hoogste temperatuur: 19.9 ℃ (67.82 ℉)laagste temperatuur: 8.6 ℃ (47.48 ℉)regenval: 77.2mmregenachtige dagen: -
Rotoruatemperatuur: - hoogste temperatuur: 20.8 ℃ (69.44 ℉)laagste temperatuur: 12 ℃ (53.6 ℉)regenval: 116mmregenachtige dagen: -
Ashburtontemperatuur: - hoogste temperatuur: 21.5 ℃ (70.7 ℉)laagste temperatuur: 10.1 ℃ (50.18 ℉)regenval: 57.5mmregenachtige dagen: -
Blenheimtemperatuur: - hoogste temperatuur: 22 ℃ (71.6 ℉)laagste temperatuur: 11.1 ℃ (51.98 ℉)regenval: 59.2mmregenachtige dagen: -
Dargavilletemperatuur: - hoogste temperatuur: 21.1 ℃ (69.98 ℉)laagste temperatuur: 14.2 ℃ (57.56 ℉)regenval: 85.6mmregenachtige dagen: -
Gisbornetemperatuur: - hoogste temperatuur: 23.7 ℃ (74.66 ℉)laagste temperatuur: 13.3 ℃ (55.94 ℉)regenval: 56.6mmregenachtige dagen: -
Goretemperatuur: - hoogste temperatuur: 18.4 ℃ (65.12 ℉)laagste temperatuur: 8.7 ℃ (47.66 ℉)regenval: 100.2mmregenachtige dagen: -
Invercargilltemperatuur: - hoogste temperatuur: 17.3 ℃ (63.14 ℉)laagste temperatuur: 8.6 ℃ (47.48 ℉)regenval: - regenachtige dagen: -
Kaikouratemperatuur: - hoogste temperatuur: 19.2 ℃ (66.56 ℉)laagste temperatuur: 11.9 ℃ (53.42 ℉)regenval: 46.5mmregenachtige dagen: -
Levintemperatuur: - hoogste temperatuur: 19.9 ℃ (67.82 ℉)laagste temperatuur: 12.7 ℃ (54.86 ℉)regenval: 100.8mmregenachtige dagen: -
Milford Soundtemperatuur: - hoogste temperatuur: 18.4 ℃ (65.12 ℉)laagste temperatuur: 9.7 ℃ (49.46 ℉)regenval: - regenachtige dagen: -
Motuekatemperatuur: - hoogste temperatuur: 21.8 ℃ (71.24 ℉)laagste temperatuur: 11.1 ℃ (51.98 ℉)regenval: 102.3mmregenachtige dagen: -
Mount Cooktemperatuur: - hoogste temperatuur: 18.2 ℃ (64.76 ℉)laagste temperatuur: 7.3 ℃ (45.14 ℉)regenval: 504.7mmregenachtige dagen: -
Oamarutemperatuur: - hoogste temperatuur: 18.1 ℃ (64.58 ℉)laagste temperatuur: 10.1 ℃ (50.18 ℉)regenval: - regenachtige dagen: -
Paraparaumutemperatuur: - hoogste temperatuur: 19.2 ℃ (66.56 ℉)laagste temperatuur: 12.9 ℃ (55.22 ℉)regenval: 84.1mmregenachtige dagen: -
Reeftontemperatuur: - hoogste temperatuur: 21.3 ℃ (70.34 ℉)laagste temperatuur: 10 ℃ (50 ℉)regenval: 192.2mmregenachtige dagen: -
Taumarunuitemperatuur: - hoogste temperatuur: 21.9 ℃ (71.42 ℉)laagste temperatuur: 11.6 ℃ (52.88 ℉)regenval: 139.1mmregenachtige dagen: -
Taupotemperatuur: - hoogste temperatuur: 21.1 ℃ (69.98 ℉)laagste temperatuur: 10.4 ℃ (50.72 ℉)regenval: 93.2mmregenachtige dagen: -
Taurangatemperatuur: - hoogste temperatuur: 22.1 ℃ (71.78 ℉)laagste temperatuur: 14.3 ℃ (57.74 ℉)regenval: 93.8mmregenachtige dagen: -
Te Kuititemperatuur: - hoogste temperatuur: 22 ℃ (71.6 ℉)laagste temperatuur: 12 ℃ (53.6 ℉)regenval: 139.8mmregenachtige dagen: -
Thamestemperatuur: - hoogste temperatuur: 22.7 ℃ (72.86 ℉)laagste temperatuur: 13.6 ℃ (56.48 ℉)regenval: 80.7mmregenachtige dagen: -
Timarutemperatuur: - hoogste temperatuur: 19.9 ℃ (67.82 ℉)laagste temperatuur: 9.2 ℃ (48.56 ℉)regenval: 53.6mmregenachtige dagen: -
Wanakatemperatuur: - hoogste temperatuur: 22 ℃ (71.6 ℉)laagste temperatuur: 9.4 ℃ (48.92 ℉)regenval: 66.8mmregenachtige dagen: -
Westporttemperatuur: - hoogste temperatuur: 18.4 ℃ (65.12 ℉)laagste temperatuur: 12 ℃ (53.6 ℉)regenval: 189.9mmregenachtige dagen: -
Whakatanetemperatuur: - hoogste temperatuur: 22.3 ℃ (72.14 ℉)laagste temperatuur: 13.2 ℃ (55.76 ℉)regenval: 94.5mmregenachtige dagen: -
Whanganuitemperatuur: - hoogste temperatuur: 20.6 ℃ (69.08 ℉)laagste temperatuur: 12.9 ℃ (55.22 ℉)regenval: 93.2mmregenachtige dagen: -
Whangareitemperatuur: - hoogste temperatuur: 22.8 ℃ (73.04 ℉)laagste temperatuur: 14.6 ℃ (58.28 ℉)regenval: 98mmregenachtige dagen: -
Whitiangatemperatuur: - hoogste temperatuur: 22.8 ℃ (73.04 ℉)laagste temperatuur: 13.3 ℃ (55.94 ℉)regenval: 129.4mmregenachtige dagen: -
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.